Breaking News
09 Σεπτεμβρίου 2019

Το TripAdvisor κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να σταματήσει μια πλημμύρα «ψεύτικων και ύποπτων» κριτικών, κυρίως σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα οποία με την «τεχνητή ενίσχυση των αξιολογήσεων», βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις στις λίστες του ιστότοπου.

Το Which? Travel ανέλυσε περίπου 250.000 κριτικές για τα κορυφαία δέκα ξενοδοχείa σε δέκα μεγάλους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και συγκεκριμένα σε London, Paris, Barcelona, Rome, Cape Town, Punta Cana, Jordan, Las Vegas and Cairo, καθώς και σε 10 Premier Inns και 10 Travelodges στο Λονδίνο. Η έρευνα επισήμανε ότι ένα στα επτά από τα 100 ξενοδοχεία, έχει «φανερά ψεύτικα σχόλια», ενώ για αρκετά ακόμη υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για παραπλανητικά στοιχεία. Το Which? Trave ανέφερε 15 από τις χειρότερες περιπτώσεις στο TripAdvisor και υπογράμμισε ότι οι 14 από αυτές, είχαν ήδη ψεύτικες θετικές κριτικές από τον περασμένο χρόνο.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος του κόσμου, απέρριψε την έρευνα τονίζοντας ότι έξι από αυτά τα ξενοδοχεία είχαν τιμωρηθεί για καταστρατήγηση των οδηγιών και δύο είχαν προηγουμένως λάβει μια «κόκκινη σήμανση» με προειδοποίηση για ύποπτη δραστηριότητα. Το Which? όμως απάντησε ότι δεν έγινε σαφές στους ταξιδιώτες σε ποια ξενοδοχεία αφορά και ότι εξακολουθούσε να εμφανίζονται ψευδείς κριτικές, γεγονός που υποδηλώνει έλλειψη σοβαρής συνεχιζόμενης εποπτείας και δράσης για την αντιμετώπιση της επανειλημμένης κατάχρησης του συστήματος.

Το TripAdvisor έχει πάρει τώρα εκατοντάδες αρνητικές κριτικές, ενώ το Travelodge παραδέχτηκε ότι είχε προηγουμένως πληγεί με την πιο σοβαρή προειδοποίηση κόκκινου σήματος του ιστοτόπου, για ύποπτες κριτικές, καθώς δύο από τα ξενοδοχεία του στο Λονδίνο, επισημάνθηκαν στην έρευνα. Τα ευρήματα έρχονται την στιγμή που η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών διεξάγει έρευνα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος πλαστών και παραπλανητικών κριτικών. Το Which? πιστεύει ότι η ρυθμιστική αρχή πρέπει να διασφαλίσει την αξιοπιστία ιστότοπων που φιλοξενούν κριτικές και ότι πλατφόρμες όπως το TripAdvisor θα πρέπει να είναι περισσότερο υπεύθυνες για τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στους καταναλωτές. H αναπληρωτής εκδότης του Which? Naomi Leach δήλωσε: «Η αποτυχία του TripAdvisor να σταματήσει ψεύτικες κριτικές και να αναλάβει ισχυρή δράση εναντίον ξενοδοχείων που κάνουν κατάχρηση του συστήματο,ς κινδυνεύει να παραπλανήσει εκατομμύρια ταξιδιώτες και να καταστρέψει τις διακοπές τους. Οι ιστότοποι όπως το TripAdvisor πρέπει να κάνουν περισσότερα για να εξασφαλίσουν αξιόπιστες πληροφορίες για τις πλατφόρμες τους και αν συνεχίσουν να υπολείπονται, θα πρέπει να αναγκαστούν να κάνουν αλλαγές, ώστε οι παραθεριστές να μην κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από μια πλημμύρα ψεύτικων κριτικών». Απαντήσεις…

Το TripAdvisor δήλωσε: «Η ανάλυση που παρουσιάστηκε από το Which? βασίζεται σε μια λανθασμένη κατανόηση των κριτικών και εξαρτάται από πάρα πολλές υποθέσεις και πολύ λίγα δεδομένα. Είναι πολύ απλοϊκό να υποθέσουμε ότι όλοι όσοι δημοσιεύουν την πρώτη κριτική τους, είναι ύποπτοι. Κάθε γνήσιος συντάκτης κριτικής στον κόσμο, κάνει κάποια στιγμή την πρώτη κριτική του». Και συνεχίζει η δήλωση: «Η ακριβής ανίχνευση της απάτης απαιτεί ανάλυση ενός ευρέος φάσματος σημείων δεδομένων, όπως πληροφορίες IP, δεδομένα τοποθεσίας ή λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή που χρησιμοποιεί ένας λογαριασμός κατά την υποβολή κριτικής.

Αυτά τα κρίσιμα στοιχεία λείπουν από την ανάλυση του Which? και συνεπώς τα ευρήματά της δεν παρέχουν και δεν μπορούν να παράσχουν αξιόπιστη ένδειξη του πραγματικού όγκου της ενδεχόμενης απάτης. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε εξελιγμένη τεχνολογία ανίχνευσης της απάτης που είναι σε θέση να αναλύσει εκατοντάδες σημεία δεδομένων βασισμένα σε γνώση και κατανόηση των μοτίβων επανεξέτασης που αποκτήθηκαν από την παρακολούθηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανασκοπήσεων σε περίοδο σχεδόν 20 ετών. Έχουμε επίσης μια κορυφαία ομάδα ερευνών απάτης, που δουλεύουν ακούραστα για να προστατεύσουν τον ιστότοπό μας από ψεύτικες κριτικές. Είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε την δουλειά μας υπεύθυνα και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εξακολουθούμε να διατηρούμε την εμπιστοσύνη πολλών εκατομμυρίων καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζουν από τη δική τους εμπειρία χρήσης του TripAdvisor, ότι αποτελεί πηγή χρήσιμων και ακριβών πληροφοριών, στις οποίες μπορούν να βασιστούν».

Η Travelodge δήλωσε: «Η ακεραιότητα των κριτικών πελατών για τα ξενοδοχεία μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και λαμβάνουμε περισσότερες από 70.000 κριτικές κάθε χρόνο. Έχουμε μια ισχυρή σχέση με το TripAdvisor. Είδαμε μια ανάλυση, όταν το TripAdvisor εντόπισε ένα ακανόνιστο πρότυπο σχολιασμών στο Wembley Central Travelodge Hotel, που χρειάστηκε να διερευνήσει. Δυστυχώς, με την ευκαιρία αυτή, το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά εντός του χρονικού πλαισίου και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Το Wembley Central Travelodge έχει υποβληθεί σε πλήρη ανακαίνιση νωρίτερα αυτό το έτος και είμαστε ικανοποιημένοι που τα σχόλια του ξενοδοχείου αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την εμπειρία του πελάτη στο ξενοδοχείο».

money-tourism.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics