Breaking News
26 Φεβρουαρίου 2021

ΟΦΗ: Η ομάδα που βγήκε Ευρώπη και χειροκροτήθηκε απ’ όλους, έχασε το δρόμο της και πλέον οι τριγμοί είναι έντονοι

 

Καλό το θέαμα, το θέλουν όλοι. Καλό το ωραίο ποδόσφαιρο, αποτελεί ένα τεράστιο συν για όποια ομάδα το επιτυγχάνει. Όμως… εδώ είναι Βαλκάνια! Όσο κι αν θέλουμε να λέμε πως πρέπει να ακολουθήσουμε μεγάλες ποδοσφαιρικές σχολές, να μπούμε στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία τους, αυτό δε γίνεται. Το dna δεν αλλάζει. Το αποτέλεσμα είναι στο… αίμα μας. Η τακτική το ίδιο. Το Πρωτάθλημά μας όσο κι αν δεν αρέσει σε πολλούς, έχει την ταυτότητά του.

Δηλαδή ομάδες καλά διαβασμένες, με πρωταρχικό σκοπό να κλείσουν χώρους. Ποδόσφαιρο με ένταση, δυναμισμό. Γι’ αυτό ακόμη και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές απ’ το εξωτερικό όταν έρχονται εδώ, το χαρακτηρίζουν ως «δύσκολο» το Πρωτάθλημά μας.

Μια ομάδα την τελευταία διετία πήγε να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτή είναι ο ΟΦΗ. Με μοντέλο Ολλανδικό. Με φιλοσοφία Ολλανδική. Κοινώς επιθετική νοοτροπία. Πίεση ψηλά, ταχύτητα στην επίθεση, γρήγορη μετάβαση, η άμυνα ψηλά για να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει… ανάσα.

Οι πάντες χειροκρότησαν τον ΟΦΗ. Υπήρξε αποθέωση, όλοι… έβγαλαν το καπέλο στο Γιώργο Σίμο και τους παίκτες του. Μια ομάδα που στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος τερμάτισε 5η (6η στα play offs), έχοντας 34 βαθμούς και πήρε το εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λίγο πριν μπει η άνοιξη του 2021, όλα αυτά φαντάζουν μακρινά. Δέκα ματς μέσα στο έτος αυτό, 8 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 νίκη. Με το απίστευτο 7 σερί ήττες (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα).

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, οι Ηρακλειώτες μετρούν 19 βαθμούς και είναι στην 11η θέση. Με το βλέμμα προς τα κάτω πλέον, καθώς η ανησυχία είναι λογικό να υπάρχει με τέτοια πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν!

Πλέον, κανείς δε μιλά για την ομάδα που έχει τη σωστή φιλοσοφία. Κανείς δεν αναλύει το πόσο σωστά παίζει δίχως σκοπιμότητα ο ΟΦΗ. Ουδείς στέκεται στις πολλές απουσίες των Κρητικών, μια και η συγκομιδή σε βαθμούς και αποτελέσματα, είναι πάντα σε πρώτο πλάνο!

Η πιο τρανή απόδειξη, πως στην πράξη οι Έλληνες δεν αγαπούν το θέαμα. Δεν αγαπούν την επίθεση και το ρυθμό. Δεν λατρεύουν τα πολλά γκολ κι ας δεχτεί περισσότερα η ομάδα τους. Πάντα μα πάντα η ζυγαριά θα γέρνει προς την πλευρά του αποτελέσματος!

Είναι προφανές πως η πίεση σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, είναι μικρότερη σε σχέση με αυτές που κάνουν Πρωταθλητισμό. Οπότε η αλλαγή νοοτροπίας θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα. Οι τριγμοί, οι σκέψεις, το γεγονός πως ο κόσμος πήγε στην προπόνηση για να θέσει προ των ευθυνών τους, παίκτες και τεχνικό τιμ, είναι το αποτέλεσμα των κακών αποτελεσμάτων.

Ο ΟΦΗ δεν άλλαξε φιλοσοφία. Τα αποτελέσματα άλλαξαν. Τα προβλήματα με τις απουσίες έγιναν πολλά και όπως ήταν λογικό επηρέασαν. Το παράδειγμα της ομάδας αυτής, όμως, είναι το καλύτερο για να μας αποδείξει τι πραγματικά μετρά στην Ελλάδα! Κι αυτό δε θα αλλάξει ποτέ…

newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:

«Ζήσε Αθλητικά» στο Δημοτικό σχολείο Σκουρβούλων

Παπαχρήστου: «Παραμένω ήρεμη»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics