Breaking News
09 Αυγούστου 2021

Σαν Σήμερα 9/8: Ο θρίαμβος του Κώστα Κεντέρη μέσα στο Μόναχο
Βασίλης Μπαλατσός

 

Μια ημέρα σαν σήμερα πριν 19 χρόνια, στις 9 Αυγούστου του 2002, ο Κώστας Κεντέρης έγραψε στο Μόναχο ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού στίβου. Το 2000 ο Μυτιληνιός υπεραθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2001 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον και το 2002 το καλό… τρίτωσε. Ο Κώστας Κεντέρης κατέκτησε το τρίτο του διαδοχικό μετάλλιο στο Μόναχο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 Χαραγμένες στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων έχουν μείνει οι δηλώσεις του Κώστα Κεντέρη μετά την κυριαρχία του (και) στο Μόναχο. Ο τότε 29χρονος υπερπρωταθλητής είχε αναφέρει πως: «Για την πατρίδα! Ο ελληνισμός είναι παντού. Έτρεξα στο Σίδνεϊ, στον Καναδά και τώρα στο Μόναχο, παντού είδα συμπατριώτες μας. Και αυτοί είναι δυο φορές Έλληνες. Όλη μου η ζωή είναι αφιερωμένη στον πρωταθλητισμό».

 Το ρεκόρ που δεν «σπάει»
Ο Κώστας Κεντέρης πέρασε δια… περιπάτου στον τελικό του Μονάχου. Κατέλαβε την 1η θέση του γκρουπ του στα προκριματικά με 20.55, εν συνεχεία έπραξε αναλόγως στα προημιτελικά με 20.29 και στα ημιτελικά με 20.18. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε να αντιμετωπίσει στον τελικό τους Φράνσις Ομπικουέλου (Πορτογαλία), Μάρλον Ντέβονις (Μεγάλη Βρετανία), Κρίστιαν Μάλκολμ (Μεγάλη Βρετανία), Μάρτσιν Γεντρουσίνσκι (Πολωνία), Μάρκο Τοριέρι (Ιταλία), Τρόι Ντάγκλας (Ολλανδία) και Μάρτσιν Ούρμπας (Πολωνία).

Στον τελικό παρά τον αντίθετο άνεμο ο Κεντέρης έκανε επίδειξη δύναμης. Με το απίστευτο Πανελλήνιο ρεκόρ των 19.85 έβαλε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στο στήθος του. Φυσικά το ρεκόρ παραμένει ανέγγιχτο μέχρι και σήμερα. Το παλιό ατομικό του Κώστα Κεντέρη ήταν το 20.04 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον το 2001. Για την ιστορία πίσω από τον Κεντέρη έμειναν οι Φράνσις Ομπικουέλου (20.21) και Μάρλον Ντέβονις (20.24).

sports3.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Ρέθυμνο: Νέα σοκαριστικά στοιχεία [vid]

 

 

 

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics