Breaking News
29 Μαΐου 2021

Μίλτος Τεντόγλου - Ρεκόρ: Έτσι «μεταφράζεται» η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος που έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής
Θοδωρής Γεωργαντάς  

 


Το… αποτύπωμα που άφησε ο Μίλτος Τεντόγλου με το εξόχως εντυπωσιακό 8μ.60 που έκανε στο μίτινγκ της Καλλιθέας, εκτός από την (αθλητική) ταυτότητα του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος (αυτή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο), προϊδεάζει για το τι μπορεί να πετύχει φέτος ο 23χρονος άλτης από τα Γρεβενά. Αύριο στα Χανιά, στο μίτινγκ «Βενιζέλεια» θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και πάλι τον Τεντόγλου σε έναν αγώνα, για τον οποίο ο ίδιος έχει θέσει πολύ υψηλά… τον πήχη.

Ας θυμηθούμε την μεγάλη επίδοση του Τεντόγλου.

Για να καταλάβει, λοιπόν, κάποιος (πολύ εύκολα) πώς «μεταφράζεται» το 8μ.60 στο μήκος, αρκεί να ανατρέξει στην ειδική βαθμολογία που υπάρχει στον στίβο για τις επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματα. Το 8μ.60 «μεταφράζεται» σε 1269 βαθμούς. Αν ρίξουμε μια ματιά σε άλλα αγωνίσματα θα δούμε ότι τους ίδιους βαθμούς δίνει το 9.82 στα 100μ. ή αν προτιμάτε το 43.74 στα 400μ. Στο ύψος, το 8μ.40 και οι 1269 βαθμοί «μεταφράζονται» σε 2μ.40! Στα 110μ. εμπ. οι 1269 βαθμοί σημαίνουν 12.93. Όσο ήταν, δηλαδή, το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Αμερικανός Νεεμάια και καταρρίφθηκε το 1993 από τον Βρετανό Κόλιν Τζάκσον, ο οποίος είχε κάνει 12.92.

Για να φανεί ακόμα περισσότερο το μέγεθος της επίδοσης του Τεντόγλου, αρκεί να αναφέρομε ότι τα 6μ. στο άλμα επί κοντώ (επίδοση – όνειρο για όλους τους επικοντιστές του κόσμου) «μεταφράζεται» στην ειδική βαθμολογία σε 1267 βαθμούς. Δύο, λιγότερους, δηλαδή, από τους βαθμούς που δίνει τα 8μ.60.

sports3.gr


Διαβάστε ακόμη:

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics