Breaking News
01 Μαΐου 2024

Ο Μαδέσης στο απλό εφήβων και η Μεραμβελλιωτάκη στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2024

 

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του απλού σε εφήβους και νεάνιδες αντίστοιχα για την περίοδο 2023- 2024. Την Κυριακή 28/04 είχαν πάρει μαζί την πρωτιά στο διπλό μικτό. Σήμερα Μ. Τρίτη 30/04, στο κλείσιμο του Πανελληνίου πρωταθλήματος της Καλαμαριάς, κατέκτησαν τον πανελλήνιο τίτλο και στο σημαντικότερο αγώνισμα και φυσικά έγιναν τα κεντρικά πρόσωπα της τετραήμερης δράσης.

Στην τελευταία του χρονιά στην κατηγορία ο αθλητής της ΑΕΚ προχώρησε με τον αέρα του φαβορί και ανέβηκε για τρίτη φορά στο απλό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-0 σετ τον πανάξιο φιναλίστ Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου), ο οποίος είναι στην πρώτη του χρονιά στους εφήβους. Η αθλήτρια του ΓΑΟ Πειραιά μετά το απλό κορασίδων το 2020 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της και τον αντίστοιχο τίτλο στις νεάνιδες. Επιβεβαίωσε πολύ πιο δύσκολα τον ρόλο του 1ου φαβορί και στον τελικό έκαμψε με 4-2 τη συμπαίκτριά της Ζωή Καζάκου, η οποία επίσης κατέγραψε θαυμάσια πορεία.

Στο διπλό εφήβων πρώτευσαν οι Στάθης Μανωλόπουλος/Γιώργος Κοσμάς από τον ΟΕΑ Ρεθύμνου και τον ΔΑΟ Ταύρου αντίστοιχα, συμπληρώνοντας ιδανικά την ανάλογη πρωτιά στο Νέων ανδρών, ενώ στο διπλό νεανίδων αναδείχτηκαν νικήτριες οι Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε του ΟΑ Χανίων, που είναι ακόμα κορασίδες!

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμαριάς (αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων) και την πολύτιμη στήριξη χορηγών και εθελοντών. Ένα μεστό και κοπιαστικό αγωνιστικό τετραήμερο κύλησε ομαλά, με τους διοργανωτές να εξασφαλίζουν παροχές για όλους τους συμμετέχοντες και να σπεύδουν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή εκκρεμότητα, τον δήμο να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και δεκάδες φίλους του αθλήματος στις κερκίδες ν’ «αγκαλιάζουν» τις προσπάθειες των εξαιρετικών αθλητών απολαμβάνοντας πλούσιο θέαμα.

Τοπικά Μέσα πρόβαλλαν τη διοργάνωση (σήμερα βρέθηκε και τηλεοπτικό συνεργείο στο ΔΑΚ Καλαμαριάς) και βέβαια υπήρξε η νέα μεγάλη παραγωγή του καναλιού gre78.tv στο youtube. Με δύο ζωντανές ροές καθημερινά μετέδιδε τους αγώνες, είχε περιγραφή, αλλά και πολλές συνεντεύξεις προπονητών και παραγόντων. Τη Μ. Τρίτη το τελικό στάδιο του πρωταθλήματος μεταδόθηκε από το live 1 στο λινκ

κι από το live 2 στο λινκ

Η διοργάνωση συνδέεται και με τα κριτήρια συγκρότησης των νεαρών εθνικών ομάδων και πάντα κρύβει άγχος για τους αθλητές. Στο απλό εφήβων καταγράφηκαν αρκετές εκπλήξεις μέχρι να προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Κι αν ο Αλέξανδρος Μαδέσης έδειχνε μία υπεροχή από την κορυφή του ταμπλό, ο Γιάννη Κούτρα χρειάστηκε σπουδαίες νίκες από τη θέση 8 των seeding.

Μετά από την πρόσφατη αναμέτρησή τους για τις θέσεις 3-4 στον τελικό των αναπτυξιακών ο Μαδέσης είχε ξανά τις πιθανότητες με το μέρος του. Εμφάνισε πολλές δυνάμεις, έβγαλε σταθερό παιχνίδι και σωστή τακτική και πήρε τη νίκη με 4-0. Γενικά στο αγώνισμα δεν έχασε σετ κι αυτό συνιστά εξαιρετική επίδοση (11-6, 11-3, 11-6, 11-8).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Μαδέσης είχε bye στον γύρο των «32» και στη 16άδα απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη (Φιλία Ορεστιάδας) με 3-0 σετ. Σήμερα 30/04 νίκησε τον Γιώργο Κοσμά στην 8άδα με 3-0 και τον Διονύση Τιμαμόπουλο στην 4άδα με 4-0 σετ. Ο τελευταίος μπαίνοντας στα μετάλλια έκανε το κάτι παραπάνω ως 7ο φαβορί.

Ο Κούτρα είχε τη Μ. Δευτέρα τις νίκες επί του Γιάννη Μαστρογιάννη (Σάρισες Φλώρινας) και του Θεοφάνη Μήτκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 και 3-1 σετ αντίστοιχα. Σήμερα απέκλεισε στα προημιτελικά τον πρωταθλητή Ελλάδας του αγωνίσματος το 2022 και δευτεραθλητή του 2023 Στάθη Μανωλόπουλο (3ο φαβορί) με 3-1 σετ. Στα ημιτελικά απέκλεισε με 4-1 σετ και το Νο 5 του απλού, τον επίσης φορμαρισμένο Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ο οποίος πέραν του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό με την Αθηνά Μαγκουφάνας, είχε στην 8άδα σήμερα δεύτερη νίκη στην Καλαμαριά απέναντι στον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο (3-1 σετ), νούμερο 2 του απλού και πρωταθλητή πρόσφατα στον Τελικό των αναπτυξιακών.

Επίσης στο απλό εφήβων προκάλεσαν αίσθηση τη Μ. Δευτέρα για τον 1ο γύρο οι νίκες του 14χρονου Γιάννη Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου επί του Γιάννη Μαλαμούδη (4ο φαβορί) με 3-1 σετ, του επίσης 14χρονου Κωνσταντίνου Αλεξούδη της Φιλίας Ορεστιάδας κόντρα στον Μάριο Κατσαπρακάκη με 3-0 σετ και του Γιώργου Γιώτη από τον Ίφιτο Πατρών απέναντι στον Ηρακλή Κερασίδη με 3-2 σετ.

Συναρπαστικά παιχνίδια χαρακτήρισαν και το απλό νεανίδων. Η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη πέρασε σήμερα από… συμπληγάδες μέχρι να φτάσει στον τελικό, μάλιστα δεν είχε την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας διότι αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού η συμπαίκτριά της στο διπλό Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα (πρόβλημα στον δεξιό ώμο μετά το 0-1 σετ του απλού κόντρα στη Χρυσαυγή Τσιλοπούλου χτες για τον 1ο γύρο).

Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια έκαμψε οριακά με 3-2 σετ στην 8άδα τη Δήμητρα Πετσίβα του ΑΣΕΑ Καβάλας κι επίσης πολύ δύσκολα με 4-3 σετ στην 4άδα τη Μαύρα Κοντοπούλου! Η Καζάκου, που προέρχεται από τον ΟΑ Χανίων και φέτος συνεργάζεται με τον ΓΑΟ Πειραιά, προχώρησε από τη θέση 5 των seeding. Άφησε εκτός μεταλλίων το 3ο φαβορί, τη Στέλλα Τζαρίδου με επικράτηση 3-2 στα προημιτελικά κι αμέσως μετά απέκλεισε με 4-1 την κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu, η οποία ναι μεν είναι ακόμα κορασίδα, αλλά το υψηλό της επίπεδο δεν αμφισβητείται κι άλλωστε πριν από λίγες ημέρες είχε έρθει 1η στον Τελικό των αναπτυξιακών στις νεάνιδες!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων ήταν και ο τελικός, μάλιστα είχε μεγάλη διάρκεια και έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Η Καζάκου προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ, η Μεραμβελλιωτάκη ισοφάρισε και πήρε προβάδισμα με οριακές διαφορές κι αυτό έπαιξε τον ρόλο του, έστω ψυχολογικά. Κανένα από τα δύο κορίτσια δεν είχε κοουτσάρισμα επειδή αγωνίζονται στο ίδιο σωματείο (8-11, 11-4, 6-11, 11-9, 13-11, 11-7).

Χτες, στον 2ο γύρο, όπου με bye βρέθηκαν οι δύο φιναλίστ, η Μεραμβελλιωτάκη απέκλεισε με 3-0 σετ τη Βασιλική Μπουλά και η Καζάκου με 3-1 σετ τη Φωτεινή Δημητριάδη. Επίσης, στη 16άδα αποκλείστηκε το 2ο φαβορί, η Λεμονιά Γκαϊντατζή, όταν έχασε 3-2 σετ σε πολύ δυνατή αναμέτρηση με τη Qi Xinyu

Στον τελικό του διπλού εφήβων συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Οι Στάθης Μανωλόπουλος/Γιώργος Κοσμάς προχώρησαν από τη βάση του ταμπλό και στο φινάλε λύγισαν τους Αλέξανδρο Μαδέση/Γιώργο Γερακιό με 3-1 σετ. Μετά την πετυχημένη πρώτη συνεργασία τους στην Καρδίτσα για το Νέων ανδρών έκαναν το… 2 στα 2 σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και σημειωτέον ότι στα ημιτελικά είχε χρειαστεί να σώσουν δύο ματς μπολ κόντρα στους Κατσαπρακάκη/Σωτηρόπουλο! Οι Μαδέσης και Γερακιός από την ΑΕΚ είναι ακόμα στα πρώτα τους ματς ως δίδυμο, αλλά βέβαια αντιμετώπισαν καλά τον συνδυασμό επίθεσης και άμυνας και είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη με δύο «σόρι» στο τέλος (4-11, 11-8, 11-9, 12-10).

Να προστεθεί ότι στην Καλαμαριά ο Ελληνοάγλλος Γερακιός είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον Έρικ Γκλοντ, τον διεθνή άσο από το Λουξεμβούργο. Ο αριστερόχειρας αθλητής αγωνίζεται στην 1η κατηγορία της Αυστρίας με την Μπάντεν κι εκεί προπονείται κυρίως ο 18άχρονος Γερακιός.

Στο διπλό νεανίδων διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο δύο ζευγάρια με αθλήτριες, που γνωρίζονται άριστα μεταξύ τους αγωνιζόμενες στα ίδια σωματεία. Η Βασιλική Μπουλά και η Άντζελα Νούρε, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στην κατηγορία των κορασίδων, νίκησαν με 3-1 σετ τις Λεμονιά Γκαϊντατζή/Φωτεινή Δημητριάδη. Δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι κι έχασαν το 1ο σετ, όμως μετά βρήκαν σταθερότητα και ρυθμό. Ισοφάρισαν οριακά και πέρασαν στο παιχνίδι τους στα δύο επόμενα σετ (5-11, 11-9, 11-3, 11-6). Μπουλά και Νούρε, που είναι από τη Χίο, ανήκουν στον Ωρίωνα και φέτος αγωνίζονται στα Χανιά, είχαν κατακτήσει το 2021 το χρυσό μετάλλιο στο διπλό παγκορασίδων.

Απονομές επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου, ο διευθυντής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων και πρόεδρος των Κέντρων Πρόληψης του δήμου Θεσσαλονίκης Φαίδων Καλοτεράκης, το μέλος του ΑΧΕΠΑ και παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό εφήβων Αθανάσιος Βάκουλης και ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας Χρήστος Τασιός.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)
Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)
Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)
-. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΓΑΟ Πειραιά)
Ζωή Καζάκου (ΓΑΟ Πειραιά)
Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου)
-. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

ΔΙΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

Στάθης Μανωλόπουλος/Γιώργος Κοσμάς (ΟΕΑ Ρεθύμνου/ΔΑΟ Ταύρου)
Αλέξανδρος Μαδέσης/Γιώργος Γερακιός (ΑΕΚ)
Ηρακλής Κερασίδης/Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου)
-. Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Μάριος Κατσαπρακάκης (Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νούρε (ΟΑ Χανίων)
Λεμονιά Γκαϊντατζή/Φωτεινή Δημητριάδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)
Δήμητρα Πετσίβα/Κατερίνα Αλεξούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)
-. Στέλλα Μαυροματάκη/Γεωργία Σπανού (ΟΑ Χανίων/Σάρισες Φλώρινας)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

Αλέξανδρος Μαδέσης/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΑΕΚ/ΓΑΟ Πειραιά)
Διονύσης Τιμαμόπουλος/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας)
Γιώργος Κοσμάς/Μαύρα Κοντοπούλου (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου)
-. Μάριος Κατσαπρακάκης/Ζωή Καζάκου (Αθηνά Μαγκουφάνας/ΓΑΟ Πειραιά)

Η Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το πρωτάθλημα πρόβαλλαν με φυλλάδια και στήριξαν τη Λάμψη, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος.

Πολύτιμη εξάλλου, ήταν η βοήθεια από χορηγούς για την επιτυχία της διοργάνωσης. Τους αγώνες ενίσχυσαν οι εταιρείες:

Dole

Μεζεδοπωλείο Το Στέκι

Hotel Oceanis

Hotel Queen Olga

Όμιλος Ευρωκλινικής

Twins

OSHEE

E-Pingpongshop

Papas Garden Φυτώριο-Kατάστημα κήπου

Δίπλα βεβαίως και οι σταθεροί χορηγοί της ΕΦΟΕπΑ STIGA, Genesis pharma, HeaDS, κανάλι gre78.tv, ΖΕΥΣ Κύπελλα Μετάλλια, Θεώνη Natural Mineral Water και Gerflor Group.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 30/04

 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18 ΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 30/04/2023

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics