Breaking News
13 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ινδονησία – η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Thomas – και η νικήτρια του Κυπέλλου Uber 2010, η Νότια Κορέα είναι οι τελευταίες χώρες, που αποσύρονται από τους Τελικούς των δύο Κυπέλλων τον επόμενο μήνα, με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης πλέον να τίθεται σε αμφιβολία.

 

Η ανησυχία για την πανδημία του κορονοϊού είναι ο λόγος για τον οποίο οι χώρες έχουν αποσυρθεί και πέντε από τις 16 ομάδες που έχουν προκριθεί τόσο στο Uber Cup όσο και στο Thomas Cup έχουν αποσυρθεί από τη σημαντική διοργάνωση, στη Δανία.

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) επιβεβαιώνει τις χθεσινές αποφάσεις της Ομοσπονδίας Μπάντμιντον Ν. Κορέας και της αντίστοιχης της Ινδονησίας να αποσύρουν τις ομάδες τους από τους τελικούς των BWF Thomas και Uber Cup 2020, στο Άαρχους της Δανίας», τονίζει η ανακοίνωση της BWF. Με τις Ταϊλάνδη, Κινεζική Ταϊπέι και Αυστραλία να έχουν ήδη αποχωρήσει.

Η ινδονησιακή ομάδα κατέχει το ρεκόρ νικών στους άνδρες του Thomas Cup με 13 φορές, αλλά με τον τελευταίο τίτλος τους να είναι στο μακρινό 2002. Η Ινδονησία έχει κατακτήσει το Uber Cup γυναικών 3 φορές.

Η Νότια Κορέα κατέκτησε το Κύπελλο Uber το 2010 και τερμάτισε δύο φορές 2η στο Κύπελλο Thomas αυτόν τον αιώνα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η BWF επέμεινε ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί παρά την επιβεβαίωση των τριών πρώτων χωρών ότι αποσύρθηκαν και ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί αντικαταστάτες.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί ποιες χώρες θα είναι αυτές με το Χονγκ Κονγκ να απορρίπτει την πιθανότητα να είναι μια από αυτές. ανέφερε η South China Morning Post.

Οι δύο τελευταίες αποχωρήσεις των κορυφαίων χωρών, στο μπάντμιντον αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους διοργανωτές.

Οι Τελικοί των Κυπέλλων Thomas και του Uber είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου, στο Άαρχους και αναμένεται να σηματοδοτήσουν την επιστροφή του μπάντμιντον σε κορυφαίο επίπεδο μετά το επιβεβλημένο διάλειμμα του κορονοϊού.

Η διοργάνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, πριν μετακινηθεί στον Αύγουστο και στη συνέχεια καθυστέρησε περισσότερο λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης της Δανίας, για μεγάλες συγκεντρώσεις.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics