Breaking News
07 Αυγούστου 2019

To καλοκαίρι η μπύρα έχει συνήθως την τιμητική της αφού είτε βρισκόμαστε στην παραλία είτε σε κάποιο μαγαζί, συχνά υποκύπτουμε στον πειρασμό να πιούμε ένα παγωμένο ποτήρι που θα μας δροσίσει για λίγη ώρα.

 

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για τα οφέλη του εν λόγω ποτού αλλά και για την επίδραση που μπορεί να έχει στην προσπάθεια που κάνουμε συχνά για την απαλλαγή από τα περιττά κιλά.

Παρακάτω υπάρχουν οι απαντήσεις για ό,τι σας απασχολεί αναφορικά με την μπύρα, η οποία θα πρέπει να πούμε ότι χωρίς αλκοολ είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενυδάτωσης μετά από αγώνες.

Τα οφέλη της μπύρας για τον οργανισμό
-Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry κάνει λόγο για θετική επίδραση της μπύρας στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου. Μάλιστα λέγεται πως προλαμβάνει ασθένειες που σχετίζονται με τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

– Η μαύρη μπύρα είναι πλούσια πηγή σιδήρου ο οποίος είναι απαραίτητος για την μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στους μύες και στα όργανα.

-Η μπύρα όπως αναφέρουν οι ειδικοί συμβάλει στην ευκολότερη πέψη καθώς τα πικρά οξέα που περιέχει προκαλούν απελευθέρωση του γαστρικού οξέος στο στομάχι, που είναι σημαντικό για την πέψη των τροφίμων.

-Οι φυτικές ίνες που περιέχει αυτό το ποτό ωφελούν πολλαπλά την υγεία μας. Ιδιαίτερα η β-γλυκάνη βοηθά στην μείωση τυ επιπέδου της χοληστερίνης στον οργανισμό.


-Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, γυναίκες ηλικίας 24 έως 40 ετών που έπιναν μπύρα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με εκείνες που έπιναν κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό.

-Έρευνες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά με μέτρο (μπύρα, κρασί) διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με άτομα που απέχουν εντελώς, όσο και με εκείνα που πίνουν πολύ.

-H μαγιά παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ. Oι συγκεκριμένες βιταμίνες της μπύρας συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στη διατήρηση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πόσες θερμίδες περιέχει η μπύρα;
Η μπύρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά όσων τρέχουν, διότι εκτός από το γεγονός ότι ενυδατώνει, δεν περιέχει τόσες θέρμιδες, όσες τα υπόλοιπα αλκολούχα ποτά.

Η θερμιδική απόδοση κάθε μπύρας εξαρτάται από την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ και υδατάνθρακες. Για παράδειγμα, 1 κουτάκι (330 ml ή 33 cl) «ξανθιάς» lager –το είδος που καταναλώνεται περισσότερο στη χώρα μας– περιέχει 14-16 γρ. αλκοόλης, 13–15 γρ. υδατάνθρακες και περίπου 150 θερμίδες. Αυτές με περισσότερο αλκοόλ αποδίδουν κατά κανόνα περισσότερες θερμίδες, ενώ αυτές με χαμηλότερο αλκοόλ ή χωρίς καθόλου αλκοόλ λιγότερες.

Ενδεικτική θερμιδική απόδοση ανά ποτήρι 250 ml
Ενδεικτική θερμιδική απόδοση ανά ποτήρι 250 ml
ΜΠΙΡΑ ΘΕΡΜ.
Lager με 3,5% αλκοόλ 99
Lager με 4% αλκοόλ 89
Lager με 5% αλκοόλ 103
Stout με 7% αλκοόλ 147
Μοναστηριακού τύπου με 7% αλκοόλ 146
Χωρίς αλκοόλ 57
Παρά την διαδεδομένη αντίληψη πως η μπύρα παχαίνει, στην πραγματικότητα η μέτρια κατανάλωσή της σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το σωματικό βάρος.

Η μπύρα σίγουρα θα σας προσθέσει έξτρα κιλά αν το παρακάνετε με την ποσότητα και την συνδυάσετε με θερμιδούχες τροφές όπως η πίτσα.

Και πάντα με μέτρο. Μία ή δύο μπορεί να είναι ευεργετικές. Ένα καφάσι, πάλι, όχι…
runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics