Breaking News
01 Φεβρουαρίου 2018

Η προσπάθεια να παραμείνουμε υγιείς ,είναι το μέλημα των περισσότερων ανθρώπων από εμάς. Και αυτό πρέπει να είναι ένα πρωταρχικό μέλημά μας, αφού η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό που διαθέτουμε.

 

Το να αποφεύγουμε βλαπτικές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, τις τροφές γεμάτες ζάχαρη ή να αθλούμαστε , αποτελεί έναν καλό τρόπο για να διατηρήσουμε την καλή κατάσταση του οργανισμού μας.

Και, φυσικά, έρχεται και ο αντίλογος από τους θιασώτες των παραπάνω βλαβερών συνηθειών ,τύπου: ‘’έλα μωρέ, και άλλοι καπνίζουν και έχουν φτάσει τα εκατό’’, ‘’είδαμε και εκείνους που δεν καπνίζουν τι παθαίνουν’’.

Καταρχάς, ας γράψουμε κάτι προφανές: εννοείται ότι οι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν , κανείς δεν είναι υπεράνθρωπος. Το γεγονός ότι κάποιος επιλέγει να μην ακολουθήσει βλαβερές συνήθειες, δείχνει απλώς την προσπάθεια του ίδιου να κρατήσει το επίπεδο της υγείας του όσο καλύτερο μπορεί. Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να καίγεται στον ήλιο και να μην εκδηλώσει πχ, καρκίνο του δέρματος , δε σημαίνει ότι αυτό δε θα επηρεάσει αρνητικά ένα άλλο άτομο που μπορεί και εκείνο να ‘’ψήνεται’ ‘ στην ηλιοθεραπεία. Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να προστατεύσει την υγεία του , δεν υπογράφει συμβόλαιο ότι παρά την τήρηση κάποιων βασικών κανόνων δε θα νοσήσει ποτέ.



Οι ιατροί δε μας συμβουλεύουν τυχαία να αποφεύγουμε συνήθειες που καταστρέφουν την υγεία μας. Όταν σου λέει συνεχώς πχ, ότι το κάπνισμα βλάπτει, είναι ένα συμπέρασμα που το έχει βασίσει σε μία έρευνα και δεν το λέει απλώς για να το πει. Μπορεί να υπάρχει ένα ποσοστό μη καπνιστών που νοσούν, όμως οι φανατικοί καπνιστές σε έρευνες έχουν αποδειχθεί ότι είναι πιο επιρρεπείς σε διάφορες παθήσεις. Έτσι, και ο ιατρός θα λάβει σοβαρά υπόψη του το 80% των ασθενών που ήταν καπνιστές και όχι το 20% που ήταν άνθρωποι καπνιστές που παρέμειναν υγιείς. Με την ίδια λογική, θα έπρεπε να πούμε ότι επειδή υπήρξαν άνθρωποι που επέζησαν και παρέμειναν υγιείς από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι , ότι δεν ήταν μία ενέργεια ρυπογόνος, καρκινική και καταστροφική.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί –και πρέπει- να βάζει την υγεία του σε προτεραιότητα. Από εκεί και πέρα, θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι προσπαθούμε για το καλύτερο και είμαστε τίμιοι και σωστοί απέναντι σε εμάς.

Γράφει η

Μαρία Σκαμπαρδώνη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics