Breaking News
27 Φεβρουαρίου 2021

Το μεγάλο λάθος του Σωτηρίου στο φινάλε και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΟΦΗ, έδωσαν στον Απόλλωνα την σπουδαία νίκη (2-1) που ισοδυναμεί με άλμα παραμονής. 8η σερί ήττα για τους Κρητικούς που έμπλεξαν για τα καλά.

Ματσάρα έγινε σήμερα (27/2) στη Ριζούπολη, όπου ο ΟΦΗ ναι μεν ήταν καλύτερος από τον Απόλλωνα, όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε με 2-1 και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της. Την ίδια στιγμή οι Κρητικοί γνώρισαν την 8η σερί ήττα τους και έχουν μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες. 


Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με τον Βέρχουλστ στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα, Μπρούσιτς στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κολ, Σλίβκα στα «6αρο-8άρια», τους Τσιλούλη, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και τον Μπεντινέλι πίσω από τον Ντάουντα.

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τους Ουές, Διαμάντη, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τον Μεγιάδο στο «6», τους Στάικο, Ντε Γκούζμαν εσωτερικούς, τους Σολίς, Στάρτζεον στα άκρα και τον Γρίβα στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναμέτρηση, ελέω κατάταξης, ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και σε αυτές τις περιπτώσεις ο παράγοντας «σκοπιμότητα» βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ετσι το πρώτο τέταρτο κινήθηκε στην πεπατημένη «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», χωρίς να εννοείται ότι κάποια εκ των δύο ομάδων είναι το «θεριό» και η άλλη ο «Γιάννης». Αρκετά λάθη, σετ παιχνίδι, οι παίκτες έπαιζαν πολύ με μακρινές μπαλιές, ενώ είχαμε και 2-3 στατικές μπάλες έξω από τα εκατέρωθεν καρέ που δεν απέφεραν κάτι.
Ο ΝΤΑΟΥΝΤΑ ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Στο 18' όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του ματς. Κλέψιμο μπάλας του Σλίβκα στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τον Μεγιάδο και ο Απόλλων βρήκε κενούς χώρους. Αρχικά έδειξε να χάνει την κατοχή, όμως ο Λιθουανός τελείωσε τη φάση μέσα από τα καρέ και ναι μεν ο Σωτηρίου απέκρουσε, ο Ντάουντα πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΝΩΝ ΣΤΟ 32' ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Το 1-0 θεωρητικά θα έδινε άλλον... αέρα στους γηπεδούχους, όμως από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι Κρητικοί άρχισαν να παίρνουν όλο περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Στο 22' απείλησαν για πρώτη φορά με τον Γρίβα (ο Μεγιάδο τον βρήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε παρότι κλείστηκε από 3 γηπεδούχους, αλλά ήταν άστοχος), ενώ στο 32' είχαμε και αλλαγή πλάνων από τον Απόλλωνα. Ο αναγκαστική αλλαγή του Τσιλούλη με τον Φατιόν έστειλε τον Μπεντινέλι στα άκρα και τον Σλίβκα «οργανωτή (πλέον η διάταξη ήταν περισσότερο 4-3-3 αντί για 4-2-3-1), κάτι που έκανε τον ΟΦΗ «αφεντικό» του αγώνα.
ΤΟ 1-1 ΣΤΟ 37' ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ
Οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν το παιχνίδι στο «μισό» των γηπεδούχων, κρατούσαν μπάλα και στο 33' «φλέρταραν» με το 1-1 σε στατική φάση, όταν ο Σολίς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε κακό τελείωμα. Τελικά έφτασαν στην ισοφάριση λίγο αργότερα (37'), όταν σε σέντρα ακριβείας του Ουές (ξεκίνησε εκείνος τη φάση), ο Στάρτζεον σκόραρε από κοντά με καρφωτή κεφαλιά. Σε εκείνο το σημείο ο ΟΦΗ είχε κατοχή στα επίπεδα του 64%.

Ο ΒΕΡΧΟΥΛΣΤ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΕ ΣΤΑΪΚΟ, ΣΟΛΙΣ
Μέχρι την ανάπαυλα η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ανάλογη, οι Κρητικοί πατούσαν καλύτερα και σε τρεις περιπτώσεις «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ. Αρχικά με τα σουτ των Σολίς, Στάικου όπου ο Βέρχουλστ αντέδρασε σωστά και ύστερα με την παράλληλη του Κοροβέση, όπου ο Στάρτζεον για ένα βήμα δεν μπόρεσε να κάνει επαφή από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο φινάλε του το σκορ ήταν 1-1 και οι τελικές 5-5, αλλά οι Κρητικοί είχαν «καθαρότερες» φάσεις.

Ο ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΥΕΣ
Σέντρα στο 2ο μισό και ο Παράσχος διέγνωσε, σωστά, πως ο ΟΦΗ έπαιζε κυρίως από τα δεξιά του και ο Ουές δημιουργούσε ρήγματα. Οχι μόνο στη φάση του 1-1, αλλά η εν γένει εικόνα του νεαρού μπακ ήταν καλή, ενώ και ο Σολίς είχε «ανέβει» μετά το 25λεπτο. Ετσι έριξε τον Χουχούμη στο ματς αντί του Μπεντινέλι, ο αριστερός μπακ πήγε μπροστά από τον Μπρούσιτς και ο Μαρκ Φερνάντεθ πέρασε στα δεξιά. Στα πρώτα λεπτά ο αγώνας «έσβησε», ο Απόλλων ισορρόπησε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχε μία καλή στιγμή με τον Ντάουντα, όμως μετά το 55' οι Κρητικοί πήραν και πάλι τα ηνία.
ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑ ΗΝΙΑ
Οι γηπεδούχοι δεν κρατούσαν μπάλα, ο ΟΦΗ μετέφερε εκ νέου το παιχνίδι στο μισό των γηπεδούχων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις του «έλειψε» το καθαρό μυαλό. Ομως «έβγαλε» ευκαιρίες, με κυριότερη εκείνη του 60', όταν Στάρτζεον απέφυγε 3 αντιπάλους, έστρωσε για τον Κοροβέση που την κατάλληλη στιγμή έκοψε για τον Ντε Γκουζμάν που από καλή θέση πλάσαρε άου. Λίγο αργότερα (63') η κεφαλιά του Στάικου είχε περάσει άουτ και οι Κρητικοί είχαν τον έλεγχο.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ «ΜΑΡΜΑΡΩΣΕΙ» ΤΟ ΜΑΤΣ
Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν «εμφανές» πως «ενδιαφέρονταν» περισσότερο να «κλειδώσουν» το 1-1 παρά να βγουν μπροστά, κάτι που θεωρητικά μπορεί να γίνει και σε μία κόντρα ή στημένη μπάλα. Ετσι με την είσοδο και του Τσαμπούρη στο γήπεδο, είχαν στον αγωνιστικό χώρο 1 γκολκίπερ (Βέρχουλστ), 2 στόπερ (Ντομίνγκες, Λισγάρα), 1 στόπερ που μπορεί να παίζει και μπακ (Μρούσιτς), 3 μπακ (Μπαξεβανίδης, Χουχούμης, Τσαμπούρης), 1 «6άρι» (Φατιόν), 2 «8άρια» (Σλίβκα, Κολ) και 1 φορ (Ιωαννίδης). Οταν παίζεται μία κατηγορία, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήθελαν να «μαρμαρώσουν» το ματς.
ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ «ΕΓΡΑΨΕ» ΤΟ 2-1

Κάτι που το κατάφερε. Οσο πλησιάζαμε προς το τέλος ο ΟΦΗ συνέχιζε μεν να κρατά μπάλα, όμως δεν δημιουργούσε φάσεις (είχε μία καλή στιγμή με τον Γρίβα) και δεν παρουσιάζονταν απειλητικός. Αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρήκε τις δικές της ευκαιρίες μέσω στατικών φάσεων, όπως το είχε σχεδιάσει. Στην αρχή (83') ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη και ο Σωτηρίου έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Λίγο αργότερα όμως (84') «πλήρωσε» τη μοίρα των γκολκίπερ. Λανθασμένη εκτίμηση της μπάλας σε εκτέλεση κόρνερ (ξανά του Τσαμπούρη) και ο Ιωαννίδης από κοντά «έγραψε» το 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Απόλλων έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του.

MVP: Ο Βέρχουλστ. Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Σμύρνης τον «κράτησε» όρθιο σε κομβικές στιγμές. Στο πρώτο μισό αντέδρασε σωστά στα σουτ των Σολίς, Στάικου, στο δεύτερο είχε πολύ καλές τοποθετήσεις και ήταν κομβικός.

Στο ύψος του: Ο Απόλλων δεν είχε κάνει φάση στο δεύτερο ημίχρονο, από από τα πόδια του Τσαμπούρη και τελική του Ιωαννίδη προήλθαν τόσο η μεγάλη ευκαιρία του 83', όσο και το γκολ του 84'. Αυτόματα παίρνουν το credit. Ουσιαστικός ο Σλίβκα, ενώ στην πρώτη γραμμή για τον ΟΦΗ ήταν οι Στάρτζεον, Ουές, Στάικος. Ο πρώτος σκόραρε, ενώ έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ενέργεια στο 60' και την ευκαιρία του Ντε Γκούζμαν.

Aδύναμος κρίκος: Ο Σολίς του δεύτερου ημιχρόνου. Από το 65' μέχρι το 70' βγήκε δις με καλές προϋποθέσεις στο τρανζίσιον, αλλά την πρώτη σέντραρε άουτ και στη δεύτερη αντί να τελειώσει ο ίδιος έψαξε τον Στάρτζεον που ήταν εκτεθειμένος (ο Πορτογάλος από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ).

Η «γκάφα»: Ο γκολκίπερ είναι πολύ «ιδιαίτερη» θέση και κάθε λάθος «μετρά». Ο Σωτηρίου το έκανε στη φάση του 84' όπου ο Ιωαννίδης σκόραρε από κοντά, ενώ δευτερόλεπτα πριν είχε αποκρούσει εκπληκτικά την κεφαλιά του ίδιου. Είναι η «μοίρα» των πορτιέρε τέτοια.

Το «στραγάλι»: Η φάση του 2-1 ελέγχθηκε στο VAR μήπως η μπάλα πήγε στον Ιωαννίδη από τον Λισγάρα, καθώς τότε ίσως και να ήταν εκτεθειμένος. Τελικά αποφάνθηκε πως ήταν από τον Μεγιάδο, στον οποίο «είπε» πως δεν έγινε παράβαση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr; Ο Απόλλων δεν ήταν καλύτερος, αλλά κέρδισε σε ένα κρισιμότατο ματς. Ο ΟΦΗ «πλήρωσε» το λάθος του Σωτηρίου και την αστοχία του και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη, Κολ (88’ Λαγός), Μπεντινέλι (46’ Χουχούμης), Σλίβκα, Φερνάντεθ (73’ Τσαμπούρης), Τσιλούλης (32’ Φατιόν), Ντάουντα (73΄Ιωαννίδης).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντή, Γιαννούλη, Κοροβέση. Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Στάικος (88’ Σόουζα), Σολίς (78’ Σαρδινέρο), Στάρτζεον, Γρίβας.

gazzetta.gr
Διαβάστε επίσης:

Αλεξιπτωτιστές τρώνε πίτσα στα 14 χιλιάδες πόδια [vid]

Όλα τα ζώδια 27/02

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics