Breaking News
22 Μαΐου 2017

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η έμπειρη αθλήτρια συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην στο Ποντέμπραντι της Τσεχίας και τερμάτισε τα 20 χλμ σε 1 ώρα 34.26, επίδοση που της έδωσε την 15η θέση στον αγώνα και μαζί το όριο για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν. 

 

Η Ζαπουνίδου έκανε την κούρσα, που χρειαζόταν προκειμένου να πετύχει τον αρχικό της στόχο, που ήταν το όριο και πλέον συνεχίζει την προετοιμασία της για τη διοργάνωση του Αυγούστου. Στην ίδια απόσταση δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου. Η Ντριμπιώτη επέλεξε -για πρώτη φορά στην καριέρα της- να σταματήσει στο τέταρτο χιλιόμετρο, αφού αισθάνθηκε ενόχληση στο δικέφαλο, από ελαφρύ τράβηγμα των προηγούμενων ημερών κι έτσι επέλεξε να σταματήσει προκειμένου να μην επιδεινώσει την κατάσταση. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αντονέλα Παλμισάνο με 1 ώρα 27.57. 

Στα 20 χλμ βάδην των ανδρών, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, επηρεασμένος από μια ίωση που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα, τερμάτισε στην 25η θέση με 1 ώρα 23.53. Παράλληλα ο Έλληνας βαδιστής, μετά τα μισά της κούρσας είχε ενόχληση στο στομάχι και επέλεξε να ακολουθήσει συντηρητικό ρυθμό, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στον τερματισμό. Ο Παπαμιχαήλ θα συνεχίσει πλέον την προετοιμασία του, με στόχο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Νεάνιδες αθλήτριες της εθνικής ομάδας βάδην, που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Η Σοφία Αλικανιώτη, η Δήμητρα Μπόχωρη και η Νάνση Βαΐτση κατέλαβαν την δεύτερη θέση στο ομαδικό των 10 χλμ, που είναι η καλύτερη εμφάνιση που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας στη διοργάνωση.

Η ομάδα των κοριτσιών είναι η πρώτη από το 2001 (τότε ήταν τρίτες οι Τσουμελέκα, Χατζηπαναγιωτίδου και Καραγιάννη), που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών.

Η Αλικανιώτη τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 48.16 και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 στο Γκροσέτο. Παράλληλα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να σημειώσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Μπόχωρη, που ήταν έβδομη με 48.45 και "κλείδωσε" μια θέση για το Γκροσέτο. Στην 17η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Νάνση Βαΐτση με 50.03, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και δείχνει πως έχει τα περιθώρια να κυνηγήσει το όριο για Γκροσέτο.

Πρώτη ομάδα στην βαθμολογία ήταν η Ισπανία, ακολούθησε η Ελλάδα και τρίτη η Γερμανία.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics