Breaking News
19 Φεβρουαρίου 2017

 

Χτυπώντας σε καίριες στιγμές και εκμεταλλευόμενος τα ατομικά αμυντικά λάθη του Παναιτωλικού, ο Πλατανιάς επικράτησε στο Αγρίνιο (2-1) και δικαιούται να κάνει όνειρα για την πεντάδα!

Δικαίωμα στο όνειρο της πεντάδας εξακολουθεί να διεκδικεί ο Πλατανιάς, καθώς η ομάδα με υπογραφή του Γιώργου Παράσχου πέρασε και από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 και έμεινε για 5ο σερί ματς αήττητη.

Χωρίς να πιάσει κάποια τρομερή απόδοση, οι Χανιώτες «χτύπησαν» σε καίρια χρονικά σημεία του παιχνιδιού και με πέναλτι του Μανούσου στο 27' και κεφαλιά του Καρυπίδη στο 55', καταφέρνοντας την ίδια ώρα να διατηρεί χαμηλούς ρυθμούς τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους. Το μόνο που κατάφερε ο Παναιτωλικός ήταν να μειώσει στο 80' με γκολ του Ρέι που πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ.

Με αυτή την επικράτηση οι Κρητικοί έφτασαν τους 32 βαθμούς και «σκαρφάλωσαν» στην 6η θέση, παραμένοντας μέσα στο όνειρο της πεντάδας, τη στιγμή που οι Αγρινιώτες έκαναν ακόμα ένα πισωγύρισμα, μένοντας στους 22 βαθμούς.

Το ματς

Ματς βγαλμένο από τα προπονητικά πλάνα του Γιώργου Παράσχου αποτέλεσε το α' ημίχρονο του ματς ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Πλατανιά, τουλάχιστον από το 15' και έπειτα, καθώς μπορεί το πρώτο τέταρτο να είχε πολύ αργό ρυθμό όπως το επιθυμούσαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 14' έπειτα από κόρνερ που προέκυψε από εξαιρετικό σουτ του Ρότσα το οποίο κόντραρε σε αμυντικούς του Πλατανιά, η μπάλα έφτασε στον Μαρκόβσκι που πάσαρε άμεσα στον αμαρκάριστο και προωθημένο για τη στημένη φάση, Κούσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση απέκρουσε ο Μπανανά, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Έκτοτε, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου επέβαλαν το ρυθμό τους, κράτησαν την μπάλα και από μια ανύποπτη φάση στο 26' κέρδισαν το πέναλτι με ατομική ενέργεια του Μανούσου, που ντρίπλαρε μέσα στην περιοχή τον Χαντάκια και ο τελευταίος τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο επιθετικός της ομάδας των Χανίων, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Με αυτή την εικόνα οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν σοκαρισμένοι από την εξέλιξη του α' μέρους και δεν έδειχναν προετοιμασμένοι να αντιδράσουν στην απρόσμενη εξέλιξη. Στόχος των γηπεδούχων στο β' ημίχρονο ήταν η άμεση ισοφάριση, κάτι που παραλίγο να πετύχει στο 54' με τον Χαντάκια.

Από εκτέλεση κόρνερ, ο κεντρικός αμυντικός των Αγρινιωτών έκανε την προβολή, αλλά πάνω στη γραμμή απέκρουσε ο Γιορέντε, που είχε καίρια θέση στο αριστερό δοκάρι της εστίας της ομάδας του. Σαν μην έφτανε η απογοήτευση της απώλειας της χαμένης ευκαιρίας, ο Πλατανιάς πέτυχε και δεύτερο γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό, κόντρα στη ροή του ματς.

Από δική τους εκτέλεση κόρνερ από τον Γιορέντε, ο Μανούσος πήρε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Καρυπίδης εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, βάζοντας πιο γερές βάσεις νίκης. Ουσιαστικά, εκεί ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι.

Ο φετινός Πλατανιάς με τη σοβαρότητα που επιδεικνύει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, μαζεύτηκε περισσότερο αμυντικά, κρατώντας μακριά από την περιοχή του τον Παναιτωλικό. Παρ' όλα αυτά, μέσω μιας ατομικής ενέργειας του Ρέι στο 80', οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ, το οποίο όμως απλά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην τελική επικράτηση του Πλατανιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Χαντάκιας, Κούσας, Πάουλο, Λόπες (69' Παπαδόπουλος), Μπράβο (58' Ρέι), Μάκος, Φάρλεϊ, Κλέσιο (74' Κουτρομάνος), Μαρκόφσκι.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Γιορέντε (89' Ντεβέσα), Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς (86' Μαραγκός), Στάθης, Μουνάφο, Μανούσος (75' Αποστολόπουλος), Σίγκνεβιτς.

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
A' βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς
Β' βοηθός: Άγγελος Πήττας
Τέταρτος: Άγγελος Αγγελάκης
sport-fm.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics