Breaking News
02 Δεκεμβρίου 2017

Η αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη ξεκίνησε επίσημα σήμερα στη Μόσχα με την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της διαδικασίας, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Στον χαιρετισμό του επισήμανε: «Η χώρα μας περιμένει με ανυπομονησία τη διοργάνωση και έχει την πρόθεση να τη διεξάγει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα για να τη μετατρέψουμε σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή. Καλώ όλους τους φιλάθλους στη Ρωσία. Ραντεβού το 2018!».
Την κλήρωση των ομίλων διενήργησαν μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Γκόρντον Μπανκς, ο Λοράν Μπλαν, ο Καφού, ο Ντιέγκο Φορλάν, ο Φάμπιο Καναβάρο, ο Κάρλες Πουγιόλ και ο 91χρονος Νικίτα Σιμονιάν, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ μαζί με τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρία Κομαντνάγια.
Η κλήρωση ανέδειξε σε γενικές γραμμές... ισορροπημένους ομίλους, σε κάθε έναν εκ των οποίων υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί.
Το μεγαλύτερο ματς της πρώτης φάσης θα είναι αναμφίβολα το ιβηρικό ντέρμπι του 2ου ομίλου μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας, δηλαδή των δύο ομάδων που έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο 5ος όμιλος, με επικεφαλής τη Βραζιλία και τις Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία να έχους ίσιες ελπίδες πρόκρισης, ενώ η κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία θα συμμετέχει στον 6ο όμιλο, μαζί με Μεξικό, Σουηδία και Νότια Κορέα.
Το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Στο ίδιο στάδιο θα γίνει και ο τελικός της διοργάνωσης, στις 15 Ιουλίου.
Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι:
1ος Όμιλος: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ουρουγουάη
2ος Όμιλος: Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν
3ος Όμιλος: Γαλλία, Αυστραλία, Περού, Δανία
4ος Όμιλος: Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία
5ος Όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία
6ος Όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Νότια Κορέα
7ος Όμιλος: Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία, Αγγλία
8ος Όμιλος: Πολωνία, Σενεγάλη, Κολομβία, Ιαπωνία

naftemporiki.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics