Breaking News
13 Οκτωβρίου 2020

Ο Πόντιος πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Ανάπα Βαλέριος Ασλανίδης


Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με το νέο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του COVID-19 είναι ο πρώτος της κοινότητας των Ελλήνων στην Ανάπα (λουτρόπολη της περιοχής του Κράσνονταρ στη Μαύρη Θάλασσα).

Πρόκειται για τον Βαλέριο Ασλανίδη που στο παρελθόν πήρε την τιμητική διάκριση του Ολυμπιονίκη στο τζούντο. Πόντιος στην καταγωγή με μεγάλη δραστηριότητα στην ενεργή και μεγάλη κοινότητα Ελλήνων κυρίως ποντιακής καταγωγής.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του OPEN T.V. ο Βαλέριος Ασλανίδης ήταν μεταξύ των επωνύμων στη Ρωσία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κρεμλίνου και προσωπικά του Βλαντιμίρ Πούτιν να στηρίξουν το επαναστατικό εμβόλιο της Ρωσίας στη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19.

O Aσλανίδης συμμετείχε σε ειδικό πρόγραμμα εμβολιασμού που έγινε στη Μόσχα καθώς όπως είπε έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ιατρική κοινότητα της Ρωσίας.

Ο Ελληνισμός στην Ανάπα

Η Ανάπα είναι λουτρόπολη της περιοχής του Κράσνονταρ, αποτελεί έδρα της επαρχίας Ανάπσκι στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας και έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους. Συνδέεται με την νεώτερη, αλλά και την αρχαία ελληνική ιστορία και ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο βασιλιάς Γόργιππος ίδρυσε στον τόπο αυτό Ελληνική αποικία με το όνομα Γοργιππία.

Στην πόλη της Ανάπα, δραστηριοποιείται Ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 3.500 Έλληνες. Η κοινότητα είναι ιδιαίτερα δραστήρια ενδιαφέρεται για την διατήρηση των παραδόσεων και την ισχυροποίηση των δεσμών με την Ελλάδα.

Διαθέτει το ελληνικό λαϊκό θέατρο «Ελευθερία», μοναδικό θέατρο στην Ρωσία στην Ελληνική γλώσσα, το λαϊκό συγκρότημα ποντιακού ελληνικού χορού «Γοργιππία», το λαϊκό συγκρότημα ελληνικού χορού «Γκελειός» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος».
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics