Breaking News
18 Ιουνίου 2022

Δεύτερος σταθμός Ιταλία, στα καλοκαιρινά δυνατά διεθνή τεστ της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τις νεαρές ηλικίες.

Το τριήμερο 19 με 21 Ιουνίου γίνεται στο παραθαλάσσιο Ρίμινι το 2ο Μεσογειακό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών έως 15 ετών και η χώρα μας θα πάρει μέρος με τον 15χρονο Γιάννη Αναστασιάδη, τον 14χρονο Γιώργο Κοσμά και τη 14χρονη Μαύρα Κοντοπούλου. Καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη, στο Μαυροβούνιο, το Europe Under 13 Challenge, τρεις ακόμα επίλεκτοι αθλητές μας κάνουν την πρώτη τους παρουσία σε εθνική αποστολή και φυσικά είναι έτοιμοι ν’ αναδείξουν το ταλέντο τους και να εγείρουν απαιτήσεις για υψηλά πλασαρίσματα. Το Μεσογειακό πρωτάθλημα U15 γίνεται στο Expo Center Rimini από την ιταλική ομοσπονδία και υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ένωσης του αθλήματος. Περιλαμβάνει το ομαδικό με μικτή σύνθεση (δύο αθλητές και μία αθλήτρια για κάθε χώρα) και το απλό. Σωματειακός προπονητής ανέλαβε υπεύθυνος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και σε αυτή τη διοργάνωση και είναι ο Αλέξης Αρσενιάδης από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου. Η αποστολή αναχώρησε για τη γειτονική χώρα λίγο πριν από τις 10, το Σάββατο 18/06.

Ο Αναστασιάδης από τη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκε αυτή τη σεζόν στον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Μεταξύ άλλων διακρίσεων πανηγύρισε τα χρυσά μετάλλιο στο ομαδικό και το διπλό παίδων του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Κοσμάς που ζει στα Γιάννενα φόρεσε φέτος τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων κατέκτησε την 3η θέση στο απλό. Η Μαύρα Κοντοπούλου προέρχεται από την Ακαδημία της Ε.Α. Ταύρου και αυτή τη σεζόν αγωνίστηκε στον ΑΣ Ραδάμανθυς. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό κορασίδων. Και τα τρία παιδιά έκαναν πετυχημένη χρονιά, βρέθηκαν ψηλά στους πίνακες αξιολόγησης κι επιλέχθηκαν από την ομοσπονδία για τους Μεσογειακούς ως τα πρώτα, που έμειναν εκτός εθνικών ομάδων στις ηλικίες τους.

Το κίνητρο για αξιόλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα μεγαλώνει από το γεγονός ότι φορούν πρώτη φορά το μπλουζάκι με το εθνόσημο. Ο Αναστασιάδης και η Κοντοπούλου παίρνουν το βάπτισμα του πυρός σε αγώνες στο εξωτερικό, ενώ ο Κοσμάς είχε συμμετοχή σε τουρνουά στην Ουγγαρία πριν από λίγα χρόνια όταν ακόμα βρισκόταν στην κατηγορία των παμπαίδων. Νέα και χρήσιμη εμπειρία θα ζήσει και ο κόουτς Αρσενιάδης. Ο επί σειρά ετών προπονητής του Ταύρου έχει βεβαίως παρουσίες σε όπεν στο εξωτερικό, απλά τώρα θα βρεθεί σε διαφορετική διοργάνωση και για πρώτη φορά ως επιλογή της ΕΦΟΕπΑ.

Ουσιαστικό το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να κάνει τέσσερις κοινές προπονήσεις στην Αθήνα πριν από την αναχώρηση. Ο Αναστασιάδης και ο Κοσμάς έφτασαν την Τετάρτη και προπονήθηκαν από δύο φορές, Πέμπτη και Παρασκευή, με τη συμπαίκτριά τους στις εγκαταστάσεις του Ταύρου και υπό την επίβλεψη φυσικά του Αρσενιάδη. Η αποστολή μεταβαίνει στην Μπολόνια και από εκεί θα πάει οδικώς στο Ρίμινι. Οι αγώνες αρχίζουν την Κυριακή 19/06 με το ομαδικό και το Σάββατο διενεργείται επί τόπου η κλήρωση. Τη Δευτέρα μπαίνουν στο πρόγραμμα και τα ατομικά. Σημαντικό ότι προβλέπεται ικανός αριθμός αγώνων για όλους τους συμμετέχοντες και οι διεθνείς μας θα έχουν πολλές ευκαιρίες να τσεκάρουν το σημερινό τους αγωνιστικό επίπεδο και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Εκτός από την Ιταλία, θα είναι παρούσες η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, το Κόσοβο, η Βόρεια Μακεδονία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Τουρκία. Στην ιστοσελίδα της ιταλικής ομοσπονδίας αναφέρεται ότι οι οικοδεσπότες θα παρατάξουν δύο ομάδες, την Ιταλία 1 και την Ιταλία 2.

Θυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019, επίσης στην Ιταλία, η χώρα μας είχε κατακτήσει δύο μετάλλια. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είχε αναδειχτεί «χρυσή» Μεσογειοίκης στο απλό, ενώ η ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τους Αλέξανδρο Μαδέση, Σωκράτη Γιαννούτσο και Παπαδημητρίου.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα είναι ιδιαίτερο. Σύμφωνα με την προκήρυξη γίνονται κατά σειρά δύο αγώνες απλού στα αγόρια, ένας στα κορίτσια, ένα διπλό παίδων, ένα διπλό μικτό και δύο ακόμα ματς μεταξύ αγοριών. Νικήτρια θ’ αναδεικνύεται η ομάδα, που θα φτάνει πρώτη στις τέσσερις (4) επί μέρους νίκες. Στην πρώτη φάση σχηματίζονται γκρουπ των 3ων, των 4ων ή των 5 ομάδων. Στη δεύτερη φάση και τα νοκ άουτ ματς προχωρούν οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ. Και οι χώρες που μένουν στις υπόλοιπες θέσεις των γκρουπ όμως, θα συνεχίσουν για πλήρη διαβάθμιση.

Στο απλό η πρώτη φάση περιλαμβάνει επίσης γκρουπ των 3ων, των 4ων ή των 5 τόσο στους παίδες όσο και στις κορασίδες. Οι δύο πρώτοι και οι δύο πρώτες από το σύστημα «πουλ» θα περάσουν στο ταμπλό της δεύτερης φάσης και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές θα συνεχίσουν σε παιχνίδια κατάταξης. Πάντα σύμφωνα με την προκήρυξη θα γίνει απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους του κάθε αγωνίσματος.
Διαβάστε επίσης

 Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης γυναικών και ανδρών αναχωρούν με προορισμό τη Βουδαπέστη,

 

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics