Breaking News
26 Ιανουαρίου 2020

H συντριπτική πλειοψηφία των φετινών γκολ της ομάδας προήλθαν μέσα από την αντίπαλη περιοχή και ελάχιστα ήταν με μακρινά σουτ

 

Στις ομάδες που αρέσκονται να μπαίνουν με την μπάλα στα δίχτυα είναι ο ΟΦΗ. Οι κρητικοί από την αρχή της σεζόν βγάζουν συνδυασμούς, βάζουν την μπάλα κάτω και είναι χαρακτηριστικό πως τα 25 από τα 29 τους τέρματα έχουν σημειωθεί μέσα από το αντίπαλο κουτί και πολλά εξ΄ αυτών από την μικρή περιοχή! Μάλιστα στα 3 από τα 4 που ήταν εκτός αυτό συνέβη για περίπου ένα μέτρο (του Ναμπί σε Φάληρο, Περιστέρι και του Φιγκερέιδο με Αρη) και μόνο του Σεμέδο στη Λάρισα προήλθε από τελική αρκετά έξω από τα καρέ (εξαιρετική λόμπα), Ας τα θυμηθούμε...

*Ο Μεγιάδο ήταν ο πρώτος παίκτης του ΟΦΗ που βρήκε φέτος δίχτυα. Στην πρεμιέρα κόντρα στον Αρη (1-1) άνοιξε το σκορ στο 18', με σουτ στην κίνηση 1-2 μέτρα μέσα από τα «κίτρινα» καρέ.


*Λίγες ημέρες μετά, στο ΟΑΚΑ, η ομάδα κέρδισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό. Ο Μάνος βρήκε δύο φορές δίχτυα με εύστοχα πλασέ σε ισάριθμα τετ α τετ του με τον Διούδη (μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής), ενώ ο Τσιλιανίδης σκόραρε τότε περίπου από το ύψος του πέναλτι.


*Στο 3-1 επί του Παναιτωλικού ο Τσιλιανίδης άνοιξε το σκορ λίγο έξω από την μικρή περιοχή, όταν πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Κνετ, από το ίδιο ύψος αλλά από την άλλη πλευρά σκόραρε λίγο αργότερα ο Μάνος (αριστερά και δεξιά όπως έκανε επίθεση ο ΟΦΗ), ενώ ο Τσιλιανίδης και πάλι βρήκε δίχτυα με σουτ μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής.


*Την επόμενη αγωνιστική οι κρητικοί έμειναν «άσφαιροι» στο Βόλο (0-1), αλλά μετά επανήλθαν στις νίκες χάρις στο 3-1 επί του Αστέρα. Ο Φιγκερέιδο με κοντινή προβολή στο 56' ισοφάρισε σε 1-1, ο Νέιρα στο 65' με ατομική προσπάθεια και «τελείωμα» μεταξύ μεγάλης και μικρής περιοχής του έδωσε το προβάδισμα και στο 87' ο Σεμέδο με κοντινό πλασέ «κλείδωσε» τη νίκη του.


*Στις αρχές Οκτωβρίου υποδέχθηκαν τον Πανιώνιο και πήραν ακόμη μία άνετη νίκη (4-1). Ο Σεμέδο στο 31' ισοφάρισε σε 1-1 από το ίδιο ύψος της μικρής περιοχής που είχε σκοράρει ο Φιγκερέιδο κόντρα στον Αστέρα και ο Νέιρα στο 55' από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρματά τους. Από τα όρια της μικρής περιοχής βρήκε δίχτυα και ο Τσιλιανίδης στο 71', ενώ ο Σεμέδο στο 81' με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα από την μεγάλη περιοχή.


*Στις 19 Οκτωβρίου ο ΟΦΗ γνώρισε την πρώτη ήττα της χρονιάς, καθώς έχασε στο Φάληρο (2-1) από τον Ολυμπιακό. Ο Ναμπί τότε σημείωσε και το πρώτο τους γκολ εκτός της αντίπαλης περιοχής, όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 1-1, με πολύ ωραίο σουτ-πλασέ στην κίνηση, λιγότερο από ένα μέτρο έξω από τον ασβέστη.


*Με την Ξάνθη, αμέσως μετά επέστρεψε στις νίκες (2-0). Ο Φιγκερέιδο άνοιξε το σκορ στο 47' με πλασέ μεταξύ μεγάλης και μικρής περιοχής και αφού απέφυγε τον Αμπάντ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σεμέδο από περίπου το ίδιο σημείο, «κέρδισε» τον Ισπανό γκολκίπερ στο μεταξύ τους τετ α τετ.


*Λίγο αργότερα ακολούθησε η ήττα στη Λάρισα με 3-2, παρότι βρέθηκε να κερδίζει με 2-0. Ο Σεμέδο στο 3' άνοιξε τότε το σκορ με υπέροχη λόμπα έξω από τα καρέ του Κρίστινσον και αμέσως μετά (7') ο Τσιλιανίδης με ωραία ατομική προσπάθεια, «νίκησε» τον αντίπαλο πορτιέρε από κοντά.


*Ακολούθησαν η ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο και εκείνη με 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οπου και πάλι ο Ναμπί στο 21' σκόραρε έξω από το αντίπαλο «κουτί», οριακά πάντως όπως έπραξε και στο «Γ. Καραϊσκάκης».


*Οι κρητικοί επέστρεψαν στις νίκες στις 30 Νοεμβρίου, όταν επικράτησαν της ΑΕΚ με 1-0. Σκόρερ τους ο Σεμέδο στο 52', με ωραία ενέργεια και πλασέ σχεδόν από το ύψος του πέναλτι.


*Μία εβδομάδα μετά βρήκε το πρώτο του γκολ με πέναλτι, στην ήττα με 2-1 από τη Λαμία. Οπου ο Ναμπί ευστόχησε από την άσπρη βούλα (11').


*Εκείνη την ήττα διαδέχθηκε το 3-1 επί του Αρη. Οπου ο Βαζ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 στο 30', ο Φερέιρα στο 71' με εξ' επαφής προβολή του έδωσε το προβάδισμα και ο Φιγκερέιδο στο 73΄με σουτ-πλασέ μισό μέτρο έξω από την περιοχή «κλείδωσε» τη νίκη του.


*Μία εβδομάδα μετά παραχώρησε 1-1 στον Παναθηναϊκό και ο Φιγκερέιδο στο 67' με πλασέ στην κίνηση, άνοιξε τότε το σκορ.


*Στο τελευταίο ματς του 2019 ο ΟΦΗ έχασε με 2-0 στο Αγρίνιο, ενώ ηττήθηκε και στο πρώτο του 2020, από τον Βόλο με 2-1 στο Ηράκλειο. Τότε ο Νέιρα στο 58' είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 1-1, με «ξερό» σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή.


*Αμέσως μετά έχασε στην Τρίπολη (2-0), αλλά στη Νέα Σμύρνη επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε του Πανιωνίου με 2-1. Ο Φιγκερέιδο στο 8' με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και ο Τσιλιανίδης στο 56' με «τσίμπημα» της μπάλας στα όρια της μικρής περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο επόμενο ματς η ομάδα έμεινε «άσφαιρη» και αύριο θα δοκιμαστεί στην Ξάνθη.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics