Breaking News
11 Νοεμβρίου 2021

Θαυμάσια τα νέα για την ελληνική αποστολή από την εναρκτήρια μέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21.

Η Ελισάβετ Τέρπου παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση στο απλό Νέων γυναικών και με τη 2η θέση από τον όμιλό της πήρε την πρόκριση για το στάδιο 2 των αγώνων, που γίνονται στο Σπα του Βελγίου. Πέτυχε τον βασικό της στόχο και αύριο στους νέους ομίλους μπορεί χωρίς καμία πίεση να διεκδικήσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η Τέρπου είχε απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα. Ισοβάθμησε μάλιστα, στην κορυφή του 8ου γκρουπ με τη Λίντα Ζαντέροβα, αλλά ήρθε 2η επειδή ηττήθηκε από την Τσέχα στην πρεμιέρα. Η πρόκριση κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική κι εκεί η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία ήταν απόλυτα έτοιμη από κάθε άποψη και επιβλήθηκε στα τέσσερα σετ. Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγωνίζεται από αύριο, απευθείας στο στάδιο 2 και ο Γιάννης Σγουρόπουλος,, νούμερο 3 του απλού και ότι στην τεχνική καθοδήγηση βρίσκεται ο προπονητής της εθνικής ανδρών Κώστας Βατσακλής. Οι αντίπαλοι στα νέα γκρουπ γίνονται γνωστοί πιο αργά το βράδυ μετά από κλήρωση. Την Πέμπτη αρχίζουν και τα αγωνίσματα του διπλού, όπου επίσης συμμετέχουν με υψηλές φιλοδοξίες οι δύο εκπρόσωποί μας.

Η Τέρπου (νούμερο 27 στα seeding του πρωταθλήματος) άρχισε το πρωί τους αγώνες της στο 8ο γκρουπ με αντίπαλο τη Λίντα Ζαντέροβα (Νο 50). Έκανε πολύ καλή προσπάθεια, πήρε το 1ο σετ, αλλά στα κρίσιμα σημεία, που ακολούθησαν, η Τσέχα είχε τον τελευταίο λόγο και επικράτησε με 4-1 σετ. Στο 3ο σετ η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών κάμφθηκε με οριακή διαφορά, ενώ γενικά δεν αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό το σερβίς της (11-8, 6-11, 9-11, 7-11, 6-11).

Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ σημείωσε την πρώτη νίκη της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με πολύ αξιόλογη εμφάνιση ξεπέρασε το εμπόδιο της επικεφαλής του 8ου γκρουπ Ράκελ Μάρτινς (Νο 16) με 4-1 σετ. Είναι η αθλήτρια από την Πορτογαλία, με την οποία θα συνεργαστεί στο διπλό. Η 21χρονη πρωταθλήτριά μας έχασε το 1ο σετ στην παράταση, αλλά γενικά έλεγχε το ματς και περνώντας τις επιθέσεις της έφτασε στη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ (11-13, 11-8, 11-8, 12-10, 11-6).

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική θα κρινόταν η πρόκριση, καθώς με τη Ρίκε Σκέιτετ από τη Νορβηγία (Νο 39) ισοβαθμούσε στη 2η θέση και τους 3 βαθμούς. Η νικήτρια θ’ ακολουθούσε τη Ζαντέροβα στις «32» και η Τέρπου ήταν αυτή που έπρεπε και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Σκανδιναβή έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η πρωταθλήτριά μας το γνωρίζει άριστα, λόγω και της συμπαίκτριάς της στην εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό Κατερίνας Τόλιου, αλλά ταυτόχρονα έχει ικανότητες απέναντι στην άμυνα. Το έδειξε με safeπαιχνίδι, δηλαδή σταθερό σπιν και κομμένες μπαλιές και κυριάρχησε. Στο τελικό 4-0 αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στο 1ο σετ ουσιαστικά. Εκεί έχανε 6-8 και υπερίσχυσε με πέντε σερί πόντους (11-8, 11-5, 11-7, 11-1). Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ από το τραπέζι 1.

Στα άλλα παιχνίδια του γκρουπ η Σκέιτετ έκαμψε στην πρεμιέρα τη Μάρτινς με 4-2 σετ (4-11, 11-8, 9-11, 11-9, 11-6, 11-4), μετά η Ζαντέροβα νίκησε τη Σκέιτετ με 4-0 σετ (11-9, 11-6, 11-3, 11-6) και τέλος η Μάρτινς νίκησε τη (βαθμολογικά αδιάφορη) Ζαντέροβα με 4-2 σετ (11-6, 6-11, 5-11, 11-4, 11-5, 11-4).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ζαντέροβα 5 (4-1)

2. Τέρπου 5 (1-4)

------------------------------------------

3. Σκέιτετ 4 (4-2)

4. Μάρτινς 4 (2-4)

Στο διπλό Νέων ανδρών έγινε ταμπλό των «32». Ο Σγουρόπουλος και ο Σιντορένκο, που είναι 4ο φαβορί, προχωρούν χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο κι εκεί θ’ αντιμετωπίσουν τους νικητές από την αναμέτρηση Αντόν Λιμόνοφ/Γκονσάλο Γκόμες (Ουκρανία/Πορτογαλία)-Ματσιέ Κολοτζιέτσικ/Βλάντισλαβ Ούρσου (Αυστρία/Μολδαβία), που διεξάγεται αύριο στις 12:15 ώρα Ελλάδας. Ο αγώνας στη 16άδα έχει οριστεί για μεθαύριο Παρασκευή στις 17:40. Το ελληνορωσικό δίδυμο είναι στο δεύτερο μισό του ταμπλό και στη βάση του, ως 2ο φαβορί, τοποθετήθηκαν οι Ρουμάνοι Κριστιάν Πλετέα/Ράρες Σίπος.

Στο διπλό Νέων γυναικών υπάρχει ταμπλό των «32». Η Τέρπου και η Ράκελ Μάρτινς κληρώθηκαν με τις Τουρκάλες Μπετούλ Νουρ Καχραμάν/Γκιουλ Πέμπε Οσκάγια. Ο αγώνας διεξάγεται αύριο στις 13:35 δική μας ώρα στο τραπέζι 7. Στο κάτω μέρος του ταμπλό είναι το ελληνοπορτογαλικό ζευγάρι κι αν πάρει τη νίκη θα συναντήσει το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Σαμπίνα Σουργιάν/Τιγιάνα Γιόκιτς από τη Σερβία.

Στο διπλό μικτό σχηματίστηκε ταμπλό των «64». Ο Σγουρόπουλος και η Τέρπου έχουν bye στον 1ο γύρο και περιμένουν τους νικητές από το ζευγάρι Μιχαήλ Τσανούσκι/Καλίνα Χρίστοβα (Λευκορωσία)-Ιρβίν Μπερτράν/Λεϊλί Μοσταφαβί (Γαλλία), που αναμετριέται αύριο το πρωί. Η αναμέτρηση για τον γύρο των «32» είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 21:55 ώρα Ελλάδας. Το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό, στη βάση του οποίου είναι ως 2ο φαβορί οι Ρουμάνοι Κριστιάν Πλετέα/Τάνια Πλαϊάν.


Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics