Breaking News
01 Αυγούστου 2016

Η ΔΟΕ έκανε γνωστό ότι η τελική απόφαση για το ποιοι Ρώσοι αθλητές θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο θα ληφθεί από δική της τριμελή Επιτροπή, που συστήθηκε ad hoc και θα επανεξετάσει τις αποφάσεις των διεθνών ομοσπονδιών για το θέμα.


Η Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελείται από τον πρόεδρο της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ουγκούρ Ερντενέρ, την επικεφαλής της επιτροπής αθλητών (και μέλος της ΔΟΕ), Κλαούντια Μπόκελ και το μέλος της ΔΟΕ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ τζούνιορ.
Ως γνωστό, πριν από μερικές ημέρες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έθεσε κριτήρια για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στη διοργάνωση, ύστερα από τις αποκαλύψεις για συστηματική φαρμακοδιέγερση με την υποστήριξη του κράτους.

EURONEWS
Ρίο 2016: Η ΔΟΕ τον τελευταίο λόγο για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών
Έτσι, οι αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ελέγχους ντόπινγκ εκτός Ρωσίας και να έχουν καθαρό μητρώο χωρίς ποινές στο παρελθόν για να δουν να ανάβει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους από τις οικείες ομοσπονδίες, ενώ όλοι οι Ρώσοι που έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ στο παρελθόν, αποκλείστηκαν.
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, η Επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση όταν το CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης) επανεξετάσει ατομικά τις υποθέσεις.
«Δεν υπάρχει μια συνολική απόφαση. Πρόκειται για μεμονωμένους αθλητές. Είναι σημαντικό η ΔΟΕ να πάρει την τελική απόφαση με βάση ανεξάρτητες συμβουλές» είπε ο Άνταμς, εξηγώντας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή 5 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξη των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

naftemporiki.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics