Breaking News
15 Οκτωβρίου 2020

Ο τοξότης του Α.Ο.Π Ερμής κέρδισε τον Χρήστο Αερικό σε μια μονομαχία παγκοσμίου επιπέδου


Πέρσι, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Λεωφόρου, ο Ανδρέας Ζαχαράκης είχε φτάσει μια ανάσα από τον τίτλο χάνοντας στον τελικό του σύνθετου τόξου από τον Σταύρο Κουμερτά. Φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΧ, που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ (10-11/10) ο τοξότης του Ερμή έκανε το βήμα παραπάνω κερδίζοντας μάλιστα στον τελικό τον καλό του φίλο, Χρήστο Αερικό, ανεβαίνοντας στον πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ωστόσο, αυτό που έκανε αίσθηση δεν είναι απλά ότι ο Ζαχαράκης κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της καριέρας του, αλλά το γεγονός ότι η εξέλιξη του εν λόγω τοξότη είναι ανοδική.

Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα που έκανε πριν από περίπου ένα χρόνο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τον Ζαχαράκη να ρίχνει 672/720 (38 10άρια, 7 κεντρικά) στον προκριματικό γύρο, με τη φετινή του επίδοση να ξεπερνάει τα 700 (704/720) έχοντας 57 10άρια, 27 κεντρικά!

Ο τοξότης του Ερμή κατέλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό γύρο, ο οποίος περιλάμβανε επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου, με τον Χρήστο Αερικό να ακολουθεί με επίδοση 703/720 (56 10άρια, 30 κεντρικά). Στην τρίτη θέση του προκριματικού γύρου βρέθηκε ο κάτοχος του τίτλου, Σταύρος Κουμερτάς με 694/720 (48 10άρια, 21 κεντρικά).

Στις κόντρες ο Ζαχαράκης ξεπέρασε το εμπόδιο του Ραφαήλ Κορωναίου με 148-137, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε του Δημήτρη-Κωνσταντίνο Δρακιώτη με 146-144 σε μία αρκετά συναρπαστική μονομαχία.

Στον τελικό βρέθηκε δίπλα στον Αερικό, ο οποίος στο πρώτο του πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά από την επιστροφή του στο σύνθετο τόξο, κατάφερε να κερδίσει στα προημιτελικά των Γιάννη Χατζούδα-Ζαντιώτη με 147-130, ενώ στον ημιτελικό λύγισε τον πρωταθλητή Ελλάδος ΑΧ Σταύρο Κουμερτά με 148-146.

Ο Ζαχαράκης ήταν ο μεγάλος νικητής στη μεγάλη μάχη με τον Αερικό, με τον τοξότη του Ερμή να φτάνει στη νίκη με 149- 145 κατακτώντας τον τίτλο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Στο μικρό τελικό ο Κουμερτάς επικράτησε του Δρακιώτη με 146 – 145, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Τελική κατάταξη – Σύνθετο τόξο (Ανδρών)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου
1. Ανδρέας Ζαχαράκης (Α.Ο.Π. Ερμής)
2. Χρήστος Αερικός (Α.Σ.Π. Προμηθέας)
3. Σταύρος Κουμερτας (Α.Σ.Η. Εκηβόλος)
4. Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης (Ακαδημία)
5. Σάκης Κωστόπουλος (Σ.Ο.Α- Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)
6. Ραφαήλ Κορωναίος (Χολαργός)
7. Δημήτρης Λαμπράκης (Χολαργός)
8. Γιάννης Χατζούδας – Ζαντιώτης (Χολαργός)
9. Γιώργος Βασιλειάδης (Ακαδημία)
10. Κωνσταντίνος Μπίρταχας (Σ.Ο. Ελευσίνας)
11. Βασίλης Παπαγεωρίου (Γλαύκος)
12. Κυριάκος Κροαζιέ (Α.Σ.Π. Προμηθέας)
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics