Breaking News
02 Σεπτεμβρίου 2019

Τη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να φέρει την εθνική Ελλάδας στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων, ανέλυσε ο Τζον Φαν’τ Σιπ, κατά την παρουσίασή του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Για τη φιλοσοφία του: Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία που μου δίνει, εδώ και εβδομάδες συνεργαζόμαστε με τον Τάκη Φύσσα και τον Κώστα Κωνσταντινίδη. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα, ένα σύνολο. Αυτή είναι η βάση. Έχουμε αναλύσει τα τελευταία ματς, υπάρχει ποιότητα, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε η ομάδα. Αυτό θέτουμε ως πρώτο στοίχημα. Η τακτική μας είναι το 4-3-3, υπάρχουν βεβαίως κι άλλοι σχηματισμοί. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε το πάθος, οι Έλληνες πρέπει να δουν μια ομάδα που θα παλεύει.

Για την πρόκληση που νιώθει αναλαμβάνοντας την Ελλάδα: Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα, όλοι γνωρίζουν το τι έγινε το 2004, όπως κι εμείς οι Ολλανδοί τα είχαμε καταφέρει το1988. Όταν παλεύεις και πιστεύεις στον εαυτό σου μπορείς να φτάσεις ψηλά, βεβαίως πολλά εξαρτώνται κι από τη γενιά των ποδοσφαιριστών. Το σημαντικό είναι να έχεις πίστη κι αυτοπεποίθηση και να βρούμε τον ελληνικό αγωνιστικό τρόπο, η Ελλάδα παραδοσιακά έχει καλή αμυντική τακτική. Θέλουμε αποτελέσματα.

Για το εάν υπάρχουν περιθώρια πρόκρισης: Εάν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ, πάντα παλεύω και προσπαθώ, είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά δεν έχουμε αποκλειστεί, το επόμενο ματς είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα. Πιστεύουμε στην πρόκριση, υπάρχουν ακόμη αρκετά ματς.

Για το τι γνώριζε για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η πρώτη εμπειρία μου ήταν ο τελικός του Αγιαξ με τον Παναθηναϊκό, τώρα ο Ολυμπιακός είναι στους ομίλους του Champions League, οι σύλλογοι τα πηγαίνουν καλά, με διακυμάνσεις βεβαίως. Η εθνική Ελλάδας ανέκαθεν ήταν μια καλή ομάδα, υπάρχει ταλέντο, απλώς πρέπει να ορίσεις την αγωνιστική ταυτότητα, πρέπει οι παίκτες κι οι φίλαθλοι να είναι υπερήφανοι για την εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Για τα δύο πρώτα ματς και το συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης: Πρώτος στόχος είναι ο αγώνας με τη Φιλανδία, εδώ κι ένα μήνα αναλύουμε την κατάσταση, σε όλες τις εθνικές ομάδες, μας άρεσε το όλο πρόγραμμα ανάπτυξης των εθνικών ομάδων, θα το δούμε στη συνέχεια Για τα παιδιά που αγωνίζονται στο εξωτερικό και μπορούν να πάρουν ελληνική υπηκοότητα: Το κοιτάζουμε, ο Βασιλειάδης τα πηγαίνει καλά στην Πάντερμπορν, υπάρχουν παιδιά που μπορούν να πάρουν την ελληνική υπηκοόοτητα.Για τον Παυλίδη και τον Βρουσάι, μπορώ να πως τα πηγαίνουν εξαιρετικά με τη Βίλεμ από την προηγούμενη σεζόν, αμφότεροι μπορούν να μας βοηθήσουν σε επίπεδο ενέργειας, θέλουμε να προωθήσουμε παιδιά από την Ελπίδων όπως ο Λημνιός.

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: Δεν μπορώ να κρίνω για το παρελθόν, μπορούμε να βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς, ο χρόνος δεν είναι στα υπέρ μας, μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, για να βοηθήσουμε την ομάδα. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρους ρόλους και να μην μπερδέψουμε τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Τι θα προσπαθήσει να μεταδώσει στους παίκτες: Έχουμε κάνουμε ανάλυση των προηγούμενων αγώνων, θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη συνοχή, δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τους παίκτες κι εκτός αγώνων, τα αποτελέσματα πάντα βοηθούν.

Για τα γκολ που δεχόταν η Ελλάδα κι εάν υπολογίζεται ο Μήτρογλου: Ο Μήτρογλου θέλει περισσότερο χρόνο, να βρει αγωνιστικά λεπτά, χαιρόμαστε που παίζει στην Ολλανδία, γνωρίζουμε την ποιότητά του, έχουμε μιλήσει, θα επιστρέψει στην ομάδα μόλις βρει ομάδα. Στο αμυντικό κομμάτι, όλοι παίζουν ρόλο, οι παίκτες πρέπει να αμύνονται μαζί και να επιτίθενται μαζί, να υπάρχει συνοχή μεταξύ των γραμμών, αυτό το κομμάτι θα το δουλέψουμε.

Κατά την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου τον Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος έχει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων και τον Τάκη Φάση, τον αθλητικό διευθυντή της εθνικής ανδρών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics