Breaking News
14 Νοεμβρίου 2020

Στο τελικό του στάδιο εισέρχεται αύριο το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, που διεξάγεται σε συνθήκες «φούσκας» στο Weihai της Κίνας.

Η ετήσια ατομική διοργάνωση, που συγκεντρώνει την ελίτ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, άρχισε χτες με τα προκριματικά γκρουπ και σήμερα στο ταμπλό έγιναν τα ματς της 16άδας και της 8άδας. Τί προέκυψε για τους φίλους του αθλήματος, που αναγκαστικά παρακολουθούν τους συναρπαστικούς αγώνες από την τηλεοπτική κάλυψη; Ότι η κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος, η Κίνα, οδεύει στο να έχει και τους δύο αθλητές της στον τελικό, όπως έγινε και πριν από λίγες ημέρες στο αντίστοιχο eventτων γυναικών (Τσεν Μενγκ εναντίον Σουν Γινγκσά), ωστόσο έχει δίπλα της δύο γερές απειλές από την ασιατική ήπειρο. Έναν Ιάπωνα κι έναν Κορεάτη. Ο Φαν Ζεντόνγκ και ο Μα Λονγκ έχουν προχωρήσει ως φαβορί από την κορυφή και τη βάση του ταμπλό αντίστοιχα, ωστόσο θέλουν ν’ αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους ο Τομοκάζου Χαριμότο και ο Γιανγκ Βουτζίν. Στους αυριανούς ημιτελικούς ο Μα συναντά τον Χαριμότο, περσινό φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο Φαν κοντράρεται με τον πρωτοεμφανιζόμενο στον θεσμό Βουτζίν, ο οποίος είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.

Από τη φάση των γκρουπ καταγράφονται σπουδαία ματς στο Weihai Nanhai Olympic Sport Centre. Στην επιστροφή τους σε διεθνείς αγώνες μετά από 8 μήνες οι αθλητές προσφέρουν πλούσιο θέαμα και δυστυχώς δεν υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες ν’ απολαύσουν από κοντά τις προσπάθειές τους.

Τα φαβορί δεν είχαν εύκολο έργο στην πρώτη φάση, μάλιστα σε δύο γκρουπ οι αθλητές από τη δεύτερη σειρά των seedingγνώρισαν τον αποκλεισμό. Αυτό συνέβη στο 2ο γκρουπ με τον Αμερικανό Κάνακ Τζα και στο 3ο με τον Νιγηριανό Κουάντρι Αρούνα. Υπέστησαν από δύο ήττες πάντως ο Κάνακ κάμφθηκε με 4-3 τόσο από τον Άγγλο επικεφαλής Λίαμ Πίτσφορντ όσο κι από τον πολύπειρο στη διοργάνωση Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι. Στο 1ο γκρουπ ο Βονγκ Τσουν Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, που ήταν επίσης στη 2η σειρά των seeding, πήρε την πρωτιά με τρεις νίκες (το 1ο φαβορί, ο Κορεάτης Τζεούνγκ Γιουνγκσίκ τον ακολούθησε στην επόμενη φάση).

Σήμερα ήταν αμφίρροπα τα συντριπτικά περισσότερα παιχνίδια των νοκ άουτ, στα οποία είχαν βρεθεί απευθείας τα 8 πρώτα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιανγκ Βουτζίν, που είχε πάρει την πρόκριση ως νικητής του 4ου γκρουπ, έχανε 1-3 από τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα και το ανέτρεψε παίρνοντας κιόλας στην παράταση το καθοριστικό 7ο σετ!

Ο Τζεούνγκ Γιουνγκσίκ, επίσης προερχόμενος από την προκριματική φάση, απέκλεισε στους «16» με 4-2 σετ το 4ο φαβορί των αγώνων, τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο.

Δύο ακόμη ματς του 1ου γύρου κρίθηκαν στα επτά σετ. Ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ κατέβαλλε τον Πίτσφορντ και ο Σουηδός Ματίας Φαλκ τον Βονγκ Τσουν Τινγκ (εδώ το «κόντρα» σετ έληξε 17-15!

Ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς, που είχε κατακτήσει τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ, έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση τον σημερινό «χρυσό» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή Μα Λονγκ. Κάμφθηκε με 4-2 και το 5ο σετ το έχασε στην παράταση. Ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, επίσης προερχόμενος από πρωτιά σε γκρουπ (σ.σ. το 3ο) ηττήθηκε δύσκολα με 4-2 σετ από τον Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι.

Στα προημιτελικά ο Χαριμότο, που είναι 3ο φαβορί, νίκησε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 4-1 τον Φαλκ, φιναλίστ στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2019.

Ο αριστερόχειρας νεαρός Λιν Γιουν ...ζόρισε τον κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Φαν Ζεντόνγκ, ώσπου αποκλείστηκε με 4-2 σετ. Ο Μα Λονγκ επιβεβαίωσε με σκορ 4-1 τα προγνωστικά απέναντι στο πρώην νούμερο της παγκόσμιας κατάταξης, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Το πρόγραμμα του Σαββάτου έκλεισε με τη μεγάλη μάχη, που έδωσαν οι δύο Κορεάτες. Τελικά χαμογέλασε ο Βουτζίν, που νίκησε τον Γιουνγκσίκ με 4-2.

Οι ημιτελικοί αρχίζουν στις 07:00 ώρα Ελλάδας με τον αγώνα Μα Λονγκ-Τομοκάζου Χαριμότο και θ’ ακολουθήσει η αναμέτρηση του Φαν Ζεντόνγκ με τον Γιανγκ Βουτζίν. Για τις 13:45 είναι προγραμματισμένος ο τελικός, ενώ γύρω στις 13:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ των ηττημένων των ημιτελικών για τις θέσεις 3-4.
httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics