Breaking News
25 Ιουλίου 2017




Η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών αποκλείστηκε στα πέναλτι με 12-14 από την Ισπανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, σε έναν προημιτελικό θρίλερ όπου ισοφαρίστηκε στα 5''.



Η Εθνική Ελλάδας έχασε τεράστια ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο στο πόλο γυναικών, αφού ηττήθηκε με 12-14 από την Ισπανία στον τελευταίο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση είχε την τύχη στα χέρια της, αλλά πλήρωσε για πολλοστή φορά μία επίθεση των Ισπανών με παίκτρια παραπάνω, ισοφαρίστηκε σε 10-10 στα 5'' πριν από το τέλος και εν τέλει λύγισε στα πέναλτι.

Η ελληνική ομάδα κράτησε χαμηλό τέμπο στα πρώτα λεπτά και παρότι είχε να αντιμετωπίσει μία Μπεατρίθ Ορτίθ σε εξαιρετική κατάσταση, δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό. Η Ισπανίδα έδωσε προβάδισμα τη χώρα της με παίκτρια παραπάνω, αλλά δύο τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου (ένα με πέναλτι που κέρδισε η Αλεξάνδρα Ασημάκη) έκαναν την ανατροπή για την Εθνική ομάδα. Η Ορτίθ μείωσε ξανά στην παίκτρια παραπάνω στο τέλος του 1ου οκταλέπτου.

Στο 2ο οκτάλεπτο, η Άλκηστις Αβραμίδου έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην Ελλάδα με γκολ στην παίκτρια παραπάνω. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλές άμυνες, με συνέπεια να χαθούν αρκετές επιθέσεις. Η Ισπανία σημείωσε δύο τέρματα μαζεμένα, με αυτό της ισοφάρισης από την Ορτίθ να είναι το πρώτο χωρίς παίκτρια παραπάνω. Παρά την αντεπίθεση των Ισπανίδων, η Ελλάδα δεν τους άφησε να ολοκληρώσουν τις γρήγορες επιθέσεις και η Χριστίνα Κώτσια έγραψε το 5-4 στο ημίχρονο.

Στο 3ο οκτάλεπτο, η άμυνα ζώνης της Ισπανίας άρχισε να αποδίδει καρπούς, σε αντίθεση με εκείνη της Ελλάδας που οδηγούσε διαρκώς σε καταστάσεις με παίκτρια λιγότερη. Η Χούντιτ Φόρκα ισοφάρισε και η Ορτίθ ξανά με παίκτρια παραπάνω έκανε την ανατροπή για την Ισπανία, ωστόσο η χώρα μας δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα. Η Ελένη Ξενάκη κέρδισε αποβολή και αμέσως ισοφάρισε σε 6-6 και η Κώτσια ξανά από την περιφέρεια έκανε το 7-6.

Στο 4ο οκτάλεπτο, οι δύο χώρες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι. Η Ισπανία έφτασε τα τέσσερα δοκάρια, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει κεφάλι στο σκορ με 8-7. Το ελληνικό απόθεμα ψυχής έκανε την εμφάνισή του. Η Αβραμίδου ισοφάρισε και η Κώτσια (με κόντρα) έκανε το 9-8, ωστόσο η Ελλάδα έχασε τις Χριστίνα Τσουκαλά και Κώτσια με τρεις ποινές. Με παίκτρια παραπάνω, η Λάουρα Λόπεθ ισοφάρισε και στη συνέχεια οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν "καρποφόρησαν". Μία μονομαχία της Ξενάκη με... όλη την ισπανική άμυνα, όμως, έκανε το 10-9. Παρ' όλα αυτά, στην τελευταία ισπανική επίθεση, ξανά με παίκτρια παραπάνω, η Φόρκα ισοφάρισε στα 5''.

Στα πέναλτι, η Ελευθεριάδου είχε δοκάρι, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη είδε την Λάουρα Εστέρ να αποκρούει την προσπάθειά της και η Ισπανία έφτασε στη νίκη με 14-12 στα πέναλτι. Η ελληνική ομάδα έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Καναδά του Χάρη Παυλίδη στα ημιτελικά και θα παίξει σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, αρχής γενομένης με την Ουγγαρία την Τετάρτη στις 16:00.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 2-3 / πεν. 2-4

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια 3, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Ισπανία (Mιγκέλ Ότσα): Έστερ, Μπαχ, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μπ. 4, Ορτίθ Ματ. 1, Γιορέ, Έσπαρ Κ., Καράσκο, Φόρκα 3, Κρέσπι, Γκουάλ, Λέιτον 1, Λόπεζ

*Τα γκολ χωρίς τη διαδικασία των πέναλτι

Διαδικασία των πέναλτι

Α. Έσπαρ, 10-11

Ελ. Πλευρίτου, 11-11

Μπ. Ορτίθ, 11-12

Αβραμίδου, 12-12

Φόρκα – Απόκρουση Διαμαντοπούλου

Ελευθεριάδου – Δοκάρι

Γκουάλ, 12-13

Μανωλιουδάκη – Απόκρουση Έστερ

Γιορέ Γκόμεζ, 12-14

Δείτε ΕΔΩ το live του προημιτελικού
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics