Breaking News
25 Απριλίου 2021

Ένα βήμα μακριά από το Τόκιο βρίσκεται ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Στον προημιτελικό απέναντι στον Ρουμάνο Ράρες Σίπος για το στάδιο 3 του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά και με το επιβλητικό 4-0 σετ προκρίθηκε στην 4άδα και τον αγώνα για την ολυμπιακή πρόκριση. Το απόγευμα στις 19:10 ώρα Ελλάδας τίθεται αντιμέτωπος με τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ (https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/549251 το λινκ για τη ζωντανή μετάδοση από το τραπέζι 1) κι αν σημειώσει νέα νίκη πανηγυρίζει την εξασφάλιση της 5ης συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Σημαντικό όμως, είναι και το γεγονός ότι θα έχει κι άλλη ευκαιρία αν χάσει, καθώς πιο αργά το βράδυ θα συναντηθούν σε καθοριστικό ματς για το τελευταίο «εισιτήριο» των ανδρών από το Γκιμαράες οι ηττημένοι των ημιτελικών. Ο Γκιώνης βέβαια (νούμερο 3 των αγώνων), με όπλα τη δυνατή ψυχολογία, το σταθερά καλό αγωνιστικό πρόσωπο και την εμπειρία δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από το να πετύχει τον στόχο του μία ώρα αρχύτερα. Θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον συμπαίκτη του στην πολωνική Μπογκόρια και 2ο φαβορί του τουρνουά και είναι έτοιμος για μία ακόμη πρόκριση μέσα από Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αναμφίβολα το φαβορί στον προημιτελικό όχι τόσο γιατί είναι πολύ ψηλότερα στα seedingτης διοργάνωσης (στο νούμερο 20 βρισκόταν ο Σίπος) και στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη (εκείνος στο 49 και ο Ρουμάνος στο 149), αλλά κι επειδή του χάριζε υπεροχή το στυλ παιχνιδιού του. Ο 21χρονος δεξιόχειρας (συνομήλικος του Γιάννη Σγουρόπουλου και μεγάλος του αντίπαλος στις χρονιές των ευρωπαϊκών τίτλων του), ναι μεν πιστοποίησε και στην Πορτογαλία την αγωνιστική του άνοδο, όμως ακόμη δεν είναι σε θέση να παίζει άριστα την άμυνα σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Γκιώνης, που είχε δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και με υψηλή αυτοπεποίθηση ύστερα από τη χτεσινή οριακή νίκη εναντίον του Σλοβάκου Λούμπομιρ Πίστεϊ, ήταν ανώτερος κι απολύτως δίκαια επικράτησε σε straightgames. Επέβαλλε το παιχνίδι του κι όσο προχωρούσε το παιχνίδι αγωνιζόταν με «αέρα». Βασικά έπρεπε να είναι προσεκτικός από την αρχή ως το τέλος, να κόψει καλά και να είναι αποτελεσματικός στην επίθεσή του. Τα συνδύασε όλα κρατώντας σταθερό ρυθμό και ο Σίπος δεν μπορούσε να βρει λύσεις όσα ρίσκο κι αν πήρε... Λίγο αργότερα ο Σίρουτσεκ απέκλεισε πολύ δύσκολα τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα με 4-2 σετ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΠΟΣ

Πρώτη φορά συναντούσε τον εξελίξιμο νεαρό σε μεγάλη διοργάνωση ο Γκιώνης και στην αρχή έκανε και αναγνωριστικές μπαλιές. Προηγήθηκε 6-3 και δέχτηκε άμεσα την ισοφάριση με τον Ρουμάνο να παίρνει και κάποια ρίσκα. Μετά όμως, ο πολύπειρος διεθνής μας ανέβασε ρυθμό, πέρασε τις επιθέσεις κι έκανε το 1-0 με πέντε σερί πόντους.

Δέχτηκε πίεση και στο 2ο σετ, μάλιστα στο 4-4 χρειάστηκε μικρή συνδρομή από την τύχη για να προηγηθεί με δύο πόντους διαφορά. Ο Σίπος είχε πολύ στις επιθέσεις του το backhandκαι αιφνιδίασε ορισμένες στιγμές, όμως οι καλές άμυνες και τα forehandσπιν ήταν οι διέξοδοι για τον Γκιώνη για να φτάσει στο 2-0.

Το πλέον δύσκολο σετ ήταν το 3ο για τον πρωταθλητή μας και το ότι το κατέκτησε με ανατροπή ήταν καθοριστικό για την τελική έκβαση του ματς. Ο Σίπος είχε καλύτερες αντιδράσεις στα ποικίλα φάλτσα του Γκιώνη, είχε και τύχη σε αρκετούς πόντους και πήρε προβάδισμα. Στην πορεία πήγε στο +4 (9-5), αλλά ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή δεν ήταν δυνατό ν’ αφήσει το σετ. Μείωσε στον πόντο (9-8) και η ρουμανική πλευρά έκανε χρήση του τάιμ άουτ. Αργότερα στην παράταση απέκτησε σετ μπολ με το λεγόμενο «σόρι» (η μπάλα πήγε φιλέ και μέσα) και το αξιοποίησε στον επόμενο πόντο.

Μπήκε δυνατά και στο επόμενο σετ, έδωσε πιεστικές άμυνες στο forehand του αντιπάλου και επιτέθηκε στις κατάλληλες στιγμές. Ο Σίπος ανέλαβε και κάποια ρίσκο, αλλά δεν απέδωσαν. Συνέχισε να μπερδεύεται με τα φάλτσα, υπέπεσε σε λάθη και δημιουργήθηκε διαφορά, που οδήγησε στο τελικό 4-0 σετ (11-6, 11-8, 12-10, 11-5).

Από το 2020 ο Ρουμάνος είναι ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό Νέων ανδρών. Στην ίδια διοργάνωση ήταν φιναλίστ στον τελικό του απλού, ενώ έχει δύο ακόμη ευρωπαϊκούς τίτλους στο απλό παίδων το 2014 και στο διπλό παίδων το 2015. Στο Γκιμαράες άρχισε την πορεία του από το 2ο γκρουπ, στο οποίο κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση με δύο νίκες και μία ήττα. Στο ταμπλό του σταδίου 2 έφτασε στο καθοριστικό ματς για πρόκριση. Νίκησε κατά σειρά τον Άγγλο Σάμουελ Γουόκερ με 4-0 σετ, το 1ο φαβορί του τουρνουά, τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον με 4-1 και τον Δανό Τομπίας Ράσμουσεν με 4-1 για να ηττηθεί στα ημιτελικά από τον Ουκρανό Κου Λέι με 4-2 σετ. Στο ταμπλό του σταδίου 3 τοποθετήθηκε επικεφαλής κι αφού προχώρησε χωρίς αγώνα νίκησε στη 16άδα με 4-2 σετ τον Ουκρανό Γέβεν Πρισκέπα.

Διαβάστε επίσης

 Ιστιοπλοΐα: Ο Κοκκαλάνης μπήκε δυνατά στο παγκόσμιο RSX

Νιόπλιας: «Κέρδισε ο ΟΦΗ, δεν έχασε η ΑΕΛ» [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics