Breaking News
15 Σεπτεμβρίου 2019

Μια σπουδαία χρονιά διανύει φέτος το Κολλέγιο Κρήτης MBS, αφού γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του στη διεθνή Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση!

 

«Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.»

Μέγας Αλέξανδρος 356-323 π.Χ

Αν υπάρχει ένα γνωμικό το οποίο χαρακτηρίζει απόλυτα τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Κολλεγίου Κρήτης MBS, κύριο Εμμανουήλ Φουκαράκη, τότε είναι σίγουρα το παραπάνω.

Με πίστη, ισχυρή θέληση και σκληρή δουλειά εδραιώθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 40 χρόνια. Ξεκίνησε την πορεία του στην εκπαίδευση το 1979 όπου ίδρυσε το πρώτο του εκπαιδευτήριο CBS Studies.

Από το 1998 προσφέρει προγράμματα διεθνών σπουδών, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες φοιτητές να παραμείνουν στην Ελλάδα, σπουδάζοντας σε προγράμματα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Οι συνεργασίες πολλές κάθε ακαδημαϊκό έτος, με ξεχωριστή αυτή, του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας για το πρόγραμμα της Φαρμακευτικής. Πρώτη φορά το πρόγραμμα Φαρμακευτικής στην Ελλάδα προσφέρεται από ένα Κολλέγιο, το οποίο δεν είναι άλλο από το Κολλέγιο Κρήτης MBS.

Αλήθεια κύριε Φουκαράκη, πώς θα παρομοιάζατε τα 40 χρόνια λειτουργίας σας στην εκπαίδευση;

Ταξίδι.. Ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και σοφία..

40 χρόνια… Ένας δρόμος δύσβατος, μα συνάμα συναρπαστικός με πάρα πολλές προκλήσεις! Νιώθω δικαιωμένος, γιατί η ηθική ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς όλων αυτών των ετών, είναι τεράστια. Νιώθω ευλογημένος, γιατί είχα τη στήριξή σας συνοδοιπόρο. Νιώθω αισιόδοξος, γιατί τα καλύτερα, τα πιο μεγάλα επιτεύγματα, είναι σίγουρα μπροστά μας.

Ποιο είναι το όραμα σας;

Η συνεχής προσφορά υψηλού ποιοτικού επιπέδου ανώτατης εκπαίδευσης στην Κρήτη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πως θα επιτευχθεί αυτό;

Μέσα από διασυνοριακές συνεργασίες με υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Επίσης μέσα από ένα χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων σπουδών σε καίρια γνωστικά αντικείμενα και μέσα από ένα εύρος καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και τρόπων παρακολούθησης. Τα παραπάνω είναι εφικτά μέσα από την ύπαρξη ενός άριστου εκπαιδευτικού και υλικοτεχνικού περιβάλλοντος, αλλά και μέσω του υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκού προσωπικού που συνδυάζει ερευνητική δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους κλάδους της πραγματικής οικονομίας.

Τι προγράμματα σπουδών παρέχει το Κολλέγιο για το 2019/20;

Σε πτυχιακό επίπεδο: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ψυχολογία και Φαρμακευτική. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Είναι αναγνωρισμένα τα προγράμματα σπουδών;

Το Κολλέγιο Κρήτης MBS και τα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών του είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, δίνοντας στους αποφοίτους την δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής ισοδυναμίας με τους αντίστοιχους τίτλους των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μέσω του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, όπως επίσης και των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος από τις αντίστοιχες περιφέρειες και επαγγελματικούς φορείς, σε όποιο επάγγελμα καθίσταται αναγκαίο.

Η εκπαίδευση τελικά τι είναι; Προϊόν, υπηρεσία ή αγαθό;

Η εκπαίδευση είναι μια μοναδική και η πλέον πολύπλοκη υπηρεσία. Μοναδική γιατί το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή του ίδιου του φοιτητή. Επίσης είναι πολύπλοκη γιατί υπάρχουν πλήθος από παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της.

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την ανάπτυξη της συνείδησης και της ανασύστασης της κοινωνίας, αποτελώντας τη ψυχή της, καθώς μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Η ποιότητα στη διδασκαλία και η αξιολόγηση. Είμαστε υποχρεωμένοι από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε να εφαρμόζουμε ακριβώς τα ίδια πρότυπα σε σχέση με την εκπαιδευτική ύλη, τις διαλέξεις, τον τρόπο εξέτασης, το πρόγραμμα σπουδών, τις μεθόδους διδασκαλίας και εξέτασης. Να τονίσω ότι ελεγχόμαστε για τα πρότυπα που εφαρμόζουμε και ακολουθούμε από τρεις φορείς, το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια που εκπροσωπούμε και τους εξωτερικούς φορείς πιστοποίησης και ελέγχου ποιότητας.

Πείτε μου κάποια πρότυπα που σας κάνουν να διαφέρετε;

Εστιάζουμε στην διδασκαλία με επίκεντρο το φοιτητή και όχι τον καθηγητή. Συχνά αυτό που εννοούμε εκπαίδευση σχετίζεται με μια στρεβλή και απαρχαιωμένη αντίληψη για το ρόλο του καθηγητή. Οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι έχουν δείξει ότι ο κάθε φοιτητής έχει μια μοναδική ικανότητα μάθησης. Το καθήκον του σύγχρονου καθηγητή είναι να είναι σε θέση να διαγνώσει την καλύτερη προσέγγιση μάθησης για κάθε φοιτητή και να αναπροσαρμόζει τη διδασκαλία ανάλογα. Εμείς στοχεύουμε σε αυτήν ακριβώς την εκπαιδευτική προσέγγιση η οποία παράγει εκπαιδευτικά αποτελέσματα υψηλότερης ποιότητας και μας διαφοροποιεί ουσιαστικά από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μια σπουδαία χρονιά για το Κολλέγιο Κρήτης MBS!
Σπουδάζει λοιπόν κάποιος στο Κολλέγιο Κρήτης MBS. Μετά όμως; Τι γίνεται έπειτα από τις σπουδές και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να απορροφηθεί ο απόφοιτός σας στην αγορά εργασίας;

Χρησιμοποιήσατε μία σπουδαία λέξη στην ερώτησή σας. Την λέξη «απόφοιτος»! Μία λέξη που αντικατοπτρίζει το έργο μας στην εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια. Οι απόφοιτοί μας είναι η εικόνα μας στην αγορά εργασίας της Ελλάδας και όχι μόνο. Οι απόφοιτοι του Κολλεγίου Κρήτης MBS, διαπρέπουν και εκτός συνόρων.

Έπειτα από 40 χρόνια οι σχέσεις μας με την αγορά εργασίας είναι αρκετά στενές, προσφέροντας την δυνατότητα στους αποφοίτους μας να απορροφηθούν άμεσα σε αυτή.

Οι εγγραφές κάθε πότε γίνονται;

Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020 πραγματοποιούνται το διάστημα Απρίλιου – Οκτωβρίου.

Θα θέλαμε να κλείσουμε με μία συμβουλή σας προς τους νέους ανθρώπους. Τι θα τους λέγατε;

«Να δουλεύετε σκληρά και η ανταμοιβή θα έρθει με την εκπλήρωση των ονείρων σας! Με πίστη, ταπεινότητα, υπομονή και τόλμη! Να θυμάστε ότι είστε το μέλλον αυτής της χώρας και ότι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι η αδράνεια!» Καλή σταδιοδρομία από καρδιάς σε όλα τα νέα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics