Breaking News
20 Φεβρουαρίου 2019

Την πρώτη τους εμπειρία από αγώνες στο εξωτερικό έζησαν δύο αθλητές μικρής ηλικίας από τον λαρισινό αθλητικό σύλλογο Δύναμη. Ο 15άχρονος Αλέξανδρος Καραδήμος και ο 11χρονος Κωνσταντίνος Αμπελακιώτης πήραν μέρος στις αρχές Φεβρουαρίου στο 24ο διεθνές όπεν της Βουδαπέστης, που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Γιάνος Μόλναρ.

Έκαναν χρήσιμα τεστ και μέτρησαν δυνάμεις στο καθιερωμένο ατομικό πρωτάθλημα, που διοργανώνει το τοπικό σωματείο BVSC σε συνεργασία με την ουγγρική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο πρώτος αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία έως 15 ετών, ο δεύτερος στα αγόρια 10 και 11 ετών και στην τεχνική καθοδήγηση είχαν τον προπονητή της Δύναμης Στέφανο Αμπελακιώτη.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στο πρώτο στάδιο και οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα περνούσαν στην επόμενη φάση και τους αγώνες νοκ άουτ. Τα παιδιά από το σωματείο της Larisa Hungary_open_mikron_2019_geniko_planoΛάρισας κοίταξαν ν’ αποκομίσουν όσα περισσότερα μπορούσαν από την πολύτιμη εμπειρία και χωρίς άγχος να βγάλουν στο τραπέζι το πινγκ πονγκ που έχουν διδαχθεί. Δεν κατάφεραν να περάσουν στα κυρίως ταμπλό κι έμειναν στην τελευταία θέση των ομίλων τους, πάντως έκαναν καλή προσπάθεια και διεκδίκησαν γερά κάποια σετ.

Larisa Hungary_open_mikron_2019_KaradimosΟ Καραδήμος αγωνίστηκε στο 19ο γκρουπ των παίδων. Ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Αυστριακό Γιόχαν Μαντ (επικεφαλής), τον Σλοβάκο Άνταμ Μάνταρας και τον Ούγγρο ΜπένκεLarisa Hungary_open_mikron_2019_Ampelakiotis_K Χέλερ. Ο Αμπελακιώτης μετείχε στο 23ο γκρουπ της κατηγορίας 1 στα mini cadet. Είχε τέσσερις αντιπάλους και κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Αυστριακό Φράντισεκ Κολοτζιέτσικ (επικεφαλής), τους Ούγγρους Άμπελ Κόλο, Μπαλάζ Κλουσάρ και τον Ολλανδό Γιαν Μπεκ. Σε κάθε περίπτωση το όφελος για τα παιδιά ήταν ότι απόλαυσαν παιχνίδια σε διεθνές τουρνουά με υψηλό επίπεδο και άλλαξαν παραστάσεις. Το πιο σημαντικό κομμάτι για τα ίδια και τον προπονητή τους ήταν η συλλογή εμπειρίας και γνώσης από δύσκολους αγώνες κι αυτό έγινε.

Το μεγάλο τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου και συγκέντρωσε 348 αθλητές κι αθλήτριες από 21 χώρες όλου του κόσμου. Όπως κάθε χρόνο αφορά στις μικρές ηλικίες, άλλωστε ο αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το τουρνουά, ήταν μόλις 13 ετών όταν έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Τέτοιες ημέρες το 1995 ο Γιάνος Μόλναρ πήγαινε σε εθνικούς αγώνες κατάταξης όταν το αυτοκίνητό του, μάρκας BMW, χτύπησε σε δέντρο περίπου 18 χιλιόμετρα πριν από το γυμναστήριο. Μαζί με αυτόν σκοτώθηκε η μητέρα του, που ήταν οδηγός, ενώ επέζησε ο μικρότερος αδελφός του, ο 8χρονος Κριστιάν, ο οποίος ασχολήθηκε επίσης με το άθλημα και στην πορεία έφτασε στο χρυσό μετάλλιο στο διπλό παίδων και στο ασημένιο στο απλό παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2001! Το 1ο τουρνουά στη μνήμη του αδερφού του διοργανώθηκε το 1996. Πέρα από τους Ούγγρους μπορούν να μετέχουν όλες οι εθνικές ομοσπονδίες, όπως και σωματεία. Φέτος ήταν ανάμεσα στις συμμετοχές και ένα σχολείο πινγκ πονγκ από την Κίνα με 10 αθλητές. Χάρη στην παρουσία των δύο παιδιών από τη Δύναμη Λάρισας ήταν κρεμασμένη και η ελληνική σημαία στο γυμναστήριο και είχε κι αυτό την αξία του.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics