Breaking News
10 Σεπτεμβρίου 2017

Όποιος υποτιμά αυτή την Εθνική προετοιμάζεται να υποκλιθεί μπροστά της.

Η Ελλάδα είναι στους «8» με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στη Λιθουανία και πλέον κοιτάζει ψηλά. Πολύ ψηλά!

Οι Λιθουανοί είχαν αναλωθεί για μέρες σε υποτιμητικά σχόλια για την Εθνική. Και το πλήρωσαν ακριβά. Για να μάθουν να σέβονται.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Αδύνατο σημείο της Ελλάδας ο προπονητής της», είχε πει… κάποιος Τόμας Πατσέσας.

«Δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του», είχε… κάποιος Ζιντρούνας Ουρμπόνας.

«Αν πλακωθούν οι Έλληνες στο παρκέ, καλύτερα για μας

», δήλωνε γελώντας ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Όλοι τους κατάπιαν τη γλώσσα τους. «Υποτιμήσαμε την Ελλάδα. Νομίζαμε πως θα ήταν εύκολο και το πληρώσαμε», παραδέχτηκε μετά παρρησίας ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Και δεν έχει καθόλου άδικο. Η Εθνική μετέτρεψε την αμφισβήτηση των πρώτων ημερών και τη χλεύη των αντιπάλων σε κινητήριο δύναμη, που πήρε και σήκωσε τη Λιθουανία στέλνοντας τη δευτεραθλήτρια των δύο προηγούμενων Ευρωμπάσκετ σπίτι της.

Ασφαλώς η Εθνική δεν κέρδισε επειδή ο αντίπαλος συνελήφθη κοιμώμενος, αλλά επειδή η ίδια έχει πλέον ξυπνήσει για τα καλά. Το προπονητικό πλάνο ήταν άριστο και τηρήθηκε ευλαβικά. Ασφυκτική πίεση στον Καλνιέτις με σκοπό να εξαντληθεί, παρεμπόδιση της τροφοδότησης του Βαλαντσιούνας, περιστροφές στην άμυνα για την αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, καλά μποξ άουτ και στην άλλη πλευρά του παρκέ γρήγορος ρυθμός σε κάθε ευκαιρία, «φόρτωμα» στο ποστ και κυρίως σε Πρίντεζη και Μπουρούση, αλλά και γρήγορη κυκλοφορία για να βρεθούν ελεύθερα σουτ.

Η ελληνική ομάδα τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια. Κράτησε την ομάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο επιθετικών ριμπάουντ στα 6, ανάγκασε τη «Λιέτουβα» να έχει 12 ασίστ και 13 λάθη, αλλά και μόλις 6/24 τρίποντα, είχε το εντυπωσιακό και πάλι 11/24 τρίποντα, με 20 ασίστ και μόνο 7 λάθη, πήρε περισσότερους πόντους από τον αντίπαλο στο «ζωγραφιστό (34 έναντι 30) και ουσιαστικά πληγώθηκε μόνο από την προσωπική κλάση του Βαλαντσιούνας και του Κουζμίνσκας.

Αρκετά ασχοληθήκαμε όμως με τη Λιθουανία… Η Εθνική είναι στους «8». Κάποιος θα πει πως τηρουμένων των αναλογιών, δηλαδή της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, των εσωτερικών ζητημάτων που ανέκυψαν στην προετοιμασία και των ηττών στην πρώτη φάση, η ελληνική ομάδα έχει πετύχει. Δίχως να υποτιμούμε καθόλου το επίτευγμα, αν αναλογιστούμε πως ήδη έχουν αποχαιρετήσει τη διοργάνωση ομάδες όπως η Γαλλία, η Λιθουανία και η Φινλανδία, ενώ έπεται σήμερα συνέχεια, θα διαφωνήσουμε. Γιατί ΑΥΤΗ η Εθνική, που έβγαλε τόσο επιβλητικά από τη μέση τη Λιθουανία μπορεί να κοιτάζει και πέρα από τον προημιτελικό της Τετάρτης. Μέχρι και το βάθρο.

Κάθε πράγμα με τη σειρά του όμως… Για την ώρα η ελληνική ομάδα κέρδισε το δικαίωμα να ξεκουραστεί και να παρακολουθήσει απόψε (21:30) ποιος εκ των Ρωσίας ή Κροατίας θα βρεθεί στο δρόμο της για μια θέση στη ζώνη των μεταλλίων. Η Εθνική ΚΑΙ θέλει, αλλά ΚΑΙ μπορεί να κάνει τα πάντα.

sport-fm.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics