Breaking News
27 Μαΐου 2016

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, ο ΟΦΗ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Α’ Εθνικής κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 5-4 αν και έχανε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με 4-0.


Η τελευταία αγωνιστική της περιόδου 1989-90 ήταν περισσότερο «διαδικαστική» όσον αφορά στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας αλλά απολύτως καθοριστική στις θέσεις σωτηρίας-υποβιβασμού, όπου όλα κρίνονταν από μια κλωστή. Έτσι το προγραμματισμένο Ολυμπιακός – ΟΦΗ στο στάδιο Καραϊσκάκη δεν ήταν παρά μια ευκαιρία για «ξεμούδιασμα» των δύο αντιπάλων, ιδιαίτερα μετά την κόντρα τους στον τελικό του Κυπέλλου, που είχε διεξαχθεί δέκα ημέρες πριν στο ΟΑΚΑ. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Κρητών με 4-2 σ’ ένα εκπληκτικό παιχνίδι και η εκ νέου αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα αναμενόταν με ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός τελείωνε την περίοδο τερματίζοντας στην 4η θέση και ο ΟΦΗ στην 6η, αφού ακόμα κι αν κέρδιζε, ο Ηρακλής είχε προλάβει να εξασφαλίσει την έξοδό του στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι και ο καιρός ήταν καλός και η διάθεση του κόσμου από τον πρόσφατο τίτλο σχετικώς ανεβασμένη, στο φαληρικό στάδιο βρέθηκαν μόλις 5.939 θεατές.
Στο πρώτο μισάωρο οι φάσεις δεν είναι πολλές αλλά στο 31’ με σουτ μέσα από την περιοχή (ύστερα από δύο κόντρες) ο Ντέταρι ανοίγει το σκορ (1-0). Με νέο σουτ ο Μητρόπουλος γράφει το 2-0 και πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Κωφίδης από έξοχη μπαλλιά του Ντέταρι πέρασε τον Χανιωτάκη γράφοντας το 3-0, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Η όρεξη των παικτών του Ίμρε Κόμορα δεν είχε «καταλαγιάσει» και πέντε λεπτά μετά την ανάπαυλα ο Τσιαντάκης με αριστερό σουτ κάνει το 4-0 σκορπώντας τον ενθουσιασμό στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Πού να φανταζόταν κανείς τι θα επακολουθούσε…
Με την σέντρα ο Γιάννης Μαρινάκης σε σύγχυση στη περιοχή μειώνει σε 4-1 και δέκα λεπτά αργότερα ο Βέρα με διαδοχικές προσποιήσεις και δεξί σουτ ξαναδημιουργεί το αποτέλεσμα του κυπέλλου (4-2). Μεγάλη (τριπλή) ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στην συνέχεια για το πέμπτο τέρμα που δεν έρχεται, αντίθετα έρχεται το 4-3 στο 85’ από τον Μπατσινίλα με γρήγορη αντεπίθεση του ΟΦΗ.
Τα φίδια έχουν αρχίσει να ζώνουν για τα καλά τους γηπεδούχους που πριν προλάβουν να καταλάβουν τι γίνεται, δέχονται και την ισοφάριση από γωνιακό σουτ του εξαιρετικού Χιλιανού στο 87’ (4-4). Οι πρώτες αποδοκιμασίες δεν αργούν να εκδηλωθούν και στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ κερδίζει φάουλ ακριβώς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Βάβουλας το εκτελεί εύστοχα και η κρητική ομάδα ολοκληρώνει ένα απίστευτο κατόρθωμα ανατρέποντας διαφορά 4 τερμάτων σε λιγότερο από ένα ημίχρονο!

 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σχεδόν φυγαδεύονται από το γήπεδο και τα μπουκάλια που πέφτουν είναι η «αμοιβή» των οπαδών για την απρόοπτη αυτή εξέλιξη! Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανατροπή σε αγώνα πρωταθλήματος όλων των εποχών, ενώ τα 5 τέρματα που δέχθηκε ο Ολυμπιακός είναι τα περισσότερα που δέχθηκε ποτέ σε επίσημο αγώνα ως γηπεδούχος!

Πηγή: www.oldfootball.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics