Breaking News
10 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Ραφήνα θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Όπεν 2020 (24-27/9), σε συνεργασία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του «Αλκυών» Ναυτικού Ομίλου.

 

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας και θα περιλαμβάνουν τις κατηγορίες 420 Ανδρών- Γυναικών, Νέων Ανδρών -Νέων Γυναικών Κ19 και Εφήβων- Νεανίδων U17. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ε.Ι.Ο., όπως εγκρίθηκε από την Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει:
α). των κανονισμών αγώνων ιστιοπλοΐας της WS 2017-2020 (RRS).
β). των κανονισμών των κλάσεων.
γ). της παρούσας προκήρυξης.
δ). των οδηγιών πλου.
ε). των σχετικών εγκυκλίων της Ε.Ι.Ο – Αγωνιστικό πρόγραμμα 2020.
5.2 Οι οδηγίες πλου μπορούν να τροποποιήσουν κανόνες, όπου αυτό επιτρέπεται

Πρόγραμμα

Την τελευταία ημέρα των αγώνων δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 17:00.
Δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από 3 ιστιοδρομίες την ημέρα.
Προγραμματίζονται 9 ιστιοδρομίες.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ
Θα εφαρμοστεί το παράρτημα Ρ των RRS 2017-2020

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ο αγώνας είναι έγκυρος αν πραγματοποιηθούν έστω και 3 ιστιοδρομίες.
Εάν διεξαχθούν 4 ή και περισσότερες ιστιοδρομίες θα εξαιρείται η χειρότερη.

Τα έπαθλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους αθλητές και 3 πρώτες αθλήτριες κάθε κατηγορίας.
Θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον διοργανωτή όμιλο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ
Οι οδηγίες πλου θα σταλούν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες από́ τη γραμματεία των αγώνων.
Τα διαγράμματα στο προσάρτημα 1 απεικονίζουν τις διαδρομές, την κατά προσέγγιση γωνία μεταξύ των σκελών, τη σειρά με την οποία πρέπει να παρακαμφθούν και την πλευρά στην οποία πρέπει να αφεθούν τα σημεία στροφής.

ΣΥΝΟΔΑ ΣΚΑΦΗ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Τα συνοδά σκάφη πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικα στη γραμματεία αγώνων και οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους. Υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick – stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής.

Δικαίωμα δήλωσης σε αγώνες πρόκρισης,περιφερειακά,πανελλήνια και ομαδικά πρωταθλήματα, καθώς και διασυλλογικούς αγώνες, που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα της ΕΙΟ θα έχουν οι προπονητές/προπονήτριες,που διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α και δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή χρήση απαγορευμένων ουσιών. Επίσης πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου. Ο κάθε όμιλος θα πρέπει ανά 10 αθλητές να διαθέτει και ένα σωστικό σκάφος.

ΕΥΘΥΝΗ
Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-WS. Ο διοργανωτής όμιλος και οι επιτροπές δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 420.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Όλα τα αγωνιζόμενα και συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics