Breaking News
11 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύτηκε η λίστα όλων των προκριθέντων αθλητών στο απλό ανδρών, το απλό γυναικών και το διπλό μικτό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα συμμετάσχουν συνολικά 65 άνδρες και 70 γυναίκες στο απλό, ενώ στην παρθενική παρουσία του διπλού μικτού στο ολυμπιακό πρόγραμμα θα βρεθούν 16 ζευγάρια διπλών. Οι συμμετοχές στο ομαδικό έχουν ανακοινωθεί εδώ και λίγο καιρό. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει, ως γνωστόν, εκπροσώπηση στο απλό ανδρών με τον Παναγιώτη Γκιώνη, που εξασφάλισε την 5η σερί συμμετοχή του μέσα από το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά της Πορτογαλίας. Το Ολυμπιακό event θα διεξαχθεί στο Tokyo Metropolitan Gymnasium από τις 24 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2021 και θα χαρίσει συνολικά 30 μετάλλια. Από ένα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε πέντε αγωνίσματα: Το απλό ανδρών (3 μετάλλια), το ομαδικό ανδρών (9), το απλό γυναικών (3), το ομαδικό γυναικών (9) και το διπλό μικτό (6). Η Διεθνής Ομοσπονδία (ITTF) και η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) έγραψαν για την επιβεβαίωση των συμμετοχών στα ατομικά και σημείωσαν διάφορα στοιχεία στο ρεπορτάζ τους:

«Το διπλό μικτό, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία, περιλαμβάνει από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα και κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOC) μπορεί να εμφανίσει μόλις ένα ζευγάρι.

Ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες, που στοχεύουν σε μία θέση στο βάθρο του απλού, είναι το πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (φωτό). Ο θρυλικός Λευκορώσος θα γίνει ο 5οε αθλητής μετά τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς, τον Σουηδό Γιόργκεν Πέρσον, τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ και τον Νιγηριανό Σεγκούν Τοριόλα, που θα συμπληρώσει 7 παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σαμσόνοφ έκανε το Ολυμπιακό ντεμπούτο του το 1996 στην Ατλάντα όταν ήταν 20 ετών και στα 45 του έχει εξίσου μεγάλη επιθυμία για την ολυμπιακή δόξα.

Εξάλλου, σε ηλικία 57 ετών, η Νι Ξια Λιαν από το Λουξεμβούργο θα γίνει η παλαιότερη αθλήτρια σε Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ομαδικού και του διπλού μικτού το 1983 (με τα χρώματα της Κίνας τότε) θα πάρει μέρος στους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες της με τα καλύτερα αποτελέσματά της να έρχονται στο Πεκίνο το 2008 και το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπου έφτασε στον 3ο γύρο.

Στο άλλο άκρο του ηλικιακού φάσματος βρίσκεται η Χεντ Ζάζα από τη Συρία. Στα 12 χρόνια της θα γίνει η νεότερη πινγκπονίστρια στην Ολυμπιακή ιστορία, καθώς πήρε την πρόκριση για το Τόκιο από το Προολυμπιακό τουρνουά της Δυτικής Ασίας πέρσι στην Ιορδανία.

Η ομάδα της Κίνας, ηγετική δύναμη στο άθλημα, έχοντας κατακτήσει μέχρι το Ρίο τα 28 από τα πιθανά 32 χρυσά μετάλλια, θα εκπροσωπηθεί στο απλό των ανδρών από τον Φαν Ζεντόνγκ και τον Μα Λονγκ, τα νούμερο 1 και 3 αντίστοιχα της παγκόσμιας κατάταξης. Η Τσεν Μενγκ και η Σουν Γινκγσά ενσαρκώνουν τις ελπίδες των Κινέζων για κορυφαίες διακρίσεις και στο απλό γυναικών, ενώ ο Σουν Σιν και η Λιου Σιβέν αποτελούν το ζευγάρι στο διπλό μικτό.

Ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, ο οποίος έχει κερδίσει ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012 και 2016) αναμένεται να ηγηθεί της πρόκλησης για την Ευρώπη μαζί με τους συμπατριώτες του Τίμο Μπολ, Πετρίσα Σόλια και Χαν Γινγκ.

Το σύστημα προκρίσεων για το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο βασίστηκε στα ακόλουθα:

16 ομάδες (ανά φύλο) κατανέμονται για τις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών και αυτές οι θέσεις δόθηκαν μέσα από διάφορες προκριματικές διοργανώσεις.

Το πολύ 70 θέσεις (ανά φύλο) ήταν διαθέσιμες για το απλό ανδρών και γυναικών. Ο τελικός αριθμός καθορίζεται με βάση τους αθλητές, που είχαν προκριθεί για τα άλλα αγωνίσματα. Υπήρξαν και Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που δεν έκαναν δεκτή τη συμμετοχή. Το όριο συνολικά είναι 86 παίκτες ανά φύλο και στα τρία αγωνίσματα.

16 ζεύγη μικτών διπλών ήταν διαθέσιμα για το συγκεκριμένο event»

Την πλήρη λίστα των αθλητών/τριών, που προκρίθηκαν στο απλό και το διπλό μικτό μπορείτε να τη δείτε στα παρακάτω λινκ.

Απλό ανδρών

https://www.ittf.com/wp-content/uploads/2019/07/Tokyo_2020_MS_2021_06_08.pdf

Απλό γυναικών

https://www.ittf.com/wp-content/uploads/2019/07/Tokyo_2020_WS_2021_06_09.pdf

Διπλό μικτό

https://www.ittf.com/wp-content/uploads/2019/07/Tokyo_2020_XD_2021_06_01.pdf

Διαβάστε ακόμη:

 Σήμερα 11 Ιουνίου γιορτάζουν

 

Νέο ωράριο λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ, τι αλλάζει και στις αποστάσεις

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics