Breaking News
08 Δεκεμβρίου 2020
Η έμπειρη προπονήτρια Ανθίππη Σκυριώτη μιλά στο Sports3.gr για το νέο αγώνισμα και τις προοπτικές διάδοσής του στην Ελλάδα Βασίλης Γεωργιώτης by Βασίλης Γεωργιώτης 08/12/2020 ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΛΛΑΔΑ 0 0 Το extreme κανόε σλάλομ έρχεται να ταράξει τα Ολυμπιακά νερά Αλλαγές πολλές ανήγγειλε χθες η ΔΟΕ και μία από αυτές αφορά το άθλημα του κανόε καγιάκ. Στο Sports3.gr σας είχαμε προϊδεάσει για την επερχόμενη είσοδο του extreme κανόε σλάλομ στο ολυμπιακό πρόγραμμα και να που εισήγησή της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ICF) πέρασε, κι έτσι το νέο event εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στο Παρίσι 2024. Ενδιαφέρον ασφαλώς αποτελεί το πόσο έτοιμη είναι η διεθνής και η ελληνική κοινότητα να δεχτεί το εντυωπσιακό ως θέαμα άθλημα, ποιοι αθλητές θα το προτιμήσουν και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος ή κάποια μαζί του. Για να βρούμε τις απαντήσεις απευθυνθήκαμε στην εθνική προπονήτρια Ανθίππη Σκυριώτη: «To αγώνισμα πριν από λίγα χρόνια ενσωματώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του σλάλομ. Θυμάμαι είμασταν στην Ιβρέα στην Ιταλία και οι διοργανωτές το είχαν προσθέσει στο πρόγραμμα τις δύο τελευταίες μέρες. Είναι διαφορετικό από τα άλλα αγωνίσματα του σλάλομ, θα έλεγα πιο παιχνιδιάρικο. Μπορεί να αγωνίζονται ταυτόχρονα δύο αθλητές, τρεις ή τέσσερις. Ακόμα και ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφορετικός. Η διεθνής κοινότητα, πάντως, δεν είναι πολύ θετική -άλλωστε κόπηκε και το C2-, γιατί αν και είναι ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο, είναι περίεργο, έχει συγκρούσεις, είναι ένα άλλο αγώνισμα πέρα από αυτά που έχουμε συνηθίσει στο άθλημά μας. Ίσως ασχοληθούν πιο πολύ αθλητές που έχουν κάνουν τον κύκλο τους στο σλάλομ. Σε πρώτη φάση θα δούμε αυτούς που ασχολούνται με το σλάλομ και δεν προκρίνονται σε μεγάλες διοργανώσεις». Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να υποδεχτεί αυτό το νέο αγώνισμα; «Είχαμε διοργανώσει μια φορά extreme κανόε σλάλομ σε ένα πρωτάθλημα στον Εύηνο, με πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Κόλλια, του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ. Πιθανότατα θα το εντάξουμε και στο Πανελλήνιο του 2021, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε». sports3.gr

Η έμπειρη προπονήτρια Ανθίππη Σκυριώτη μιλά στο Sports3.gr για το νέο αγώνισμα και τις προοπτικές διάδοσής του στην Ελλάδα
Βασίλης Γεωργιώτης

Αλλαγές πολλές ανήγγειλε χθες η ΔΟΕ και μία από αυτές αφορά το άθλημα του κανόε καγιάκ. Στο Sports3.gr σας είχαμε προϊδεάσει για την επερχόμενη είσοδο του extreme κανόε σλάλομ στο ολυμπιακό πρόγραμμα και να που εισήγησή της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ICF) πέρασε, κι έτσι το νέο event εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στο Παρίσι 2024.

Ενδιαφέρον ασφαλώς αποτελεί το πόσο έτοιμη είναι η διεθνής και η ελληνική κοινότητα να δεχτεί το εντυωπσιακό ως θέαμα άθλημα, ποιοι αθλητές θα το προτιμήσουν και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος ή κάποια μαζί του.

Για να βρούμε τις απαντήσεις απευθυνθήκαμε στην εθνική προπονήτρια Ανθίππη Σκυριώτη:

«To αγώνισμα πριν από λίγα χρόνια ενσωματώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του σλάλομ. Θυμάμαι είμασταν στην Ιβρέα στην Ιταλία και οι διοργανωτές το είχαν προσθέσει στο πρόγραμμα τις δύο τελευταίες μέρες.

Είναι διαφορετικό από τα άλλα αγωνίσματα του σλάλομ, θα έλεγα πιο παιχνιδιάρικο. Μπορεί να αγωνίζονται ταυτόχρονα δύο αθλητές, τρεις ή τέσσερις. Ακόμα και ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφορετικός.

Η διεθνής κοινότητα, πάντως, δεν είναι πολύ θετική -άλλωστε κόπηκε και το C2-, γιατί αν και είναι ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο, είναι περίεργο, έχει συγκρούσεις, είναι ένα άλλο αγώνισμα πέρα από αυτά που έχουμε συνηθίσει στο άθλημά μας.

Ίσως ασχοληθούν πιο πολύ αθλητές που έχουν κάνουν τον κύκλο τους στο σλάλομ. Σε πρώτη φάση θα δούμε αυτούς που ασχολούνται με το σλάλομ και δεν προκρίνονται σε μεγάλες διοργανώσεις».

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να υποδεχτεί αυτό το νέο αγώνισμα;

«Είχαμε διοργανώσει μια φορά extreme κανόε σλάλομ σε ένα πρωτάθλημα στον Εύηνο, με πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Κόλλια, του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ. Πιθανότατα θα το εντάξουμε και στο Πανελλήνιο του 2021, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσουμε».
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics