Breaking News
02 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του... ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη! 

 

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ. Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.

Το Μαυροβούνιο μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 2-0 από γκολ των Φρανέτα και Ράντοβιτς. Ο Χαράλαμπος Ρομπόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σημείωσε το πρώτο γκολ της εθνικής για το 2-1, 3:20 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου. Όμως Μάτκοβιτς και Ράσκοβιτς απάντησαν με 2 ακόμη γκολ για το Μαυροβούνιο. Παρά το δυσμενές 4-1, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 2 δικά του τέρματα επέτρεψε στη «γαλανόλευκη» να μειώσει σε 5-3, με εναπομείναντα χρόνο 2΄΄ για την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου. Μέχρι το ημίχρονο, τα παιδιά του Τεό Λοράντου ανέκτησαν την αυτοπεποίθησή τους, δέχτηκαν μόνο 2 γκολ (Τσέτκοβιτς, Ράντοβτς) χάρη στην πιεστική άμυνα, ενώ στην επίθεση φιλοδώρησαν με 5 τον Μαυροβούνιο τερματοφύλακα, για το 7-8 υπέρ της Ελλάδας. Δύο γκολ σημείωσε ο «συνήθης ύποπτος» Αλέξανδρος Παπαναστασίου και από ένα οι Νικολαΐδης, Γκιουβέτσης και Αλαφραγκής. Ο Γιάννης Αλαφραγκής, μάλιστα πέτυχε το γκολ με το οποίο προσπέρασε για πρώτη φορά η εθνική, από τα 5 μέτρα, 2΄΄ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους!

Με την... ίδια συνταγή, απροσπέλαστη δηλαδή άμυνα, η εθνική έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο δέχτηκε πάλι μόνο 2 γκολ. Την ίδια ώρα... έμπαιναν «βροχή» τα γκολ στην επίθεση από τους Έλληνες πολίστες, με το σκορ να είναι ιδιαίτερα ψηλό για τελικό! Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου οκταλέπτου, η εθνική είχε διευρύνει στα 2 γκολ την υπέρ της διαφορά, 8-10, με σκόρερ τους Παπαναστασίου, Καλογερόπουλο. Ο Γκιουβέτσης έβγαζε «φωτιές», πέτυχε 2 ακόμη γκολ φτάνοντας τα 5 (!), για το +3, 9-12 (σκορ 3ου οκταλέπτου). Με πέναλτι ο Νικολαΐδης έφερε την Ελλάδα στο +4, 9-13. Το Μαυροβούνιο προσπάθησε να αντιδράσει και από το σημείο του πέναλτι μείωσε λίγο αργότερα σε 11-14 με τον Ράντοβιτς (ο ίδιος είχε κάνει και το 10-13, πριν απαντήσει ο Κάκαρης για το 10-14). Στο ένα 1 λεπτό που απέμενε το Μαυροβούνιο τα έδωσε όλα για την ανατροπή, αλλά το 3ο διαδοχικό γκολ του Ράντοβιτς απλά επέτρεψε στην ομάδα του να μειώσει σε 12-14. Τα παιδιά του Τεό Λοράντου έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην Ευρώπη (12-14 τελικό), ενώ το 2017 η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια κόσμου!

ΤΕΛΙΚΟΣ

Μαυροβούνιο-Ελλάδα

Οκτάλεπτα: 5-3, 2-5, 2-4, 3-2

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Κριβόκαπιτς, Βουτσούροβιτς, Τσέτκοβιτς 1, Ράσκοβιτς 1, Μίτροβιτς, Μάτσιτς, Μούρισιτς, Μιγιούσκοβιτς 1, Ράντοβιτς 5, Γκαρντάσεβιτς, Μάτκοβιτς 3, Φρανέτα 1, Ισγιάμοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Α., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics