Breaking News
20 Ιουνίου 2016

Χθες, 19/06/16 ολοκληρώθηκε το διήμερο Grand Prix του Ιππικού ομίλου Μεσογείων.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος την πρώτη μέρα καθώς η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή και οι διοργανωτές αποφάσισαν την δεύτερη ημέρα η έναρξη να μετακινηθεί στις 5 το απόγευμα. Ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά, μάλιστα την Κυριακή το απόγευμα ο καιρός ήταν κάτι περισσότερο από κατάλληλος για αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιαστής ήταν ξένος και οι διαδρομές λίγο πιο τεχνικές από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Ωστόσο και ο ίδιος μας ανέφερε πως οι Έλληνες ιππείς τον εξέπληξαν και πως αντεπεξήλθαν πολύ καλά στις απαιτήσεις των διαδρομών. Όσον αφορά την διοργάνωση, εκτός από τα αγωνίσματα, συμπεριελάμβανε και παιχνίδια όπως αγώνες με γαϊδούρια το Σάββατο. Την Κυριακή ενώ ήταν προγραμματισμένοι αγώνες αμαξοδήγησης, τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της αλλαγής του προγράμματος.
Ξεκινώντας, την Κυριακή το πρώτο αγώνισμα ήταν αυτό ύψους 1.05μ και ήταν δυο φάσεων. Εδώ την πρώτη θέση κατέκτησε μια πεπειραμένη αθλήτρια, η Καρολίνα Βογδάνου με τον ίππο Aminka. Την δεύτερη και την τρίτη θέση κατέκτησαν αθλητές του Αθλητικού ιππικού ομίλου Εκάλης γεγονός που κλείνει μια πολύ καλή εμφάνιση του συγκεκριμένου ομίλου αυτήν την σεζόν καθώς αναφέρουμε και ότι ο Κωνσταντίνος Πουλάκος αναδείχθηκε δεύτερος πολυνίκης για την Βόρεια Περιφέρεια. Για την ημέρα αυτή, δεύτερη η Διώνη Περράκη Ιωάννα με τον ίππο Elisa ενώ τρίτος ο Κωνσταντίνος Πουλάκος με τον Ramson R.
Επόμενη κατηγορία ήταν αυτή ύψους 1.15μ και ήταν ενός γύρου με αγώνα διαβαθμίσεως. Σε γενικές γραμμές, η διαδρομή αυτή είχε αρκετές αποστάσεις οι οποίες έπρεπε να ιππευτούν σωστά χωρίς να αφήνουν περιθώριο στον ιππέα. Αυτή η διαδρομή λοιπόν δεν επέτρεψε σε πολλούς να τερματίσουν χωρίς σφάλματα. Τελικά, δυο ήταν οι αθλητές που πέρασαν στον αγώνα διαβαθμίσεως, είχαν δηλαδή άπταιστη διαδρομή. Οι δυο αυτοί ήταν ο Ευθύμης Κρεμιώτης με τον ίππο Queen και ο Antal Sandor Zoltan με τον ίππο Franko. Εκεί ο δεύτερος είχε άπταιστη διαδρομή ρίχνοντας τον Ευθύμη στην δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Νίκος Δρούγας με τον Upper Star Hero για τον ιππικό όμιλο Καλαμάτας.


Συνεχίζοντας, ακολούθησε το αγώνισμα ύψους 1.25μ όπου ήταν ενός γύρου με αγώνα διαβαθμίσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε διαφορετική απονομή για τους έφηβους αθλητές που αγωνίστηκαν. Ξεκινάμε με τους υπόλοιπους αθλητές. Λόγω του γεγονότος ότι υπήρξε μόνο μια άπταιστη διαδρομή, η διαβάθμιση δεν πραγματοποιήθηκε. Πρώτος εδώ ήταν ο Σέργιος Ταμπουρίνης με τον ίππο Quo Vadis. Ο ίδιος έχοντας την μοναδική άπταιστη κατάφερε να αναδειχθεί αυτόματα νικητής. Στην δεύτερη θέση συναντάμε την Νεκταρία Αλιφέρη με τον ίππο Dempsy για τον ιππικό όμιλο Μεσογείων ενώ στην τρίτη θέση η Καρολίνα Βογδάνου με τον ίππο Kres.


Στη συνέχεια ολοκλήρωσαν την ίδια διαδρομή οι έφηβοι συμμετέχοντες. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια ποικιλία στο αποτέλεσμα καθώς εδώ μια αθλήτρια κατέκτησε και τις τρεις πρώτες θέσεις με τρια διαφορετικά άλογα. Ο λόγος φυσικά για την Άννα Δάναλη η οποία είχε τις μοναδικές τρεις άπταιστες διαδρομές με τους ίππους Seattle Brecourt, Une Du Very και Con Top. Συνεπώς και εδώ δεν υπήρξε αγώνας διαβαθμίσεως.


Τελευταία κατηγορία της ημέρας ήταν το Grand Prix ύψους 1.35μ. Την προηγούμενη ημέρα, στην αντίστοιχη κατηγορία, την πρώτη θέση είχε καταλάβει ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον ίππο Haico, την δεύτερη θέση η Μόνικα Μαρτίνη με τον Amadu και την τρίτη θέση ο Jan Gurov με τον ίππο So Limit. Την δεύτερη μέρα η κατάταξη άλλαξε λίγο καθότι ο Jan Gurov δεν αγωνίστηκε. Ο Αλέξανδρος Φουρλής έριξε δύο εμπόδια όταν ήρθε η σειρά της Μόνικας Μαρτίνη. Η ίδια έριξε ένα εμπόδιο μπαίνοντας στην πρώτη θέση από όπου τελικά κανένας δεν κατάφερε να την ρίξει. Στην τρίτη θέση κατετάγη ο Αντώνης Αντωνίου με τον ίππο Loon Illusion.
Εμείς θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα σε όλους τους συντελεστές του. Ακόμα και αν οι συνθήκες ήταν αντίξοες, δεν φάνηκε στο αποτέλεσμα και πραγματοποιήθηκε ένας πολύ καλός αγώνας αντάξιος της μεγάλης προσπάθειας των διοργανωτών.

Για το HorseRiders
Κατερίνα Κρυώνη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics