Breaking News
11 Αυγούστου 2016

Όσοι παρακολουθείτε τους αγώνες κολύμβησης στο Ρίο θα έχετε προσέξει τον Μάικλ Φελπς να έχει κάποιες φορές στο σώμα του μεγάλα κυκλικά στίγματα σαν εγκαύματα.

Παρόμοια έχουν και άλλοι Αμερικανοί κολυμβητές και κολυμβήτριες, αλλά και άλλοι αθλητές. Το φαινόμενο είναι συχνό και πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται. Τι συμβαίνει;

Τίποτα ανησυχητικό. Απλώς ο Φελπς και οι υπόλοιποι ανακάλυψαν πολύ πρόσφατα κάτι που οι Κινέζοι γνωρίζουν και εξασκούν εδώ και 1500 χρόνια. Το ίδιο και οι Αιγύπτιοι, αλλά κι εμείς οι Έλληνες. Τη μέθοδο της βεντούζας!

Ποτηράκια ή βαζάκια, συνήθως καυτά (εξ ου και τα στίγματα!), που τοποθετούνται πάνω στο δέρμα με τρόπο ώστε να δημιουργείται κενό αέρα και να ενεργοποιούνται τα τριχοειδή αγγεία, να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και να χαλαρώνει κατ' αυτό τον τρόπο η ένταση των μυών.

«Το πρωί του αγώνα ξύπνησα με έναν πόνο στο δεξί ώμο. Ζήτησα, λοιπόν, από το φυσιοθεραπευτή να μου κάνει βεντούζες. Αλλά το παράκανε και μου άφησε σημάδια», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το χρυσό μετάλλιο που πήρε στα 4Χ100 μικτής την Κυριακή ο Μάικλ Φελπς, ο οποίος δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ακολουθεί μια μόδα ιδιαίτερα δημοφιλή τελευταία σε πολλούς διάσημους. Όχι μόνο αθλητές, αλλά και εξέχοντα στελέχη του αμερικάνικου σταρ σίστερ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Τζένιφερ Άνιστον.

Παρ' όλα αυτά οι επιστήμονες δεν είναι και τόσο βέβαιοι ότι οι βεντούζες έχουν όντως τα αποτελέσματα, στο όνομα των οποίων οι χειροπράκτες ομνύουν. Εκτιμούν περισσότερο ότι πρόκειται για placebo, ωφελεί δηλαδή επειδή ο ασθενής νομίζει ότι τον ωφελεί κι όχι επειδή έχει στην πραγματικότητα θεραπευτικές ιδιότητες. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάνουν καλό στην υγεία των ανθρώπων», ανεφέρει ξεκάθαρα σε σημείωμά της η Αμερικανική Εταιρεία κατά του Καρκίνου.

Σίγουρα πάντως κάνει καλό στις τσέπες όλων αυτών, που δημιούργησαν τη μόδα της βεντούζας. Και βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται. Σήμερα μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο πλήρη εξοπλισμό για βεντούζες με 15 δολάρια και όπως λέει η διευθύντρια της Διεθνούς Ένωσης Θεραπείας με Βεντούζες (ναι, υπάρχει και τέτοια...), Τζέσικα Μακ Λιν, «τα τελευταία τρία χρόνια οι πωλήσεις αυτού του εξοπλισμού έχουν αυξηθεί κατά 20%»! Διότι «θύματα» υπάρχουν παντού και είναι και πολλά...

pamesports.gr/

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics