Breaking News
04 Σεπτεμβρίου 2017

Σε... περίπατο μετέτρεψε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών το -υποτιθέμενο- ντέρμπι με την Αυστραλία, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βόλου.

Σαφώς ανώτερη από τις αντιπάλους της, η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε πολύ άνετα με 12-6 και σε μεγάλο βαθμό «κλείδωσε» την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του, με πολύ αποτελεσματική άμυνα και επιθετική ευχέρεια, καθώς μάλιστα βρήκε εύκολα γκολ στην κόντρα. Οι Αυστραλές δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσουν και η ελληνική νίκη ήρθε πολύ άνετα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 1-3, 1-4, 2-3, 2-2
Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Βασ. Πλευρίτου, Πάτρα, Πρωτοπαπά 3, Ξενάκη 4, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.
Για την Αυστραλία σκόραραν οι Γουίλοους, Χόλντεν, Λίσον Σμιθ, Κιρνς, Μόλι Γουίλιαμς, Αλις Γουίλιαμς

Στο άλλο παιχνίδι του Β΄ ομίλου, η Κίνα επιβλήθηκε 17-5 της Νότιας Αφρικής, την οποία η εθνική θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο αγώνα της στη διοργάνωση, αύριο στις 8 μ.μ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ιαπωνία-Ουγγαρία 11-12, Ρωσία-Ολλανδία 5-7
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία-Σερβία 18-2, Καναδάς-Σλοβακία 12-7
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία-Νέα Ζηλανδία 14-3, Κροατία-ΗΠΑ 1-24

Λέανδρος: «Είμαστε εκ των φαβορί, όχι το φαβορί»

Παρά την εύκολη νίκη της πρεμιέρας επί της Αυστραλίας (12-6), ο Στέφανος Λέανδρος δεν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου. «Δεν είναι μόνο η Ελλάδα καλή ομάδα στο τουρνουά αυτό. Υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι εξαιρετικές, ανάμεσα σε αυτές και η δική μας ομάδα. Όποια απ΄ αυτές κερδίσει το πρωτάθλημα δεν θα ειναι έκπληξη. Δεχόμαστε τον τίτλο του φαβορί, αλλα δεν είμαστε το φαβορί. Είμαστε εκ των φαβορί. Παρακαλώ να μην ξεχαστεί αυτό», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το εναρκτήριο ματς της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά στον Β΄ όμιλο, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Αυστραλία, ο Λέανδρος είπε: «Παίξαμε αρκετά καλά. Θα μπορούσαμε και καλύτερα. Κάναμε πολλές ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Δεν πειράζει όμως. Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα το κάνουμε στη συνέχεια του τουρνουά. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ο τεχνικός διευθυντής υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ και προπονητής της εθνικής γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα θα είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Εκεί όμως, στο κρίσιμο παιχνίδι για την τετράδα θα παίξουμε με την Ισπανία ή τις ΗΠΑ. Ομάδες με τρομερή παράδοση στο πόλο. Ομάδες που πριν απο λίγες εβδομάδες έπαιξαν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος γυναικών στην Βουδαπέστη. Ειναι "κλειδί" αυτο το ματς».

Η Έλενα Ξενάκη, που ήταν απόψε η πρώτη σκόρερ της εθνικής ομάδας με τέσσερα τέρματα, σημείωσε: «Γιατί να τους χαλάσουμε το χατίρι; Αφού μας θεωρούν το ακλόνητο φαβορί, ας τους ικανοποιήσουμε! Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Σπουδαίες παίκτριες, καλές μονάδες. Παίζουμε πολλά χρόνια μαζί. Γιατί να μην είμαστε φαβορί; Χρειάζεται όμως πολλή προσπάθεια. Βήμα-βήμα. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
amna.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics