Breaking News
04 Οκτωβρίου 2020

Ο Χέλμουτ Μάρκο αλλά και ο Ντίτριχ Μάτεσιτζ γνώριζαν από καιρό την πρόθεση της Honda να αποσυρθεί από τη F1 μετά το 2021


Για τον σύμβουλο της Red Bull και τον ιδιοκτήτη του ομίλου ενεργειακών ποτών, η ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η Honda αποκάλυψε ότι είχε συζητήσει με τη Red Bull το ενδεχόμενο αποχώρησης τον Αύγουστο και η τελική απόφαση ελήφθη τον Σεπτέμβριο. Ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήθελε η συνεργασία με τη Honda να είναι πολυετής, κάτι όμως που δεν θα συμβεί. Όπως αποδεικνύεται, ο Χόρνερ δεν είχε γνώση των εξελίξεων. «Ο Χόρνερ είναι ο επικεφαλής της ομάδας αλλά δεν εμπλέκεται σε θέματα στρατηγικής. Ο Μάτεσιτζ κι εγώ το γνωρίζαμε εδώ και καιρό», σχολίασε ο Μάρκο.

Από το 2021, η Red Bull θα πρέπει να αναζητήσει νέο κατασκευαστή κινητήρα και αυτός ο γρίφος είναι δύσκολο να λυθεί. Η Mercedes δεν επιθυμεί να κάνει την αντίπαλό της δυνατότερη, ο αδύναμος κινητήρας της Ferrari δεν αποτελεί επιλογή οπότε αυτόματα καταλήγουν στη Renault. Η γαλλική εταιρεία δεν θα έχει πελατειακές ομάδες από την επόμενη χρονιά και σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA είναι υποχρεωμένη να δώσει μοτέρ στη Red Bull αν είναι απαραίτητο. Παρόλα αυτά η σχέση Red Bull και Renault δεν είναι καλή οπότε προκύπτει ένα νέο σενάριο, αυτό της αποχώρησης της Red Bull από τη F1. Γεγονός είναι ότι η ομάδα έχει υπογράψει τη νέα συμφωνία Concorde, ωστόσο μπορεί να την «σπάσει» σύμφωνα με τον Μάρκο. «Μπορούμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιο ανά πάσα χρονιά. Υπάρχει ένας όρος που μας επιτρέπει να φύγουμε στο τέλος κάθε χρονιάς, αυτή ωστόσο δεν είναι η προτεραιότητά μας. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε μία λύση και όταν θα έχουμε τα γεγονότα στο τραπέζι, τότε ο Μάτεσιτζ κι εγώ θα πάρουμε μία απόφαση. Στόχος μας είναι να έχουμε ευκρίνεια της κατάστασης πριν το τέλος της χρονιάς».

sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics