Breaking News
16 Απριλίου 2019

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το πολυσυζητημένο Παναθηναϊκός - ΟΦΗ τονίζοντας πως δεν ήταν αφύσικο αυτό το ματς.

 


Στο Ηράκλειο τον Δεκέμβριο, προς το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό. Ένα Παναθηναϊκό που είχε φύγει νικητής από την Ξάνθη, είχε φύγει νικητής από τη Λάρισα, είχε επιβιώσει στην Τρίπολη, είχε επιβιώσει στο Καραϊσκάκη, είχε επιβιώσει στου Χαριλάου, είχε επιβιώσει στο ματς με την ΑΕΚ. Στην πραγματικότητα, πριν το Ηράκλειο η μοναδική ήττα του Παναθηναϊκού ήταν στην Τούμπα. Κι έφαγε τρία γκολ στην Κρήτη εκείνο το βράδι, ο Παναθηναϊκός, από ένα ΟΦΗ που στο μεταξύ είχε φέρει 0-0 με τον Απόλλωνα, είχε ηττηθεί στη Λιβαδειά, δεν είχε ως τότε να επιδείξει ούτ’ ένα παιγνίδι στο οποίο να έβαλε τρία γκολ.


Στο κεκλεισμένο Ολυμπιακό Στάδιο τώρα, προς το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ (ξανα)νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό. Σ’ ένα δεύτερο γύρο στον οποίον ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει μόνο τον Αστέρα Τρίπολης, τον Απόλλωνα και τον Αρη. Σ’ ένα δεύτερο γύρο στον οποίον ο Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία στο Στάδιο με την Ξάνθη, έφερε ισοπαλία στο Στάδιο με τη Λάρισα, ηττήθηκε στη Λαμία, ηττήθηκε στα Γιάννενα, ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη, πήρε μονάχα ένα βαθμό στη Λιβαδειά και, κάπου εκεί ανάμεσα, αποκλείστηκε κι απ’ τη Λαμία στο κύπελλο. Και έφαγε πάλι τρία γκολ, ο Παναθηναϊκός, από ένα ΟΦΗ που έχει προλάβει να είναι αυτή τη στιγμή η 8η ομάδα της Σούπερ Λιγκ στο σκοράρισμα (πίσω από το big-5, τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό).

Εάν υπάρχει ένα «αφύσικο» (στα δύο) 3-1 των εφετινών συναντήσεων του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, το προφανώς αφύσικο ήταν στο Γεντί Κουλέ. Συνέβη, κόντρα στη ροή των δρώμενων. Συνέβη, όμως. Συνέβη, πρώτον επειδή «είναι ποδόσφαιρο». Και δεύτερον, σαν ένα αρχικό σημάδι των προβλημάτων που εν συνεχεία έμελλε καθ’ οδόν, στο καταχείμωνο, ν’ αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός. Το δεύτερο 3-1, ετούτο δω την Κυριακή στο Μαρούσι, είναι πολύ πιο φυσιολογικό. Συμβατό με τη ροή των δρώμενων. Αλλά τότε, και αυτή είναι η μόνη πραγματική διαφορά, στο 3-1 πριν τα Χριστούγεννα τα επιρρεπή μυαλά ήταν, ακόμη, κρύα. Δεν είχαν προλάβει ν’ αρρωστήσουν. Τώρα, στο 3-1 πριν το Πάσχα, τα μυαλά είναι βυθισμένα ως το τέρμα μες στο πρόβλημα.

Ψάχνοντας για αφύσικα πράγματα, ένα αληθινό αφύσικο είναι ότι εφέτος ο ΟΦΗ πήρε μόλις δύο (στους έξι) πόντους από τους αγώνες του με τον ουραγό Απόλλωνα, 0-0 και 0-0. Ένα αληθινό αφύσικο εξίσου, είναι ότι φτάσαμε μέσα Απριλίου και πριν την Κυριακή η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λιγκ δίχως εκτός έδρας νίκη ήταν ο ΟΦΗ. Είχε εκτός έδρας νίκη ο Λεβαδειακός (στην Ξάνθη), είχε εκτός έδρας νίκη ο Απόλλωνας (στη Νέα Σμύρνη), και δεν είχε εκτός έδρας νίκη ο ΟΦΗ που, ιδίως με τον Βέρα και με τον Ισις, βγαίνει «συστηματικά» στο γήπεδο (όπου/με όποιον να παίζει) για να παίξει. Κάποτε, έστω τόσο αργά, θα του έβγαινε το αποτέλεσμα. Ηλθε, του βγήκε, τελειώνει η συζήτηση εκεί.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς (οπότε και δίνει το εκατό-μηδέν της κατανόησης για) τη φωτιά που έβαλε το νορμάλ 3-1 της Αθήνας στα μπατζάκια των άλλων ομάδων. Όταν φτάνεις στο αμήν της μάχης για την επιβίωση, «όλα επιτρέπονται». Και φαντάσματα θα δεις, και τον ίδιον τον Ιησού Χριστό φαντάρο στο χακί, και θα ξεφύγεις, και δεν θα ξέρεις τι λες. Αλλ’ αν καταλήγεις, 28η αγωνιστική, να κρέμεσαι απ’ την απόδοση του Παναθηναϊκού σε ένα ματς ή απ’ την απόδοση του βοηθού διαιτητή σε ένα άλλο ματς, τούτο αυτομάτως σημαίνει ότι μες στη χρονιά έχεις κάνει εσύ πολλά περισσότερα λάθη απ’ όσα ο Παναθηναϊκός, ή ο βοηθός, στο ένα ματς.

Απεναντίας, δεν σηκώνει την παραμικρή κατανόηση το να πηγάζει η αμφιβολία έσωθεν. Οι Παναθηναϊκοί μπορούν να κάνουν στον Αλαφούζο, όση «αντιπολίτευση»

θέλουν. Δεν ανακατεύεις ποτέ σ’ αυτήν όμως, την ομάδα. Το γκρουπ. Ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι τώρα στον Παναθηναϊκό, μόνταραν την (παλιο)δουλειά με αυτούς τους ανθρώπους που είναι τώρα στον ΟΦΗ, θέλει κάτι πολύ περισσότερο από επιρρεπή στην αρρώστεια μυαλά για να γίνει πιστευτό. Θέλει ολοκληρωτικά καμμένους, ανεπανόρθωτα κατεστραμμένους, εγκεφάλους.

Είναι η τραγωδία μας ότι ο Νίκος Νταμπίζας, με τόση δουλειά ουσίας που έχει μπροστά (ενόψει της ερχόμενης περιόδου) να βγάλει, μολαταύτα έπρεπε την επαύριο του 3-1 να προβεί «εκτάκτως» σε τούτη την αφόρητη σπατάλη χρόνου+ενέργειας…

sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics