Breaking News
19 Ιουνίου 2016

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν έτρεξε όσο γρήγορα θα ήθελε στα 200 μέτρα, ώστε να μπει στην πρώτη 12άδα της Ευρώπης, ενώ εύκολα πήρε την πρωτιά στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου. Έχασε ύστερα από 11 νίκες η Φιλάνδρα.



Ξεκίνησε στην Πάτρα η δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών. Δώρο στα γενέθλια της μία επίδοση κάτω από τα 23.00, που θα την έβαζε στην πρώτη 12άδα της Ευρώπης ήθελε η Μαρία Μπελιμπασάκη στη σημερινή της εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όμως, δεν τα κατάφερε.

Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια και στο φετινό Πρωτάθλημα με το πολύ καλό 23.23, στην δεύτερη δυνατή κούρσα της ημέρας, καθώς το πρωί είχε πετύχει (23.18). Η Μπελιμπασάκη, όπως και στο σύνολο τους οι αθλητές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τη ζέστη.

"Το πρωί είχε 37 βαθμούς και εξαντλήθηκα, γενικώς ήμουν και λίγο κουρασμένη. Δεν πειράζει έχω κι άλλες κούρσες και θα πάω καλύτερα. Ισως αγωνιστώ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αν και χρειάζομαι λίγο προπόνηση γιατί έμεινα πίσω από τον τραυματισμό. Στόχος σήμερα ήταν να κατέβω τα 23.00, για να μπω στην 12αδα της Ευρωπαϊκής και να γλιτώσω μια κούρσα στο Αμστερνταμ", είπε η Μπελιμπασάκη.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Λυκούργος Τσάκωνας ένιωσε την έντονη πίεση του Παναγιώτη Ανδρεάδη, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε τελικά να τερματίσει σε 20.77 (-0,4) και να κάνει το τρίτο διαδοχικό νταμπλ της καριέρας του σε πρωτάθλημα. Ο Ανδρεάδης σημείωσε 21.17 και ο Δουβαλίδης 21.35.

Εύκολη πρωτιά για Παπαχρήστου
Με μισή φορά αγωνίστηκε η Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν, όμως, αυτό καθόλου δεν την δυσκόλεψε να κάνει έναν καλό αγώνα και να επικρατήσει με 14,07 μ. από το πρώτο της άλμα. Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως, πριν τον αγώνα της, έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook στόχος της ήταν ένα νέο ατομικό ρεκόρ...με μισή φόρα.

"Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Με έξι βήματα έκανα 14,07 μ., είναι μεγάλη επίδοση. Τώρα θα αγωνιστώ στους Πανευρωπαϊκούς ελπίζω να είμαι υγιής και θα προσπαθήσω για μια καλή επίδοση", είπε η Παπαχρήστου που μετά το δεύτερο άλμα της έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο.

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε για μία ακόμη φορά φέτος η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που ήταν δεύτερη με 13,39 μέτρα. Η Νεάνιδα αθλήτρια, που έγινε η έβδομη αθλήτρια φέτος στον κόσμο, στο τελευταίο της άλμα πέτυχε 13,35 μ. και πλέον έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιοδοξία για την εμφάνιση της στη διοργάνωση του Μπίντγκοζ. Τρίτη με 13,33 μ. ήταν η Χριστίνα Αλβερτσιάν.

Μια ανάσα από το φετινό της ρεκόρ βρέθηκε η Ηλιάνα Κοροσίδου, που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία. Η νικήτρια πριν από λίγες ημέρες στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων είχε καλύτερη προσπάθεια στα 65,87 μ., επίδοση πολύ μακριά από 57,81 μ. της Κατερίνας Βαμβουκάκη, που ακολούθησε στη δεύτερη θέση και το 54,81 μ. της νεάνιδας, Ευθυμίας Καραστόγιαννη (54,81 μ.).

Έχασε ύστερα από 11 νίκες η Φιλάνδρα
Ο Κώστας Νάκος ήταν ο νικητής στα 400 μ. εμπ. με 51.65, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και του χάρισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Τη δεύτερη θέση με 51.73 κατέκτησε ο Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και έδειξε πως μπορεί σε βάθος χρόνου να κυνηγήσει καλές εμφανίσεις σρο αγώνισμα. Η τριάδα έκλεισε με τον Πήτερ Κατσαράκη (53.90).

Ο Γιώργος Τρέμος ήταν ο νικητής στη δισκοβολία με 59,89 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Η Βαγγελιώ Σοφάνη δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην καλή πρωινή εμφάνιση, ωστόσο με 15,64 μ. πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Το σπουδαίο σερί των 11 νικών (έχασε μόνο τον τίτλο του 2013) της Ελενας Φιλάνδρας κατάφερε να σπάσει σήμερα (19/6) η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου στον τελικό των 800 μέτρων. Η έμπειρη πρωταθλήτρια μετά τα πρώτα 200 μ. ηγήθηκε της κούρσας, ωστόσο στα τελευταία 30 μ. δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση της συναθλήτριας της και έμεινε δεύτερη με 2.04.26, έναντι 2.03.91 της Γιαννοπούλου που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έγινε η 10η Ελληνίδα όλων των εποχών. Η Αναστασια Μαρινάκου κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο, αφού ήταν τρίτη στα 800 μ. με 2.07.12.

Νέα πρωτιά για την Δαλάκα
Η Κατερίνα Δαλάκα κατάφερε να ολοκληρώσει με δύο νίκες την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού μετά την ανέλπιστη νίκη της στα 100 μ., τερμάτισε πρώτη στο βασικό της αγώνισμα τα 400 μ. εμπόδια.

Η αθλήτρια του Κώστα Μαρκόπουλου παρά το γεγονός ότι έκανε κάποια λάθη στην τελική ευθεία κατάφερε να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με το αξιόλογο 58.43, επίδοση οριακά στο ατομικό της ρεκόρ (58.29). Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε η νεάνιδα Δήμητρα Γναφάκη που κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό στα τελευταία μέτρα να τερματίσει δεύτερη με 58.51 και να γίνει η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του Κύδωνα Χανίων βελτίωσε το 58.89 της Εφης Θεοδώρου από τις 23 Ιουνίου του 2012. Μάλιστα η Θεοδώρου ήταν στη σημερινή κούρσα και ήταν εκείνη που έμεινε τελικά στην τρίτη θέση με 58.64.

"Είμαι χαρούμενη, έψαχνα να κάνω καλούς χρόνους για να διεκδικήσω θέση στη σκυτάλη. Χαίρομαι που κατάφερα κάτι τέτοιο. Εκανα τεχνικά λάθη στην σημερινή κούρσα που αν τα βελτιώσω θα κάνω καλύτερες επιδόσεις", είπε η Δαλάκα, που θα θέλει να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η Δαλάκα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της διοργάνωσης στην Ελλάδα, που καταφέρνει να κατακτήσει τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε 100 μ. και 400 μ. εμπόδια.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics