Breaking News
27 Δεκεμβρίου 2017

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν αμείλικτη για τον χρυσό Ολυμπιονίκη.

 


Δια βίου αποκλεισμό στον Αλεξέι Βοεβόντα επέβαλλε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, για παραβάσεις κατά του ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, όπου είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα του ελκήθρου.

Η απόφαση της ΔΟΕ έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την τιμωρία της Ρωσίας από τους επερχόμενους αγώνες της Πιεονγκτσανγκ, γι΄ αυτό που αποκαλείται «πρωτοφανή συστηματική χειραγώγηση» του συστήματος αντιντόπινγκ.

Η ΔΟΕ, ωστόσο, άφησε την «πόρτα ανοιχτή» για τους Ρώσους αθλητές με «καθαρό» ιστορικό, οι οποίοι θα κληθούν να λάβουν μέρος στην πόλη της Νότιας Κορέας τον προσεχή Φεβρουάριο. Ο 37χρονος Βοεβόντα, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεσα για να σχολιάσει την εις βάρος του απόφαση, κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έλκηθρο των δύο ατόμων και των τεσσάρων, αλλά η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ρωσική ομάδα αποκλείονται και από τα δύο.

Νωρίτερα, ο συνοδηγός του Βοεβόντα και στα δύο αγωνίσματα, Αλεξάντερ Ζούμπκοφ, κρίθηκε επίσης ένοχος για παρόμοιες παραβάσεις και αποκλείστηκε. Ο 43χρονος Ζούμπκοφ, ο οποίος είχε αρνηθεί το αδίκημα, είναι ένας από τους περισσότερους από 20 Ρώσους αθλητές που από τότε έχουν προσφύγει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Η απόφαση της ΔΟΕ αύξησε τον αριθμό των ρωσικών αθλητών που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις ντόπινγκ στους αγώνες του Σότσι, σε περισσότερα από 30 άτομα.

Η Ρωσία αρνείται τους ισχυρισμούς ότι το κράτος «στηρίζει» το ντόπινγκ, λέγοντας ότι είναι το θύμα μιας εκστρατείας πολιτικοποιημένων βρώμικων κόλπων που αποσκοπούν στο να πλήξουν την φήμης της και να περιορίσουν την αθλητική της επιτυχία.
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics