Breaking News
21 Ιουλίου 2021

Τόκιο 2020: Νίκες για ΗΠΑ και Καναδά
Αγγελική Βύζικα


Η διοργανώτρια ομάδα γυναικών της Ιαπωνίας νίκησε στην πρώτη αγωνιστική των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 την Αυστραλία με 8-1 στον αγώνα σόφτμπολ στη Φουκουσίμα. Η γηπεδούχος αποδείχθηκε πολύ ισχυρή, καθώς οι Μινόρι Νάιτο, Γιαμάτο Φουτζίτα και Γου Γιαναμότο να κάνουν τη διαφορά, με το άθλημα να αρχίζει δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης την Παρασκευή (23 Ιουλίου).

Η Αυστραλία, που έχει τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια στο σόφτμπολ, είχε το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, αλλά η ισχυρή άμυνα της Ιαπωνίας πίεσε τις Αυστραλές που τελικά ηττήθηκαν. Η Ιαπωνία είναι η τελευταία ολυμπιονίκης, καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008. Η επιστροφή του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ στο πρόγραμμα έρχεται μετά την απουσία τους τόσο στο Λονδίνο το 2012 όσο και στο Ρίο το 2016.

Η Φουκουσίμα επιλέχθηκε ως χώρος για τους δύο πρώτους γύρους του τουρνουά σόφτμπολ – και έναν αγώνα μπέιζμπολ – ως προσπάθεια αναγέννησης της περιοχής μετά την καταστροφή του μεγάλου σεισμού στην Ανατολική Ιαπωνία το 2011. Συνολικά 16.000 άνθρωποι πέθαναν μετά την τραγωδία που προκάλεσε τσουνάμι και πυρηνική καταστροφή.

Οι διοργανωτές ήθελαν να αναδείξουν την αναγέννηση της περιοχής, αλλά οι προσπάθειές τους εμποδίστηκαν από την απαγόρευση των διοργανωτών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό σήμαινε ότι η επιτυχία της Ιαπωνίας ήρθε μπροστά σε άδειες κερκίδες, πράγμα που όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι… «είναι λυπηρό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που με τρεις Ολυμπιακούς τίτλους, πριν το Πεκίνο, άνοιξαν «λογαριασμό» νικώντας την Ιταλία με 2-0. Ο Καναδάς νίκησε το Μεξικό 4-0, με τη 2η αγωνιστική να διεξάγεται, αύριο και πάλι στη Φουκουσίμα.

sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Super League 2: Μετατέθηκε η σέντρα για τις 26/9

 

 

ΠΑΟΚ - Χέρακλες 2-1: Φιλική νίκη με γκολ του Ολιβέιρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics