Breaking News
19 Ιουνίου 2018

Η Ιαπωνία επιβλήθηκε με 2-1 της Κολομβίας σε αναμέτρηση για τον 8ο όμιλο και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Η ομάδα του Ακίρα Νισίνο αξιοποίησε το λάθος της άμυνας της Κολομβίας στο ξεκίνημα του αγώνα, κέρδισε πέναλτι από χέρι του Σάντσες και έμεινε και με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο από το 3ο κιόλας λεπτό αφού ο παίκτης της ομάδας του Πέκερμαν αποβλήθηκε.
Ο Καγκάβα ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Οι Ιάπωνες έδωσαν χώρο στους Κολομβιανούς και το πλήρωσαν στο 39’, λεπτό στο οποίο ισοφάρισε ο Κιντέρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Ιάπωνες μείωσαν αισθητά τα λάθη τους, κράτησαν περισσότερο τη μπάλα και βρήκαν αγωνιστικό ρυθμό. Πίεσαν τους Κολομβιανούς, αξιοποίησαν το γεγονός ότι είχαν παίκτη περισσότερο στο γήπεδο και βρήκαν το «χρυσό» γκολ από στατική φάση, όταν σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά ο Οσάκο. Νωρίτερα πάντως ο Οσπίνα είχε καταφέρει με σημαντικές δικές του επεμβάσεις να κρατήσει το σκορ στο 1-1 για τους Κολομβιανούς.

Η αποβολή ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα. Η παιδαριώδης αντίδραση του Σάντσες να διώξει τη μπάλα με τα χέρια κόστισε στην Κολομβία στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης. Ακόμη κι αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα, οι Κολομβιανοί θα μπορούσαν έχοντας αριθμητική ισορροπία να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι έμειναν από το 3ο μόλις λεπτό με παίκτη λιγότερο τους επηρέασε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έμειναν από δυνάμεις και δε μπόρεσαν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος.

Η νίκη των Ιαπώνων είναι η πρώτη ασιατικής ομάδας απέναντι σε Νοτιοαμερικάνους στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων, σε 18 αναμετρήσεις.

Ιαπωνία: Καβασίμα, Σάκαϊ, Γιοσίντα, Σόγι, Ναγκατόμο, Χασέμπε,Σιμπασάκι (80’ Γιαμαγκούτσι), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (70’ Χόντα), Ινούι, Οσάκο (85’ Οκαζάκι).
Κολομβία: Οσπίνα, Αρίας, Ν. Σάντσες, Μουρίγιο, Μοχίκα, Κ. Σάντσες, Λέρμα, Κουαρδάδο (31 Μπάριος), Κιντέρο (59’ Ροντρίγκες), Ιζκιέρδο (70’ Μπάκα), Φαλκάο.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics