Breaking News
28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Έλληνας κωπηλάτης μίλησε στο Sports3.gr για το αγώνες του Βελιγραδίου, αλλά και για τους στόχους που θέτει για το μέλλον


Μιχάλης Σοφιανός by Μιχάλης Σοφιανός 
Στασινός: «Η κούρσα του τελικού ήταν η δυσκολότερη της ζωής μου»
Ο Δημήτρης Στασινός μαζί με τον Γιώργο Μακρυγιάννη χάρισαν μια πολύ μεγάλη επιτυχία στην ελληνική κωπηλασία, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων – νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι. Στην κούρσα του τελικού οι Έλληνες κωπηλάτες, με μεγάλα αποθέματα τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αφήνοντας πίσω και εκτός βάθρου τους Ελβετούς Χάρς και Έγκλι κερδίζοντας την 3η θέση.

Ο Δημήτρης Στασινός μίλησε στο Sports3.gr και αναφέρθηκε στην κούρσα της Κυριακής (27/9) λέγοντας: «Ήμασταν πολλά αξιόλογα πληρώματα και ο ανταγωνισμός σε όλους τους αγώνες ήταν τεράστιος. Στον τελικό δόθηκε ακόμα μια μεγάλη μάχη. Η συγκεκριμένη κούρσα ήταν πραγματικά η πιο δύσκολη, αλλά νομίζω και η καλύτερη της ζωής μου. Δώσαμε ό,τι είχαμε για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε! Μετά την κούρσα κι εγώ και ο συναθλητής μου, Γιώργος Μακρυγιάννης, χρειαστήκαμε πολλή ώρα για να συνέλθουμε από την κούραση ώστε να μπορέσουμε να πάμε στην απονομή . Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα αλλά κυρίως με την προσπάθεια που καταβάλαμε. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός γιατί πέρα από το γεγονός ότι όλες οι κούρσες ήταν δύσκολες και τα πληρώματα τερμάτιζαν με πολύ μικρές διαφορές, το αγώνισμα μας-το διπλό σκιφ εφήβων- είχε τις περισσότερες συμμέτοχες σε όλη την διοργάνωση».

Όσο για την πνευματική, εκτός από την σωματική, προσπάθεια που κατέβαλε το ελληνικό πλήρωμα για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία, ο Δημήτρης Στασινός ανέφερε ότι: «Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας γιατί προετοιμαστήκαμε, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, μια και τα τελευταία 3 χρόνια είμαστε μαζί στην εθνική ομάδα».

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση κωπηλασίας τα ελληνικά κουπιά μας χαρίζουν μεγάλες στιγμές. Ήταν όμως στόχος το μετάλλιο για το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ; «Φέτος η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, αλλά προσπαθήσαμε πάρα πολύ και οι δύο. Ήμασταν και οι δύο πιο γρήγοροι στα μονά σκιφ, στις δοκιμασίες της εθνικής, οπότε το μετάλλιο το κυνηγούσαμε από την αρχή της προετοιμασίας μας».

Όσο για τους στόχους του Δημήτρη Στασινού για το μέλλον, ο ίδιος αναφέρει: « Φέτος θα αφοσιωθώ στο άθλημα μου. Αρχικά θέλω να προσπαθήσω να πάρω το μετάλλιο που μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να πάρω, αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πέρυσι χάσαμε την ευκαιρία, επειδή είχαμε μια ατυχία με σπασμένο κουπί στο Τόκιο στο διπλό, με τον τότε συναθλητή μου, Βασίλη Μπαρούτα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει . Θα γραφτώ στην ιατρική σχολή Αθηνών αλλά θα το παρακολουθήσω από το 2021 και μετά γιατί φέτος είναι χρονιά αφιερωμένη στην κωπηλασία».
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics