Breaking News
07 Δεκεμβρίου 2020

Σούπερ νίκη για τον οδηγό της Racing Point- Καταστροφή για την Mercedes
Δημήτρης Δοντάς 

 

Ένας πιλότος που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ομάδα για την επόμενη χρονιά, ο Σέρχιο Πέρεζ με την Racing Point ήταν ο μεγάλος νικητής στο (2ο) γκραν πρι του Μπαχρέιν, στην πίστα Σακίρ, αν και μετά το ατύχημα στο ξεκίνημα του αγώνα είχε «πέσει» στην τελευταία θέση.

Τα καλά νέα για την Racing Point ολοκληρώθηκαν με την 3η θέση του Λανς Στρολ, ενώ ανάμεσα στα δύο ροζ μονοθέσια πλασαρίστηκε ο Εστεμπάν Οκόν, με Renault.

Για τον Μεξικάνο οδηγό, αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στην Formula 1 και ήταν κάτι που δικαιούνταν εδώ και καιρό.

Για την Μercedes, o αγώνας ήταν καταστροφικός, καθώς η γερμανική ομάδα έκανε όσα λάθη δεν έχει κάνει στα χρόνια της πρόσφατης παρουσία της στην Formula 1.

Ο Τζόρτζ Ράσελ τερμάτισε στην 9η θέση, αλλά έδειξε ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής. Στην εκκίνηση πέρασε τον ομόσταυλό του και πόλμαν Βάλτερι Μπότας, οδήγησε για έναν μεγάλο κομμάτι τον αγώνα εκ του ασφαλούς και με διαφορά από τον ομόσταυλό του, μετά από ένα καταστροφικό πιτ στοπ από τη Mercedes βρέθηκε ξανά στη 2η θέση κυνηγώντας τον Πέρεζ, αλλά χρειάσθηκε και ένα ακόμη πιτ στοπ στο τέλος που τον… τελείωσε.

O Βάλτερι Μπότας, από την άλλη, περιορίσθηκε στην 8η θέση μετά από ένα απερίγραπτο πιτ στοπ που κράτησε… ένα αιώνα, ενώ στο τέλος έχοντας πρόβλημα στα ελαστικά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) διεκδικητή μέχρι το ξεκίνημα του προτελευταίου αγώνα της σεζόν, της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα των οδηγών, καθώς λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση μπλέχθηκε μεταξύ των Σέρχιο Πέρεζ (Racing Point) και Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και κατέληξε στον τοίχο.

Την ίδια ακριβώς, στιγμή, ο Λεκλέρ συγκρούσθηκε με τον Πέρεζ και βρέθηκε κι αυτός εκτός αγώνα, ενώ ο Μεξικάνος συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο Λεκλέρ είχε κάνει έναν καταπληκτικό γύρο και εκκίνησε από την 4η θέση. Εξέλιξη, που κανείς δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε πιο αισιόδοξοι τιφόζι.

Αναλυτικά, η πρώτη 10άδα:

Σέρχιο Πέρεζ, Racing Point.
Εστεμπάν Οκόν,
Λανς Στρολ, Racing Point.
Kάρλος Σάινθ, Mc Laren.
Ντάνιελ Ρικιάρντο,
Aλεξάντερ Άλμπον, Red Bull.
Nτάνιλ Κβίατ, AlphaTauri-Honda.
Bάλτερι Μπότας,
Τζορτζ Ράσελ,
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics