Breaking News
25 Ιανουαρίου 2021

Το ότι με ενδιαφέρει πολύ να προσφέρω επιλογές σε όλον τον κόσμο, ανάλογα με τις διατροφικές του συνήθειες, νομίζω είναι κάτι που ήδη το γνωρίζετε.

Μου αρέσει να ικανοποιώ και αυτούς που αγαπάνε το καλό φαγητό και αυτούς που λατρεύουν τα γλυκά και αυτούς που έχουν ερωτευτεί το κυριακάτικο Brunch… αλλά και αυτούς που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και δεν τους βγάζει τίποτα από το πρόγραμμά τους! Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισα να ρωτήσω κάποιον ειδικό ποια από όλα τα φαγητά που έχουμε στο Kitchen Lab θα έτρωγε και γιατί. Είμαι σίγουρος ότι και μόνο ακούγοντας τις επιλογές θα σας ανοίξει η όρεξη… Μάλιστα, θα σκεφτείτε πως τελικά υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές ακόμα και όταν τρώμε έξω, απλά χρειάζεται λίγη προσοχή για να τις διαλέξουμε!

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα έτρωγε ένας ειδικός;

Γιαούρτι chia με μάνγκο

Μια καλή επιλογή για εσάς που εργάζεστε ή ξεκινάτε την ημέρα σας νωρίς και δεν έχετε προλάβει να φάτε πρωινό στο σπίτι. Το γιαούρτι chia με μάνγκο αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και μαγνησίου, και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την ημέρα σας χορτάτοι, έτσι δεν θα χρειάζεται να τσιμπολογάτε από εδώ και από εκεί σνακ -όχι και τόσο υγιεινά- που θα σας γεμίσουν περιττές θερμίδες. Το πόσο σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα μπορείτε να το διαβάσετε και εδώ. Βάλτε το λοιπόν στην καθημερινότητά σας, μια και θα σας βοηθήσει στο να κάνετε πιο ισορροπημένα γεύματα μέσα στην ημερά σας! Μάλιστα, το γιαούρτι αποτελεί ιδανικό γεύμα και για πρωινό και για δεκατιανό ή απογευματινό, λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη, ενώ φαίνεται η κατανάλωσή του να βοηθάει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Superfood Breakfast

Αυτό είναι ένα άλλο πρωινό, brunch ή ακόμα και μεσημεριανό γεύμα που μου αρέσει πολύ και από ό,τι φαίνεται δεν αρέσει μόνο σε μένα! Το superfood breakfast περιέχει ομελέτα από ασπράδια αυγού, αβοκάντο, ψωμί αργής ωρίμανσης και σαλάτα από κινόα. Ο συνδυασμός και των τεσσάρων αυτών τροφών, είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα που περιέχει πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Η κινόα, όπως πιθανόν γνωρίζετε, είναι υψηλή σε φυτικές ίνες, καλή πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε, ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Λόγω όλων αυτών θεωρείται μια υπερτροφή! Ίσως ο όρος είναι λίγο υπερεκτιμημένος, αλλά σίγουρα είναι μια τροφή που λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει αξίζει να τη δοκιμάσετε και να την προσθέσετε στη διατροφή σας! Έτσι κι αλλιώς την τρώνε και οι ειδικοί!

Superfood σαλάτα με κοτόπουλο ή vegetarian

Δύο υγιεινές σαλάτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ιδανικό και ελαφρύ γεύμα για μεσημεριανό ή βραδινό. Είτε ακολουθείτε κάποια διατροφή είτε απλά σας αρέσει ο υγιεινός τρόπος ζωής, οι δύο αυτές σαλάτες είναι ιδανικές, μια και περιέχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ είναι και πλούσιες σε γεύση. Αυτά τα γεύματα είναι ‘’Grab and go’’ δηλαδή αποτελούν και τα δύο εύκολες και γρήγορες λύσεις για το γραφείο ή για το σπίτι, όταν δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε οι ίδιοι. Περιέχουν λιγότερες από 500 θερμίδες και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη φόρμα σας μια και δεν υπερβαίνουν τις θερμίδες που μπορεί να καταναλώσει ένας μέσος ενήλικας για μεσημεριανό ή βραδινό. Να θυμάστε βέβαια ότι ο καλύτερος τρόπος να διατηρούμε τη φόρμα μας είναι να ακολουθούμε ένα σωστό διατροφολόγιο σε συνδυασμό με γυμναστική.

Healthy Pancakes

Είπε κανείς ότι οι διατροφολόγοι δεν τρώνε γλυκά; Ακόμα και αν πιστεύετε πως ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως όχι! Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως προσπαθούν να μην υπερβάλλουν με τις ποσότητες γενικά, και ειδικά όταν κάτι περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη και πολλά κορεσμένα ή trans λιπαρά. Τα healthy pancakes του Kitchen Lab περιέχουν λιναρόσπορο, βρόμη, αλεύρι ολικής, μέλι, σιρόπι σφενδάμου και φρούτα. Για αυτό και το πιάτο αυτό αποτελεί μια καλή λύση και είναι κάτι που μπορείτε να φάτε αν θέλετε να μην κάνετε υπερβολές με τις ποσότητες και τη ζάχαρη που καταναλώνετε! Οι φυτικές ίνες από τα φρούτα, τη βρόμη, τον λιναρόσπορο και το αλεύρι ολικής θα σας φέρουν κορεσμό και δεν χρειάζεται να φάτε πολύ μεγάλη ποσότητα. Νομίζω πως θα συμφωνήσετε πως είναι μία καλή λύση για εσάς που θέλετε το γλυκάκι σας και δε θέλετε να το παρακάνετε με τις πολλές παραπάνω θερμίδες.

Και ξέρετε ποιο είναι το συμπέρασμα και το κατά κάποιο τρόπο διδακτικό μήνυμα από αυτό το ημερολόγιο; Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε το φαγητό απ' έξω, αλλά να κάνετε έξυπνες επιλογές διαλέγοντας σωστές τροφές και ακολουθώντας έναν γενικότερα ισορροπημένο τρόπο ζωής με καλή διατροφή και άσκηση!

Άκης

Το άρθρο γράφεται με τη συνεργασία/επιμέλεια της Διατροφολόγου του Kitchen Lab Άννας Μαρίας Βολανάκη, MSc, BDA, SENr.

*Οι παραπάνω πληροφορίες είναι βασισμένες σε δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες.

akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αθλητισμός 2021- Συμπαίκτες στην μεταρρύθμιση

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Με το δεξί Toyota και Οζιέ (vid)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics