Breaking News
13 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

 

Το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή συνεδρίαση του, την πρώτη τη νέας αθλητικής χρονιάς, συζήτησε διεξοδικά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αθλητές, προπονητές και σωματεία.

Το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ επισημαίνει ότι:


1. Ενώ έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική δραστηριότητα της χρονιάς, έχει καταβληθεί μόνο το 60% της ετήσιας επιχορήγησης των ομοσπονδιών, με συνέπεια να προκαλείται καθυστέρηση στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων.

2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Παιδειας οι προβλεπόμενες, από το Νόμο αποστάσεις καθηγητών φυσικής αγωγής, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό αθλητισμό και καθοδηγούν προπονητικά τις αθλήτριες και τους αθλητές των εθνικών μας ομάδων.

3. Το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών επιδεινώνεται συνεχώς. Βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας μας για βελτίωση κρίσιμων λειτουργικά σταδίων και προπονητηρίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

4. Η πρόσφατη απόφαση του Γ΄τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που προβλέπουν πριμοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Η πολιτεία οφείλει με την κατάλληλη τροποποίηση της σχετικής Νομοθεσίας αν χρειαστεί, να προστατέψει το τόσο σημαντικό αυτό κίνητρο για γονείς και αθλητές.

5. Τέλος το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ τονίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ώστε να αντιμετωπιστεί η αλλαγή των συνθηκών της τελευταίας 20ετίας και να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που στο μεταξύ έχουν προκύψει.
aek365.com

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics