Breaking News
16 Ιουλίου 2022

Με τους τελικούς του απλού και ύστερα από non stop αγώνες 10 ημερών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 15/07, στο Βελιγράδι,

το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under15 και Under 19 ετών. Σε μεγάλη πρωταγωνίστρια μετατράπηκε η Ρουμανία, η οποία κατέκτησε τα 6 από τα 10 χρυσά μετάλλια, που δόθηκαν στο επιβλητικό Štark Arena της σερβικής πρωτεύουσας. Είχαν προηγηθεί αυτά στο ομαδικό (έφηβοι και κορασίδες), ακολούθησαν οι τίτλοι του Έντουαρντ Ιονέσκου σε απλό και διπλό εφήβων και δύο ακόμα στο διπλό κορασίδων και διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων. Σε ατομικό επίπεδο εκτός από τον Ιονέσκου με τα συνολικά τρία χρυσά μετάλλια ήταν κεντρικό πρόσωπο και η Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν, που πρώτευσε σε απλό νεανίδων και διπλό μικτό. Ιστορία έγραψε για το Βέλγιο η Λιλού Μασάρ φέρνοντας από το απλό κορασίδων στη χώρα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στον θεσμό στα κορίτσια. Στο απλό παίδων έγινε πρωταθλητής Ευρώπης ο Γάλλος Φλαβιέν Κοτόν. Η Γαλλία και η Πολωνία, ήταν επίσης στις χώρες, που ξεχώρισαν, διότι μετά τον 1 τίτλο στο ομαδικό είχαν από 2 στα ατομικά.

Στο απλό εφήβων η Ρουμανία ανέδειξε ξανά πρωταθλητή Ευρώπης μετά από 22 χρόνια και τον Κονσταντίν Τσιότι. Ο Έντουαρντ Ιονέσκου κατέβαλλε με 4-1 σετ το 1ο φαβορί, τον Πολωνό Μασιέ Κούμπικ και σε συνδυασμό με τις πρωτιές, που προηγήθηκαν, έκλεισε ονειρεμένα τη διοργάνωση (11-6, 11-9, 6-11, 12-10, 11-5). Στο χάλκινο μετάλλιο έφτασαν ο Ρουμάνος Ντάριους Μοβιλεάνου και ο Ιταλός Αντρέα Πούπο, ο οποίος είχε αποκλείσει στον 2ο γύρο τον Στάθη Μανωλόπουλο.

Στο απλό νεανίδων η Ανέτ Κάουφμαν πέτυχε στα 16 της χρόνια κάτι εντυπωσιακό. Να πάρει δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό, μόλις έναν χρόνο μετά από την ανάλογη διάκρισή της στις κορασίδες. Στον τελικό η πρωταθλήτρια από τη Γερμανία ξεπέρασε με 4-1 σετ τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ, η οποία είχε νικήσει στον 2ο γύρο τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου (8-11, 11-9, 11-8, 11-3, 11-6). Την 3η θέση κατέκτησαν η Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία και η Πολωνή Βικτόρια Βρόμπελ.

Στο απλό παίδων το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Γαλλία, όπως έγινε και προ ημερών στο ομαδικό της κατηγορίας. Θριαμβευτής ο Φλαβιέν Κοτόν. Στον συναρπαστικό τελικό έχανε 1-3 σετ από τον Σλοβάκο Σάμουελ Άρπας, αλλά γύρισε την κατάσταση σε 4-3 υπέρ του (10-12, 6-11, 16-14, 6-11, 11-2, 11-5, 11-5). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στον λαιμό τους ο Τζούλιαν Ριχάουτσεκ από την Αυστρία και ο Λέι Μπάλας από την Ουγγαρία.

Στο απλό κορασίδων έκανε την έκπληξη η Λιλού Μασάρ, που άρχισε ως 9ο φαβορί και στην εντυπωσιακή πορεία της απέκλεισε και το νούμερο 1 της κατηγορίας, τη Ρουμάν Μέι Ρόζου. Σ’ έναν ακόμα τελικό, που κρίθηκε στα 7 σετ, η Βελγίδα έκαμψε τη Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Πολωνία (11-6, 11-7, 12-14, 7-11, 11-4, 4-11, 11-7). Την 3η θέση πήραν η Γερμανίδα Γιοζεφίνα Νιούμαν και η Τσέχα Βερόνικα Πολάκοβα.

Στο διπλό εφήβων οι Ρουμάνοι πανηγύρισαν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο με τους Έντουαρντ Ιονέσκου/Ντάριους Μοβιλεάνου. Ο τελικός κόντρα στους Γάλλους Χούγκο Ντεσάμπ/Τίμπο Πορέ κρίθηκε με 3-2 σετ και στην τελευταία μπάλα (7-11, 11-6, 9-11, 13-11, 11-9). Οι Γάλλοι Αντριέν Κοτόν/Άλεξις Κουρεσί (που είχαν στερήσει την 8άδα από τους Μανωλόπουλο/Κρεμπς) και οι Βέλγοι Λουίς Λαφινέ/Άντριεν Ρασενφόσε αρκούνται στο χάλκινο μετάλλιο.

Στο διπλό νεανίδων αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Χάνα Αράποβιτς/Λίντα Ζαντέροβα από την Κροατία και την Τσεχία αντίστοιχα. Απρόσμενες αντίπαλοι στον τελικό η Σόφι Ίρλεϊ και η Άννα Χέρσεϊ από την Ιρλανδία και την Ουαλία αντίστοιχα, αθλήτριες από δύο χώρες, που όχι απλά δεν ανήκουν στην Α κατηγορία της Ευρώπης, αλλά δεν «κατέβηκαν» φέτος στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Η Αράποβιτς και η Ζαντέροβα επιβλήθηκαν με 3-0 σετ (11-9, 11-4, 11-8). Την 3η θέση κατέλαβαν οι Βικτόρια Βρόμπελ/Ιλόνα Σβέρτνια από την Πολωνία και Μία Γκρίεζελ/Λέα Λασενμάγιερ από τη Γερμανία.

Στο διπλό παίδων διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο δύο ζευγάρια από τη Γαλλία. Οι Φλαβιό Μουριέ/Αντουάν Ζαν Νουαρό επικράτησαν με 3-1 σετ των Νάθαν Λαμ/Φλαβιέν Κοτόν και πήραν την πρωτιά (8-11, 11-7, 12-10, 12-10). Την 3η θέση κατέκτησαν οι Γιοάν Βελίτσκοφ/Τζούλιαν Ριχάουτσεκ από τη Βουλγαρία και την Αυστρία αντίστοιχα και οι Λέι Μπάλας/Σάμουελ Άρπας από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία αντίστοιχα.

Στο διπλό κορασίδων κυριάρχησαν οι Μπιάνκα Μέι Ρόζου/Ναταλία Μπογκντάνοβιτς (Ρουμανία/Πολωνία). Το 1ο φαβορί του αγωνίσματος ξεπέρασε στον τελικό με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 13-11) τις Κοχάρου Ιταγκάκι/Γιοζεφίνα Νιούμαν από τη Γερμανία, οι οποίες στον γύρο των «32» είχαν νικήσει δύσκολα τις σημερινές πρωταθλήτριες Βαλκανίων Λεμονιά Γκαϊντατζή και Σιντέλια Μούτλου. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Μπάνου Αϊμπούκε Σίμσεκ/Μπούσρα Ντεμίρ από την Τουρκία και οι Γαλλίδες Ελίς Πουγιόλ/Τιεν Τζέιντ Χουν.

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε ο τελικός του διπλού μικτού εφήβων-νεανίδων και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Ρουμάνος Ιούλιαν Τσιρίτα και η Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν. Στον τελικό ξεπέρασαν με 3-1 σετ τους Μίλος Ρετζίμσκι/Βικτόρια Βρόμπελ από την Πολωνία (11-1, 15-13, 6-11, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Ιβόρ Μπαν/Χάνα Αράποβιτς από την Κροατία και τους Ντάριους Μοβιλεάνου/Έλενα Ζαχαρία από τη Ρουμανία.

Η Πολωνία όμως, επικράτησε στον τελικό του διπλού μικτού παίδων-κορασίδων. Διεξήχθη επίσης την Πέμπτη και οι Αρτούρ Γκρόμεκ/Ναταλία Μπογντάνοβιτς κατέβαλλαν με 3-1 σετ τους Γάλλους Νάθαν Λαμ/Τιεν Τζέιντ Χουν (11-7, 10-12, 11-4, 11-8). Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Γιοάν Βελίτσκοφ/Σιντέλια Μούτλου από τη Βουλγαρία και οι Φλαβιό Μουριέ/Ελίς Πουγιόλ από τη Γαλλία.
Διαβάστε επίσης

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο Φώτης Κουτσουπιάς είπε "αντίο" στον ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics