Breaking News
24 Απριλίου 2016

Ξέρετε πως τόσο οι αθλητές όσο και οι ερασιτέχνες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τραυματίσουν τον αγκώνα τους, ο οποίος περιστρέφεται καθώς παίζετε τένις;


Ο αγκώνας του τενίστα, επικονδυλίτιδα επιστημονικά, είναι ένας συνηθισμένος τραυματισμός σε όσους αυξάνουν ξαφνικά τις ώρες που περνούν στο γήπεδο ή στους οπαδούς της ρακέτας το καλοκαίρι. Συμβαίνει όταν ζορίζονται οι εκτείνουσες του καρπού, οι μύες δηλαδή που τον κινούν προς τα πίσω. Οι συνηθισμένες αιτίες είναι η λάθος λαβή της ρακέτας ή όταν βάζουμε δύναμη με λάθος τρόπο στο χέρι.


Άλλοι αρκετά συχνοί τραυματισμοί των τενιστών, ερασιτεχνών ή επαγγελματιών, είναι οι μυϊκές θλάσεις σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, όπως ο ώμος όπου ασκείται πίεση στο σερβίς και ο καρπός που κερδίζει σημαντική υποψηφιότητα για τενοντίτιδα! Επίσης, θλάσεις στα πόδια, στον τετρακέφαλο ή τους δικέφαλους, διάστρεμμα του αστραγάλου και των ώμων είναι από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορθοπεδικοί.


Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως το τένις είναι άθλημα υψηλής επικινδυνότητας! Μπορείτε να το απολαύσετε, είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος, και να προλάβετε τους τραυματισμούς προσέχοντας την τεχνική σας και ακολουθώντας με συνέπεια τις οδηγίες του προπονητή.

capital.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics