Breaking News
11 Δεκεμβρίου 2020

Χαμηλές βαθμολογίες και κυριαρχία των Τούρκων στους προκριματικούς των ανδρών
Βασίλης Γεωργιώτης

 

Ήταν αναμενόμενο κι έγινε πραγματικότητα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η Τουρκία σάρωσε στους προκριματικούς την πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών, τόσο στο σύνθετο ομαδικό όσο και σε κάθε όργανο ξεχωριστά.

Γενικά στο πρωτάθλημα οι βαθμολογίες είναι πολύ χαμηλές, γεγονός φυσιολογικό, αφού και πολλοί κορυφαίοι αθλητές λείπουν και όσοι μετέχουν δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Με μόλις δέκα ομάδες να μετέχουν στο ομαδικό στη Μερσίνη, οι Τούρκοι πέρασαν στον τελικό με την καλύτερη επίδοση 251,594 μπροστά από την Ουκρανία (250,462), που φαίνεται να είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να τους στερήσει το χρυσό μετάλλιο.

Καθοδηγούμενη από τον παγκόσμιο πρωταθλητή των κρίκων Ιμπραΐμ Τσολάκ που πέρασε με την καλύτερη επίδοση, 14.633, στον τελικό του αγωνίσματος της ειδικότητάς του και τον Φερχάτ Αριτζάν στο δίζυγο (επίσης πρώτος στον προκριματικό με 15.333), η διοργανώτρια Τουρκία ελπίζει σε τρία τουλάχιστον χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα του Αριτζάν:

Ο Τσολάκ δεν έχει να αντιμετωπίσει στον αγώνα τον Λευτέρη Πετρούνια, αφού η Ελλάδα δεν μετέχει στους αγώνας, αλλά ίσως βρει αλλού το δάσκαλό του, αφού ο καλός φίλος του Έλληνα πρωταθλητή και παρτενέρ του σε κοινά προπονητικά καμπ, Βίντσεντς Χεκ, συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με τον Τούρκο στον προκριματικό.

Το πρόγραμμα του Χεκ:

Οι πρώτοι στα άλλα όργανα:

Έδαφος: Γιαχόρ Σαράμκου (Λευκορωσία) 15.033

Πλάγιος Ίππος: Ρόμπερτ Σέλιγκμαν (Κροατία) 14.300

Άλμα: Ιγκόρ Ραντίλοφ (Ουκρανία) 14.649

Μονόζυγο: Τιν Σρμπιτς (Κροατία) 14.333
alphatv.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics