Breaking News
21 Φεβρουαρίου 2019

Κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο θα διαγωνιστούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού, που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών.



Με βασικούς στόχους την ενασχόληση των νέων με τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό και την ανάδειξη των Ελλήνων χορευτών σε διεθνές επίπεδο, κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο θα διαγωνιστούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού, που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών.

Στην κριτική επιτροπή θα υπάρχουν καταξιωμένοι κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες για διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα, με το πρωτάθλημα, στο φουαγιέ του θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινη Κίνηση στον Χορό». Οι εγγραφές ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα.

Στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Yvonne Strauss, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χορού της Γαλλίας, ο Valentin Bartes, διοργανωτής διαγωνισμών σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς επίσης η βραβευμένη Ελληνίδα χορογράφος Ιωάννα Στρατή και ο Ovidiou Dragonman, Διευθυντής του Θεάτρου στο Sibiu Ballet Theater. «Ο σύγχρονος χορός έχει πολλές ερμηνείες: είναι πολύπλευρος και ανοιχτός σε διαφορετικές προσεγγίσεις και αισθητικές. Αυτό που ξεχωρίζω σε ένα χορευτή είναι κατά πόσο “βουτάει” μέσα σε αυτό που παρουσιάζει. Θεωρώ πολύ σημαντικό ο χορευτής να εμπλέκεται. Αυτή είναι η φύση του χορού και αυτό τον καθιστά τέχνη, ο χορευτής να ερμηνεύει και όχι μόνο να εκτελεί», δήλωσε η Ιωάννα Στρατή.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις κατηγορίες: μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο. Οι χορευτές έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ως Solist, μέρος του PasDeDeux / Duet ή του Ensemble. Πρόκειται για μία διοργάνωση όπεν για ηλικίες άνω των 8 ετών.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας που θα προβάλλει την «Aνθρώπινη Kίνηση στον Xορό». Στην έκθεση θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι φωτογράφοι που εξειδικεύονται στην φωτογράφιση χορευτών και έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ποιότητα και το εύρος της κίνησης που έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν οι χορευτές. Οι φωτογράφοι που θα συμμετέχουν είναι ο Σπύρος Παπαδάτος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.NationalsDance.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics