Breaking News
08 Ιουνίου 2018

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Εργοτέλης κ. Γιώργος Στειακάκης, προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό για την κιτρινόμαυρη οικογένεια, ευχαριστώντας μεταξύ άλλων και όλους όσοι συντέλεσαν, ο κάθε ένας από το δικό του πόστο, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η χρονιά.

 

"Μια ακόμη αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε αισίως για τις ομάδες του Εργοτέλη. Ξεκινώντας από τη βάση, τις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ μας, για άλλη μία χρονιά επιβεβαίωσαν το λόγο που είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές σχολές πανελλαδικά. Ήδη ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, η οποία θα σηκώσει την αυλαία μίας νέας εποχής στον τομέα του νεανικού αθλητισμού στο Ηράκλειο με βάση διεθνή επιστημονικά για τον τομέα αυτό πρότυπα. Στο σημείο αυτό οφείλω να απευθύνω συγχαρητήρια στον απερχόμενο τεχνικό διευθυντή του Εργοτέλη, κ. Μιχάλη Επιτροπάκη, για όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στο σωματείο και στους αθλητές μας, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και υπευθυνότητα που σπάνια απαντάται ακόμη και σε παιδαγωγούς, που κατά είναι κυριολεξία είναι.
Περαιτέρω, οι ομάδες μας, ΝΈΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΚΑΝΑΡΙΑ και ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ, που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ στο πλαίσιο της κατά ηλικία ποδοσφαιρικής κατάρτισης των φερέλπιδων νέων ποδοσφαιριστών μας, προσέφεραν σε αυτούς μοναδική ευκαιρία να ανέβουν τα σταθερά σκαλιά που θα τους οδηγήσουν υψηλότερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους νεαρούς ποδοσφαιριστές για την προσήλωση τους στο στόχο και την εργατικότητα τους, η οποία τονώθηκε και αξιοποιήθηκε από τους δύο εξαιρετικούς προπονητές ποδοσφαίρου κ.κ. Αντώνη Φραγκάκη και Γιώργο Βλατά.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, το οποίο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας κας Γιάννας Δούκα, κατάφερε η μεν πρώτη ομάδα μας να επανέλθει στην Α΄ Εθνική κατηγορία, η δε νεαρότερη να κάνει αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ τα τμήματα ακαδημιών γυναικείου ποδοσφαίρου λειτούργησαν κατά τρόπο υποδειγματικό. Παράδειγμα προς μίμηση, ταυτόχρονα, ήταν η συνεισφορά των μελών των γυναικείων μας ομάδων σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου μας, που ήταν παρούσες πάντα όπου χτυπούσε η καρδιά του Εργοτέλη.
Αξιόλογη, επίσης, ήταν η αγωνιστική παρουσία του τμήματος μπάσκετ και η λειτουργία του στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, υπό την άοκνη καθοδήγηση και ευθύνη του πρώην προέδρου του Εργοτέλη κ. Βαγγέλη Γιαννουλάκη.
Ανηφορίζοντας προς την ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, πρώτα συναντάμε την Κ19, το πρώτο λαμπρό αποτέλεσμα των κόπων και των προσδοκιών μας για ένα καλύτερο μέλλον του ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Είναι οι περσινοί αριστείς των Νέων του Εργοτέλη και μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη του επιτυχημένου οργανωτικού μοντέλου υποδομής του συλλόγου μας. Ποδοσφαιριστές αποδεδειγμένα ταλαντούχοι είναι πλέον στο προαύλιο μιας περίοπτης σταδιοδρομίας σε ένα χώρο που χρειάζεται όμως και τύχη.
Είναι πρωταθλητές τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο. Πρώτοι αυτοί και μετά εμείς, η διοίκηση, χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον κορυφαίο προπονητή ποδοσφαίρου νέων κ. Βασίλη Πλεσίτη για όσα πρόσφερε φέτος, αλλά και σειρά ετών στον Εργοτέλη. Δεν θα διστάσω να πω ότι η επάνοδος του πέρυσι το καλοκαίρι στον Εργοτέλη, πριν ακόμη σχηματιστεί η ΠΑΕ, μάς υπενθύμισε, σε δύσκολες στιγμές, το γιατί ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα υπάρχει για πάντα. Γι αυτό τον ευχαριστώ και προσωπικά. Στο υψηλότερο σημείο του οικοδομήματος του ΕΡΓΟΤΕΛΗ είναι η μεγάλη ομάδα της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, που ίδρυσε πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Μάγκετ Σάμι, γονιμοποιώντας το ανεπανάληπτο επίτευγμα του πρώην προέδρου κ. Γιώργου Βρέντζου. Το φυσιολογικό και δίκαιο θα ήταν να δρέψει ο ίδιος ο κ. Βρέντζος τους καρπούς των κόπων και των θυσιών του, όμως, για άλλη μία φορά αποδείχθηκε, ότι οι συγκυρίες είναι αδυσώπητες και δεν ευνοούν πάντα τους ευεργέτες. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ευτύχησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κ. Μάγκετ Σάμι, όπως και ο τελευταίος ευτύχησε να αναλάβει μία ομάδα νεοφώτιστη, με «ασήκωτο» ειδικό βάρος και καθαρή από κάθε άποψη, με ελάχιστο, από προηγούμενες οφειλές, κόστος. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης να δοθεί η εντολή ίδρυσης ΠΑΕ στον κ. Σάμι δεν δόθηκε, αντίθετα με όσα πολλοί πιστεύουν, λόγω του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει τότε ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, αλλά διότι διαπιστώθηκε ότι η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη της νέας ΠΑΕ ταίριαζε με αυτήν του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, της οποίας βασικά χαρακτηριστικά είναι, αφενός, η αξιοποίηση νέων ποδοσφαιριστών όσο το δυνατόν περισσότερων προερχόμενων από τα τμήματα υποδομής του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, και, αφετέρου, η επιδίωξη του αποτελέσματος με ελκυστική αγωνιστική συμπεριφορά. Το εγχείρημα, όμως, της υλοποίησης αυτής της αντίληψης, από τη φύση του, ενέχει σοβαρές δυσκολίες, διότι πρέπει να κατεργαστείς και μετά να κτίσεις πέτρα – πέτρα το οικοδόμημα, αντί να πάρεις έτοιμους «τοίχους». Είναι αλήθεια ότι ο κ. Γιώργος Τουτζάρης, πιστά και παλικαρίσια, ακολούθησε και υλοποίησε αυτή την αντίληψη, χωρίς να καμφθεί από τις αμέτρητες δυσκολίες και ατυχίες. Στις δυσκολίες αυτές το Δ.Σ. του ερασιτέχνη ΕΡΓΟΤΕΛΗ ήταν αρωγός σε όλα τα επίπεδα, παραιτούμενοι ακόμη και των υπεσχημένων από τον κ. Σάμι παροχών προς τον ερασιτέχνη, λόγω των απρόβλεπτων, το καλοκαίρι, δυσκολιών που ακολούθησαν. Ήδη ερασιτέχνης ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΠΑΕ, για τη νέα χρονιά, έχουμε καταστρώσει σχέδιο συνεργασίας και συμπόρευσης σε όλα τα επίπεδα και ελπίζω ότι με συνδυασμένη δουλειά θα κάνουμε άλματα από τη βάση μέχρι την κορυφή.
Επειδή κάθε χρονιά που τελειώνει στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ είναι ένας άθλος, που χωρίς την ανιδιοτελή συνεισφορά και συμβολή κάποιων ανθρώπων δεν θα επιτυγχανόταν, οφείλω να ευχαριστήσω και συγχαρώ ονομαστικά τα μέλη του Δ.Σ. του ερασιτέχνη: Πρώτους απ’ όλους τους αντιπροέδρους Λευτέρη Καραταράκη και Γιώργο Κατρινάκη (δεν θα αναφερθώ στο οικονομικό γιατί μπορεί να το διαβάσουν οι σύζυγοι τους) πυλώνες του σύγχρονου Εργοτέλη, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Μπροκαλάκη, οργανωτική ψυχή των ακαδημιών και όχι μόνο, Βαγγέλη Γιαννουλάκη, πρώην Πρόεδρο και Άτλαντα του εργοτελίτικου μπάσκετ, Σπύρο Δανδαρή, πανταχού παρόντα, Μανώλη Κεφαλογιάννη, και πρόεδρο των παλαιμάχων για όλες τις βοήθειες, Σπύρο Βρέντζο, πρόεδρο του ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ κάθε χρόνο πρωταθλητή, Μανώλη Ταμιωλάκη, καλύτερο παράγοντα ακόμη και από τον πατέρα του Γιώργο, Νίκο Χουλιέρη, που προσέφερε τα μέγιστα στη σωματική υγεία των εκατοντάδων αθλητών μας, Αντώνη Σαμπροβαλάκη, την καλύτερη παραγοντική μεταγραφή του Εργοτέλη τα τελευταία χρόνια, Γιώργο Περατσάκη, εργοτελίτικη δεξαμενή ιδεών, προτάσεων και συναισθημάτων, Κώστα Τζανάκη, υπεύθυνο του γυναικείου τμήματος για την σοβαρότητα και υπευθυνότητα του που τόσο χρειάζεται το
ευαίσθητο αυτό τμήμα μας. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στους γενικούς αρχηγούς των ομάδων μας, Νίκο Φανταουτσάκη και Μανώλη Γραμματικάκη, οι οποίοι για άλλη μια χρονιά πέτυχαν το ακατόρθωτο: να είναι παντού πάντα, όπως και τον Μιχάλη Σκεπάρνη, πρόεδρο των Καναριών που αγαπάει και υπηρετεί το σωματείο με τον δικό του υπερβολικό τρόπο. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω, ακόμη, τους Μανώλη Σεβαστάκη και Διονύσιο Μποβολέτη, αποσχισθέντες από το συμβούλιο μας για να βοηθήσουν την ΠΑΕ. Ίσως, άθελα μου, να ήμουν η αιτία που η ΠΑΕ και ο Γιώργος Τουτζάρης βρήκε τους καλύτερους συνεργάτες.
Λυπάμαι που η δήλωση αυτή κατέληξε «σεντόνι», αλλά μόνο έτσι μπορεί να κλείσει η αυλαία της χρονιάς 1017 – 2018 για ένα τόσο μεγάλο σωματείο. Καλό καλοκαίρι."
Γιώργος Στειακάκης
Πρόεδρος Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics