Breaking News
22 Μαΐου 2021

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2021: Ο τελικός στα 100μ. ύπτιο γυναικών έγινε δύο φορές, δείτε τι ακριβώς συνέβη
Δημήτρης Ντζάνης

 

Ένα ασυνήθιστο γεγονός σημάδεψε τους τελικούς της 5ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης, καθώς χρειάστηκε να επαναληφθεί ο τελικός στα 100μ. ύπτιο γυναικών. Το αγώνισμα ήταν 3ο στο πρόγραμμα, έγινε κανονικά, αλλά οι διοργανωτές αποφάσισαν την επανάληψή του. Αιτία «η μερική δυσλειτουργία του συστήματος εκκίνησης» όπως ανακοινώθηκε. Το πρόβλημα αφορούσε τη Σουηδή, Λουίζ Χάνσον που κολυμπούσε στην 8η διαδρομή και στον πρώτο τελικό κατετάγη 8η (1:02.29).

Στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί και είναι ο τελικός που επαναλήφθηκε φάνηκε καθαρά τι συνέβη. Η Χάσνον, στην εκκίνηση του 1ου τελικού «κόλλησε» στο βατήρα και άρχισε τον αγώνα της ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά. Δείτε τη χαρακτηριστική στιγμή στην αρχή του βίντεο.

Δύο φορές νικήτρια η Ντόουσον

Μία σχεδόν ώρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι οκτώ αθλήτριες πήραν ξανά θέση στους βατήρες. Η Βρετανίδα, Κάθλιν Ντόοσον δεν το πλήρωσε, κέρδισε και τη δεύτερη φορά και έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης και με τη… βούλα. Μόνη διαφορά είναι πως έχασε ένα ρεκόρ αγώνων. Στην πρώτη κούρσα σημείωσε 58.18, καταρρίπτοντας τα 58.44 του ημιτελικού, στη δεύτερη κούρσα νίκησε σε 58.49. Ελάχιστο το κακό.

Ο τελικός που ακυρώθηκε

Αντίθετα αλλαγή υπήρξε στο ασημένιο μετάλλιο. Αρχικά είχε πάει στην Ολλανδή, Κίρα Τουσάντ (59.02), τελικά το φόρεσε στο στήθος της η Ιταλίδα, Μαργκερίτα Παντσιέρα, πετυχαίνοντας 59.01. Στον ακυρωθέντα τελικό ήταν 4η με 59.65. Αντίθετα το χάλκινο παρέμεινε στην Μαρία Καμένεβα, με τη Ρωσίδα να κολυμπά αρχικά σε 59.13 κι έπειτα σε 59.22. Το αποτέλεσμα του 2ου τελικού.

Επανέλαβε το νταμπλ, πάει για το τρεμπλ η Κουανταρέλα

Ξεχωριστό επίτευγμα για την Σιμόνα Κουανταρέλα, που συνέχισε την κυριαρχίας της στις μεγάλες αποστάσεις στο ελεύθερο. Η 23χρονη Ιταλίδα μετά τα 800μ. ελεύθερο απόψε επικράτησε και στα 1.500μ. ελεύθερο με 15:53.59. Επανέλαβε τις προ τριετίας νίκες στη Γλασκώβη. Μόνο που εκεί είχε νικήσει και στα 400μ. ελεύθερο κι αυτό το τρεμπλ θα επιχειρήσει να επαναλάβει και στη Βουδαπέστη. Το αποτέλεσμα του τελικού.

Μια άλλη Βρετανίδα, η Μόλι Ρένσοου, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 200μ. πρόσθιο με 2:21.34, με τη σπουδαία Ρωσίδα, Γιούλια Εφίμοβα να μένει 3η (2:22.05) και να μην μπορεί να επαναλάβει την προ τριετίας νίκη της. Το αποτέλεσμα του τελικού.

Μάχη έγινε στα 200μ. ελεύθερο ανδρών, με τον Ρώσο Μάρτιν Μαλιούτιν να προσπερνά στα τελευταία 35μ. τους Βρετανούς Ντάνκαν Σκοτ (νικητής στη Γλασκώβη) και Τόμας Ντιν, επικρατώντας με 1:44.79. Ο 22χρονος Μαλιιούτιν πήρε και το ρεκόρ αγώνων από τον περίφημο Ολλανδό, Πίτερ φαν ντε Χούγκενμπαντ (1:44.29 από το 2002). Το αποτέλεσμα του τελικού.

Στα 50μ. πεταλούδα ανδρών ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο διαδέχθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, τον Αντρίι Γκοβόροφ. Ο Μαγυάρος επικράτησε σε 23:00, με τον Ουκρανό, πρωταθλητή Ευρώπης στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις να ακολουθεί σε 23:01.

Στον πίνακα μεταλλίων η μάχη κορυφώνεται ανάμεσα σε Βρετανούς και Ρώσους, που έχουν από επτά χρυσά. Η Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο από την Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα και το χάλκινο από τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, βρίσκεται στην 11η θέση.

 sports3.gr
Διαβάστε επίσης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτοιμος για πρόκριση

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics