Breaking News
24 Ιανουαρίου 2019

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο εμφύλιος του Ηρακλείου μεταξύ ΟΦΗ και Εργοτέλη για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αφού το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε ισόπαλος 1-1. Την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε ο Εργοτέλης μέσα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με 4-3 στα πέναλτι κι έγινε η μοναδική ομάδα από τη Β΄ κατηγορία που συνεχίζει στη διοργάνωση. Δύο χαμένα πέναλτι ο ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια που είχε σκορ 1-1. Με 10 ο ΟΦΗ από το 32'

 

Ο Εργοτέλης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, κράτησε τη μπάλα και επιχείρησε σε 2-3 περιπτώσεις να γίνει απειλητικός με πλαγιοκοπήσεις χωρίς όμως να κάνει κάποια τελική προσπάθεια. Ο Εργοτέλης αμύνθηκε καλά στα πρώτα λεπτά, δυσκόλεψε τη ζωή των γηπεδούχων στην οργάνωση του παιχνιδιού και απέτρεψε οποιαδήποτε σοβαρή απειλή για την εστία του Κατσιμήτρου στο πρώτο διάστημα του αγώνα.
Στο 23ο λεπτό ο Μπουτσάκης βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και επιχείρησε εκπληκτικό σουτ για να νικήσει τον Σωτηρίου στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του ΟΦΗ.
Στο 32' ο Κουτισιανικούλης δέχθηκε αρχικά κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε αντίπαλο, στη συνέχεια κάτι είπε στον διαιτητή Κουτσιάφτη και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Το παιχνίδι δεν έχει φάσεις μετά το γκολ του Εργοτέλη, ο ΟΦΗ είχε πρωτοβουλία κινήσεων, όμως η ανόητη ενέργεια του Κουτσιανικούλη και η αποβολή του άλλαξαν την ισορροπία του αγώνα.
Στο 42ο λεπτό, καλή στιγμή για τον Εργοτέλη σε αντεπίθεση με τον Έφορντ να αστοχεί με πλασέ από πλάγια θέση στην περιοχή.
Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Νέιρα πήρε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής του Εργοτέλη,τον ανέτρεψε ο Οικονόμου και παραχώρησε πέναλτι. Το εκτέλεση εύστοχα ο Αργεντινός διαμορφώνοντας το 1-1 στο 43'.


Στο 57' Ο Κουτσιάφτης καταλόγισε πέναλτι σε μονομαχία του Μπουρσέλη με τον Πέρσον και ο Νέιρα αναλαμβάνει την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα πάνωστον Κατσιμήτρο που έδιωξε, με τον ΟΦΗ να χάνει πολύ σημαντική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΟΦΗ.
Στο 63ο λεπτό καλή εκτέλεση φάουλ του Δεληγιαννίδη, η μπάλα έφυγε έξω από το δοκάρι του Κατσιμήτρου.

Στο 4ο λεπτό της παράτασης ο Βουό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του ΟΦΗ στην παράταση με σουτ από κοντινή απόσταση. Τέσσρα λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή για τον ΟΦΗ με άστοχη κεφαλιά του Σασί από κοντινή απόσταση μετά από πάσα του Κυριακίδη.
Οι ομάδες δεν ρίσκαραν στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και έφτασαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Σασί και Ιατρούδης διαμόρφωσαν το 1-1 και ο Ποτουρίδης αστόχησε για 2η φορά απ΄οτα έντεκα μέτρα για να ανταποδώσει ο Σωτηρίου αποκρούοντας πέναλτι του Μπάτζιου. Ο Κυριακίδης επίσης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη και ο Τσέλιος πέτυχε το 1-2. Ο Κοροβέσης  ευστόχησε για το 2-2 και ο Έφορντ πέτυχε το 2-3. Ο Βουό ισοφάρισε όμως ο Εργοτέλης είχε την τελευταία εκτέλεση και με το γκολ του Ροβύθη πήρε την πρόκριση.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης (88' Κυριακίδης), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο, Οικονόμου (46' Σασί), Κουτσιανικούλης, Νέιρα, Πέρσον (60' Βουό).

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46' Ροβίθης), Μπουρσέλης (81' Προβιδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κουάτενγκ (63' Κατσούρι), Ιατρούδης, Έφορντ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics